Kontaktlencsébe épített szinkrontolmács

2011. december 29., csütörtök, 07:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Több éves fejlesztés után próbálták ki azokat a különleges kontaktlencséket, amelyek a fantasztikus filmekben látott...

Több éves fejlesztés után próbálták ki azokat a különleges kontaktlencséket, amelyek a fantasztikus filmekben látott technikákhoz hasonlóan ki tudják egészíteni a valós látványt.

A szokásos vékonyságú lencse szélébe egy kör alakú antennát építettek, a felületére pedig fénykibocsátó diódákat szereltek. A nanotechnológia felhasználásával készült szuperlencse még csak egyetlen képpont be-, illetve kikapcsolására alkalmas, arra azonban akár már most is használható, hogy figyelmeztető közlekedési fényjelzéseket közvetítsenek vele a gyengén látók számára.

A beépített LED-ek számának növelésével a lencse a külvilág képével együtt például közlekedési információkat, navigációs adatokat is meg tudnak jeleníteni. És persze az sem elképzelhetetlen, hogy szinkron felíratot lássunk, amikor külföldi barátunkkal beszélgetünk.
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Kontaktlencsébe épített szinkrontolmács
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X