Különleges készülék: nem csak navigál, figyel is

2011. november 05., szombat, 07:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A legtöbb okostelefont már útvonaltervezésre is használhatjuk, azonban az önálló navigációs készülékek általában egy...

A legtöbb okostelefont már útvonaltervezésre is használhatjuk, azonban az önálló navigációs készülékek általában egy lépéssel mindig előbbre járnak extra szolgáltatásaikkal. Így van ez a Becker legújabb modelljénél, az Active 50-nél is. A legtöbb telefonnál nagyobb,  5″-os kijelzőn a térképen kívül nagyon sok információ elfér, így az utazás pillanataiban mindent megtudhatunk és láthatunk a környezetünkről és a követendő útvonalról.

A készülék iGO szoftvermotorra épül, kiegészülve az új a SituationScan funkciókkal. Ez azt jelenti, hogy az útvonaltervezés és navigálás folyamatosan az adott forgalmi helyzethez igazodik, a készülék “figyeli”, hogy mi történik a környezetünkben, és ennek megfelelően alakítja az útvonalat. Ehhez felhasználja az eddiginél nagyobb érzékenységű HQ TMC vevőtől kapott forgalmi adatokat, de a gépkocsi mozgásából is le tud vonni következtetéseket. Így például ha készakarva letérünk a tervezett útvonalról, akkor az adott helyzet értékelése után nem vezet vissza az útra, hanem megmutatja, hogy hol van a közelben étterem, parkoló vagy bevásárlóközpont.

Hasonló módon “körülnéz” az úti cél környékén is, és megmutatja a lehetséges parkolóhelyeket. Azon sem szabad csodálkozni, ha ugyanahhoz a célponthoz nem mindig ugyanazt az útvonalat javasolja, mert figyelembe veszi a napszakot és a korábbi forgalmi adatokat is. A sok figyelmesség mellett persze az sem elhanyagolható, hogy háromdimenziós domborzatot, tájékoztató jelzéseket és épületek jelenít meg a képernyőn, ezzel rendkívül megkönnyíti a tájékozódást még akkor is, ha csak egy gyors pillantást vetünk a készülékre.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Különleges készülék: nem csak navigál, figyel is
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X