Legendás számítógépes ritkaságokat láthat

2012. április 26., csütörtök, 15:30
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A mai napon egy valóban különleges kiállítás nyílik a Közlekedési Múzeumban, ami „A házi számítógép hőskora” címet...

A mai napon egy valóban különleges kiállítás nyílik a Közlekedési Múzeumban, ami A házi számítógép hőskora” címet kapta. nem véletlenül került sor ebben az évben erre a kiállításra, hiszen ebben az évben ünnepli 30 éves születésnapját a legendás Commodore 64-es, illetve nagy konkurense, a ZX Spectrum.

Az említett komputerek mellett azonban igazi ritkaságok is láthatók, például a ZX Spectrum néhány egzotikusnak ható szovjet (!) klónja, illetve a világ első kazettás floppy-ja, a Jánosi Marcell által tervezett MCD-1. A tárgy egy olyan példányát is kiállítják– a múzeumok történetében elsőként –, amelyet kimondottan a nyugati piac megnyerésére készítettek, és a ZX Spectrumhoz illesztettek.

A kiállítás október 31-ig tart nyitva.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Legendás számítógépes ritkaságokat láthat
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X