Negyedével emelik a dolgozók fizetését a kínai Apple gyárban

2012. február 20., hétfő, 16:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Nem hagyta hidegen a nemzetközi sajtó nyomása az egyik legnagyobb kínai céget a Foxconn-t.

Nem hagyta hidegen a nemzetközi sajtó nyomása az egyik legnagyobb kínai céget a Foxconn-t. Az utóbbi időszakban főleg az Apple termékek (és az állítólagos embertelen munkakörülmények és fizetések) miatt kerültek az érdeklődés középpontjába, de az Apple mellett ők a legnagyobb beszállítói a Dell-nek, a HP-nek és még számos más IT cégnek is.

Fotó: Ym Yik/European Pressphoto Agency NYT.com

A NYT információi szerint a Foxconn a további kritikák és kellemetlenségek megelőzése érdekében 16-25%-al emeli a dolgozók bérét márciustól. Az emelt fizetés, túlóradíj nélkül átlagosan havi négyszáz dollár (kb. nyolcvanötezer forint) lesz, ehhez jön még a túlóradíj: a sokat kritizált gyár dolgozói márciustól így átlagosan 500-700 (kb. száz- és százötvenezer forint) dolláros juttatást kapnak. A Foxconn csökkenti a túlórák számát is.

3 HOZZÁSZÓLÁS
2012. február 23., 00:38 Sándor Szegfű

Közben meg az Apple évről évre nagyobb profitot tesz zsebre. Így könnyű...

2012. február 21., 07:08 Benjamin Peter

De legalább már elkezdődött valami. Gondolom az sem véletlen, hogy közvetlen azután, hogy Tim Cook odaküldte azt a független vizsgálóbizottságot ellenőrizni. Az "embertelen körülményeket" én nem tettem volna "állítólagos" pejoratív zárójelbe.. Nem véletlen, hogy sorra lesznek öngyilkosok, meg ugrálnak ki ablakokon. Az öngyilkosság legtöbb esetben figyelemfelhívó, de akik csak "segélykérésből" teszik, rendszerint nem akarnak igazán meghalni. A maradék (mint a Foxconn gyáraiban) tényleg kinyírta magát ebből a világból és ha ez az "állítólagos" ebvertelen körülmények/stressz/lehetetlenül alacsony fizetések miatt történt (magyarul: úgy bántak velük, mint az állatokkal egy vágóhídon) akkor MEGBOCSÁTHATATLAN..

2012. február 20., 16:13 P100

12-15 óra munkáért 100-150 ezer Ft? Embertelen még így is.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Negyedével emelik a dolgozók fizetését a kínai Apple gyárban
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X