Kipróbáltuk: Logitech Wireless Boombox

2012. május 15., kedd, 09:00 • Utolsó frissítés: 2012. május 16., szerda, 13:26
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A Logitech egyik nemrég megjelent Bluetooth-os hangszóróját próbálgattuk néhány napig, és azt kell mondanunk...

A Logitech egyik nemrég megjelent Bluetooth-os hangszóróját próbálgattuk néhány napig, és azt kell mondanunk, sokkal elégedettebbek voltunk vele, mint amire számítottunk. Félreértés ne essék, nem a cég termékeivel vannak gondjaink, sőt! De a bluetoothos hangszórókkal kapcsolatban eddig nem voltak túl jók a tapasztalataink.
A Logitech Wireless Boombox viszont egészen meggyőzően vizsgázott. Bár a cég elsősorban iPadhez ajánlja (a dobozon is egy iPad társaságában látható a készülék és a feliratok is erre utalnak), természetesen a Boomboxnak édes mindegy, hogy iPad, iPhone, MacBook, vagy androidos okostelefon csatlakozik-e hozzá.

A dolog lényege, hogy a másik eszköz képes legyen használni a Bluetooth hangszórókat (A2DP), a párosítás pedig csak annyiból áll, hogy a Boomboxon látható Bluetooth gombot hosszan nyomva tartjuk, s amikor a kék LED gyorsan kezd el villogni, kb. 1-2 percünk van rá, hogy felfedeztessük és párosítsuk a készülékeket. Ez bőségesen elegendő, mivel jelszóval bajlódni nem kell, csak jóváhagyni a dolgot mondjuk az iPaden. Utóbbin ettől kezdve kényelmesen kiválaszthatjuk, hogy a belső hangszórót, a fülest, vagy a Boomboxot szeretnénk-e éppen hallani.

A konfigurálás tehát gyerekjáték, de a Boombox ettől még korántsem gagyi. A hangja például meglepően jó. Túl nagy hangerőnél persze torzíthat, de normális körülmények között szépen szól. Van benne 2 db (7,5 centis) középtartományra és 2 db (1,2 centis) magas hangokra optimalizált neodímium hangszóró, illetve 4 db (5 centis) basszusra "kihegyezett" passzív hangszóró. Sztereó hangot kapunk, de ez mondjuk különösebben nem érvényesül az "egybeépített" felépítés miatt. Utóbbi előnye viszont, hogy nagyon kényelmesen cipelhetjük magunkkal a cuccot, amely természetesen akkuról is működik, egy töltéssel kb. öt-hat órát bír.

A hangszórót egy méretes és stabil műanyag "pöcök" segítségével tudjuk megtámasztani, amely visszacsukható, ha éppen nincs rá szükség. A készüléken is van hangerőszabályzó, de természetesen a tábláról/mobilról/notebookról is állíthatjuk a hangerőt. Az előbb már említett kék LED-en kívül még egy zöldet is találunk, ez a bekapcsolt állapotról, illetve a töltési folyamatról tájékoztat minket.

Összességében egy remekül sikerült kiegészítővel van dolgunk, amelytől ugyan kár lenne HI-FI hangzást várni, de arra, hogy bárhol, bármikor zenét hallgassunk, vagy a videókat nézzük kellemesebb hanghatással, mint amire mondjuk az iPad beépített hangszórói képesek, tökéletes.
Kevésbé tökéletes az ára, mert bizony alapból 40-50 ezer forintot kérnek el érte. De hát a mobilitásnak és a nyári, Balaton-parti buliknak sajnos ára van...

1 HOZZÁSZÓLÁS
2012. május 15., 12:35 klevi1

Elírás a címben! Boombox, nem Bloombox :\

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Kipróbáltuk: Logitech Wireless Boombox
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X