Reset-gomb lesz a Firefox-ban

2012. május 17., csütörtök, 20:00
Szerző:


Címkék: ; ; ;

A Mozilla úgy döntött végre kezd valamit az elégedetlen felhasználók ezreivel, akik évek óta ostromolják a fórumokat...

A Mozilla úgy döntött végre kezd valamit az elégedetlen felhasználók ezreivel, akik évek óta ostromolják a fórumokat egy „reset” gomb bevezetésének érdekében.

A dolog lényege: amennyiben a Firefox lefagy – márpedig lefagy, legyen szó a híres memory-leak problémáról vagy csak elküldi egy flash-banner a nirvánába- akkor egy gomb segítségével újraindíthatjuk a böngélszőt, anélkül, hogy böngészési előzményeink és egyéb adataink (pl. félbehagyott levél, stb.) elvesznének. Michael Verdi fejlesztő szerint, a Firefox reset-gombja olyan akár a varázslat.  Az új funkció a 13-as bétában máris tesztelhető – sőt még egy videó is készült róla, lássuk! (Részemről már csak egy kérdés merül fel: mi van, ha annyira lefagy a Firefox, hogy a reset gomb is „unresponsive” lesz?)

 

 

 

11 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. május 19., 13:19 VérPistike

Először csak néztem, mint hal a vízben, hogy mi van? Mi ez a reset-gombnak becézett funkció? Aztán rájöttem, hogy az elmúlt időszakban sok probléma volt a flash alapú netes játékokkal. Gondoljunk például a facebookon népszerű alkalmazásokra. Ezek gyakran fagytak ki, omlottak össze, illetve betöltési nehézségek léptek fel. Ilyenkor el kellett végezni azokat a műveleteket, amit a "reset-gomb" hajt végre.
A dolog pikantériája, hogy az Adobe az rég kiadott egy frissítést ami stabilizálta és gyorsította a flash alapú játékok betöltését, futását. Ráadáskén a Zynga is megírta a maga javítását, amivel a gyorsítótár használata nélkül újratölt a lejátszó és játék motor. Ebből az elgondolásból indulva úgy fest a dolog, hogy későn és feleslegesen jelent meg eme funkció.

2012. május 18., 16:39 L4z4

Nekem nagyon ritkán fagyott le a Fox. De utána visszakaptam mindent ugyanúgy. Máig 3.6.12! :) Majd ki akarom próbálni a 12-est, vagy ki tudja, hol tartanak.. csak lusta vagyok rá. Meg jó a régi is. Amúgy jó ötlet egy ilyen alaphelyzetbe hozó opció. Kéne a windowsokba is, ne kelljen újra telepíteni..

2012. május 18., 09:21 nyuszmusz86

Így van! RESET nem egyenlő RESTART!

2012. május 18., 09:15 P100

Igaza van @Kauser Kinga-nak. Kissé félre lett értelmezve a videó.

2012. május 17., 23:15 Kiss Ida

Mi ebben a hír? Az Opera ezt már rég tudja.

További 6 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Reset-gomb lesz a Firefox-ban
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X