Ritka látvány: együtt a múlt és a jelen

2012. május 07., hétfő, 06:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A Google Earth felhasználásával egy érdekes összehasonlító oldalt hoztak létre Another Earth néven.

A Google Earth felhasználásával egy érdekes összehasonlító oldalt hoztak létre Another Earth néven. Itt két részre van osztva az ablak és mindkettőben a Google Earth képe látható. A két ablakot szinkronizálhatjuk, ami azt jelenti, hogy mindkettőben pontosan azt a területet láthatjuk, ugyanolyan nagyításban, elforgatásban, dőlésszögben.

A két látvány között azonban lehet egy lényeges különbség: az ablak tetején egy időskálán beállíthatjuk, hogy mikori képet szeretnénk látni. Így  össze lehet hasonlítani, hogy mi változott a Föld egy-egy pontján. Műholdképeket általában 5-10 évre visszamenően lehet találni, de van sok olyan hely, ahol 50-60 éves légi felvételekkel is el lehet végezni az összehasonlítást.  

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Ritka látvány: együtt a múlt és a jelen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X