Kipróbáltuk: LG Cinema 3D LW5500

2012. január 10., kedd, 05:00 • Utolsó frissítés: 2012. január 12., csütörtök, 15:29
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Hol van már az az idő, amikor tekergetve állítottuk be a fekete-fehér tévét (ha nem veszett el a kis piros műanyag...

Hol van már az az idő, amikor tekergetve állítottuk be a fekete-fehér tévét (ha nem veszett el a kis piros műanyag tekerő), hogy aztán a család együtt nézze meg a tévétornát, vagy az Ablakot. Ma már egy tisztességes tévé nagy képernyős, lapos, ha fogékonyak vagyunk a dologra, akkor 3D-s, és lehetőleg az internetre is csatlakozik, hogy ne csak az egyre egysíkúbb kereskedelmi és közszolgálati csatornákat érjük el, hanem minél több online tartalmat is, a fotelből vagy az ágyból.

Az LG Cinema 3D LW5500 tévéje éppen ebbe a kategóriába tartozik. Nálunk a 47"-os változat járt, amely igen meggyőző méretű, szó se róla, ez már valódi házimozi élmény. Kisebb szobában talán már zavaró is kicsit (3D-hez viszont jól jön a méret). Amúgy egy passzív technológiát használó 3D tévéről van szó, full HD felbontással, internet csatlakozási lehetőséggel (LG SmartTV), két USB csatlakozással, négy HDMI csatakozóval, RGB IN, Audio in, optikai hangkimenet, kompozit videobemenet és adapteres SCART csatlakozással. Van PCMCIA Card bővítési lehetőség, DVB-t/C tuner és LAN csatlakozó is. A kijelző LED-es háttérvilágítást kapott, a képminősége nem kiemelkedő, de ettől még szép, abszolút élvezhető (horizontálisan a betekintési szöge is tisztességes, függőlegesen viszont kicsit szűkre szabták).

A képformátum természetesen állítható a menüben, így aki nem szereti a csíkokat a kép két szélén, az állíthatja vágottra is. Képjavításhoz van TruMotion technológia, amit mi továbbra sem szeretünk, de ez teljesen magánügy.

Szerethető óriás
Persze sorakozhat bármi az adatlapokon, a lényeg úgyis az, hogy milyen felhasználói élménnyel gazdagodik az ember a készüléket használva. Az LG Cinema 3D LW5500 esetében nem nagyon tudunk belekötni semmibe. A 3D lejátszás a passzív technológiával nekünk jobban bejön, valamivel kevésbé terheli a szemet hosszú távon, mint az aktív szemüveges megoldásoknál (ennek is megvannak a hátrányai persze). A TV természetesen automatikusan felajánlja a 3D üzemmódba váltást a megfelelő tartalom esetén, ami jöhet csatlakoztatott készülékről, az integrált lejátszó segítségével egy USB-s eszközről, vagy akár hálózatról is.

Sőt, a 3D-s Youtube tartalmakat is megnézhetjük vele, bár a Youtube alkalmazásban ezek sajnos nincsenek külön kategóriában, így marad a keresés. A tévé képes az eredetileg 2D-s anyagok 3D-re alakítására is, s bár ez elég változó eredményeket szül, azért többnyire sikeresnek mondható.
A mellékelt szemüvegek könnyűek, gyakorlatilag egy vastagabb napszemüvegre emlékeztetnek. Ilyen szempontból tehát nem fárasztó a viselésük, s a rendszernek köszönhetően tölteni sem kell őket. Az személyenként változó, kinek, mennyire fárad a 3D-től a szeme (12 év alatti gyerekeknek a legtöbb helyen nem ajánlják a használatát).

A készülék persze nem csak a 3D lehetőséggel igyekszik belopni magát a szívünkbe. Akár a webet is böngészhetjük vele, elérünk több online videós forrást (MTV videótár, Youtube, Videa stb.), lejátszhatunk filmeket az otthoni hálózatba kötött többi készülékről, számítógépről), csatlakoztathatunk USB pendrájvot vagy külső merevlemezt, sőt, még játékokat is letölthetünk.

Utóbbihoz persze nem árt, ha az eredeti távirányító helyett inkább beszerzünk egy Magic Remote változatot, amelynek segítségével könnyebb a virtuális egér és a játékok irányítása. Alkalmazás és játék rengeteg van, akad olyan, amit kényelmesen lehet használni a rendes távirányítóval is, de azért a Magic Remote-ot nem véletlenül találták ki. A telepítésük egy mozdulat, de előtte regisztrálnunk kell egy ingyenes LG Smart TV fiókot (megoldható a tévén is). Az alkalmazások indulása kicsit lassú, de ennyi még belefér.

A beépített médialejátszó nem visz mindent, de a legelterjedtebb formátumokkal (AVI, DivX, MP4, WMV, MKV stb.) megbirkózik és viszonylag kényelmesen menedzselhetjük a médiafájlokat (zene, kép, videó) a tévé fájlkezelőjével. Van DLNA, MediaLink lehetőség, és bár alapból nincs wifi a készülékben, csak LAN csatlakozás, kiegészítőként vehetünk wifi 802.11n modult is hozzá.

Összességében komoly gondunk nem volt az LG tévéjével. Ár érték arányát tekintve jó vásárnak tűnik a készülék, mostanra a 47"-os változat 270 ezer forint körül beszerezhető, a 32"-os változat pedig 160 ezer körül kapható.

7 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. szeptember 29., 01:17 Hegedus Zoltan

legalább is ez a változat nem

2012. szeptember 29., 01:10 Hegedus Zoltan

ha jól tudom az lw sorozat nem tudja a dualplay módot csak az lm sorozattól kezeli

2012. április 12., 17:45 Béla Vojtech

dualplay!!! Wooov ez nagyon komoly!!! Tényleg kér h kimaradt a cikkből, de köszi Tibor! A PVR funkció nem DVR funkció? Mert a termék honlapján így van írva. Amúgy ez mit is jelent?

2012. január 11., 21:19 Póczos Tibor

A PCMCIA Card az csak arra jó ebben a készülékben, hogy a DVB-T/C tunerhoz az előfizetői kártyát bele lehessen helyezni a készülékbe, ezzel megspórolva egy külső dekódert.

2012. január 10., 17:33 Zzzoli

A dekóderkártyák mennek oda (DVB T/C adásokhoz), amennyiben nem hagyjuk magunkat rábeszélni a szogáltató setup boxára :-)

További 2 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Kipróbáltuk: LG Cinema 3D LW5500
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X