Százezer dollárt kért - tízmillió kapott

2012. május 11., péntek, 14:00
Szerző:


Címkék: ; ;

Újabb rekord, újabb „Kicksarteres” hír.

Újabb rekord, újabb „Kicksarteres” hír. Bár a Kickstarter eredeti célja az lett volna, hogy „kis” ötletek/projectek kapjanak támogatást a netezőktől, ezer dolláros tételekben, a kezdeményezés hamar kinőtte saját kereteit.

Az őrület a neves játékfejlesztők (és milliós rajongótáboraik) megjelenésével kezdődött, az eleinte csak ezer-tízezer, esetleg ötvenezer dolláros KS projectek elkezdtek növekedni, százezer dollár, félmillió dollár, majd a Wasteland és hasonló játékok kapcsán elérték a milliós határokat is. A dolog annyira felpörgött, hogy mostanában – amennyiben jó az ötlet, és áll mögötte egy-két híres név – akár egy hét alatt is be lehet termelni félmillió dollárt. A Kickstarter növekedése persze nem csak a játékok, hanem az egyéb kezdeményezések kapcsán is tapasztalható – a legújabb rekord, a már általunk is bemutatott „okos”, telefonnal összeköthető karóra, a Pebble. Eric, a  fejlesztő eredetileg százezer dollárt kért a project létrehozásához és a gyártáshoz, a rendelkezésére álló harminc nap alatt azonban több mint tízmillió dollár gyűlt össze az adományokból. Gratulálunk Eric, jó munkát a sorozatgyártáshoz és terjesztéshez!

 

2 HOZZÁSZÓLÁS
2012. május 11., 16:26 Bene Bálint

Ez mekkora ötlet. Rengeteg +funkció lehet még ebben a megoldásban. Alig várom. Remélem kis hazánkban is elérhető lesz.

2012. május 11., 14:10 Benjamin Peter

Áááh. Már inkább nem is írom..

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Százezer dollárt kért - tízmillió kapott
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X