Rossz hír a hackereknek: egyre ügyesebben védekezünk

2012. március 30., péntek, 18:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Az IBM nyilvánosságra hozta az X-Force legfrissebb trend- és kockázatjelentését, amely meglepő eredményeket közöl az...

Az IBM nyilvánosságra hozta az X-Force legfrissebb trend- és kockázatjelentését, amely meglepő eredményeket közöl az internetbiztonság fejlődéséről. A jelentés szerint az elmúlt évben csökkent az alkalmazások és kódok biztonsági réseit kihasználó sikeres támadások és a kéretlen levélüzenetek száma. A hackereknek újra kell gondolniuk taktikájukat, érdemes lesz szűkebb informatikai kiskapuk vagy más feltörekvő technológiák felé fordulniuk.

Kevesebb szemét, kisebb rések

Az X-Force trend- és kockázatjelentése szerint 2011-ben 50 százalékkal kevesebb kéretlen e-mail ért célba, mint 2010-ben. A szoftvergyártók is sűrűbben jelentkeztek a biztonsági résekre reagáló gyorsjavításokkal, az ilyen típusú hibák mindössze 36 százaléka maradt kezeletlenül, ez az arány 2010-ben még 43 százalék volt. Fejlődtek a webes alkalmazások kódjai is – az ügyfelek szoftvereiben fele olyan gyakran fordultak elő a több weblapra kiterjedő parancsfájlok okozta rések, mint négy évvel korábban.

Új trükkök az arzenálban

E változások fényében úgy tűnik, a hackerek átalakítják módszereiket. A jelentés erősödést mutat a feltörekvő támadási trendek, többek között a mobil technikák kihasználása és az automatikus jelszópróbálgatás területén, de ugrásszerűen növekednek az adathalász akciók is. A webalkalmazások biztonsági réseinek lezárására a webkiszolgálók elleni automatikus héjparancs-beszúrásos támadássokkal felelhetnek a hackerek.

Felkészültebb a védelem

A jelentés bíztató trendekről számol be, úgy tűnik a vállalatok 2011-ben a korábbinál jobb biztonsági megoldásokat alkalmaztak. Körülbelül 30 százalékkal kevesebb kihasználható biztonsági rést regisztráltak 2011-ben, mint az előző négy évben átlagosan. Ez a fejlődés a szoftverfejlesztők architekturális és eljárásbeli változtatásainak köszönhető. A kezeletlen biztonsági rések aránya 2011-ben az előző évi 43 százalékról 36 százalékra csökkent.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Rossz hír a hackereknek: egyre ügyesebben védekezünk
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X