Rovio - 70 millió dollár a mérges madarakból

2012. május 07., hétfő, 16:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Megérkeztek a Rovio 2011-es eredményei - lássuk, mennyire jövedelmező a mai világban mérges és dagi madarak, és...

Megérkeztek a Rovio 2011-es eredményei - lássuk, mennyire jövedelmező a mai világban mérges és dagi madarak, és malacok harcából, fizikára épülő, casual játékot készíteni… A rövid válasz: nagyon is! A Rovio 106 millió dolláros árbevétel mellett, majdnem 70 millió (67,6) dolláros nyereséget könyvelt el 2011-ben.

Tekintve, hogy a cég egytelen terméke az Angry Birds (és a köré épülő egyéb dolgok, ajándéktárgyak, stb.) ez igen impozáns eredmény. A mérges madarak 2011 658 millió letöltés regisztrált (több platformon), a játék különböző verzióival átlagosan 200 millió felhasználó játszadozik minden hónapban.  A Rovio 2011 elején még 28, míg év végre már 224 alkalmazottal rendelkezett. Ráadásul rekordot is felállítottak: a nemrég megjelent „Angry Birds In Space” minden idők legnépszerűbb mobil játéka lett, 35 nap alatt 50 millió felhasználó töltötte le.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Rovio - 70 millió dollár a mérges madarakból
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X