Még sincs elég tűz a Kindle Fire-ban?

2012. május 05., szombat, 16:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A Kindle Fire tavalyi debütálásakor sokan dörzsölték a tenyerüket: na, vége, méltó ellenfelet kap az ipad, ráadásul...

A Kindle Fire tavalyi debütálásakor sokan dörzsölték a tenyerüket: na, vége, méltó ellenfelet kap az ipad, ráadásul elérhető áron. Mostanra azonban kiderült, az Apple táblagépét nemhogy nem rázta meg a támadás, hanem még javítani is tudott piaci részesedésén.

Az IDC jelentéséből, amely a táblagép-piac alakulását elemzi, kiderül, hogy az Apple az idei első negyedévben a táblagép-piac 67,8 százalékát mondhatja a magáénak (mármint ami a leszállított termékeket – azaz iPadeket – illeti). Ez pedig jelentős javulás, hiszen 2011 utolsó negyedévében 54.7 százalék volt ugyanez a szám (holott ebbe az idősávba a karácsonyi ünnepek is beleestek). Annál jobban jött az ünnepi szezon az Amazonnak, hiszen tarolt a Kindle Fire-rel.

Most viszont az Apple ismét beszállt a játékba, méghozzá új iPadjével, amiből az első három napon 3 millió darabot adtak el. E nagy szám érzékeltetésére itt mutattunk egy infografikát.

Mindemellett úgy tűnt, a Kindle Fire is megtalálta a maga piaci szegmensét, azonban mostanában arról panaszkodnak a kiskereskedők, hogy olcsó ár ide, olcsó ár oda, nem megy olyan jól az Amazon készüléke.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Még sincs elég tűz a Kindle Fire-ban?
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X