Okostelefon sugárzásmérővel

2012. május 31., csütörtök, 06:00
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Nem véletlen, hogy éppen Japánban született meg a sugárzásmérő okostelefon.

Nem véletlen, hogy éppen Japánban született meg a sugárzásmérő okostelefon. Egy évvel és néhány hónappal ezelőtt történt ugyanis a tóhokui földrengés, és az azt követő szökőár súlyos atomreaktor-baleseteket okozott. Azóta már normalizálódott a helyzet (már ha normalizálódásnak lehet nevezni azt, hogy sugárszennyezett halakat fognak ki Amerika partjainál), azonban az emberekben ott munkálkodik a félelem, különösen az érintett reaktorokhoz közel eső területeken.

Japán harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, a Softbank egy olyan okostelefonnal, a Pantone-sorozattal lép piacra nyáron, amelyben a Sharp sugárzásmérő chipje dolgozik. A telefon mikrosievert/órában méri a sugárzást, s a felhasználó azonnal láthatja a képernyőn, hogy veszélyes avagy veszélytelen környezetben tartózkodik-e.

A nyolc különböző élénk színben megvásárolható telefon jóval könnyebben hordozható és persze felhasználóbarátabb lesz, mint a hagyományos Geiger-számlálók. Az áráról egyelőre még nem döntöttek, de a készülék állítólag a „megfizethető” kategóriában lesz.

1 HOZZÁSZÓLÁS
2012. május 31., 08:55 Éjjeliőr

Bár itt nem írnak a telefon többi paraméteréről, de ha van benne gps, akkor könnyen fel lehetne térképezni vele az ország sugárszennyezettségét, akár közösségi háló formájában is, a mért adatok egy központi, publikus térképen megjelenítve. Csak ehhez az kell, hogy ne legyen sokkal drágább, mint egy hasonló tudású hagyományos telefon.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Okostelefon sugárzásmérővel
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X