USB kulcs, DVD maradt a gépben? Figyelmezteti egy ingyenes program

2012. április 16., hétfő, 12:45
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Sok esetben előfordul, hogy egy pendrive-ot, CD/DVD-t felejtünk a számítógépben.

Sok esetben előfordul, hogy egy pendrive-ot, CD/DVD-t felejtünk a számítógépben. Jó esetben az otthoni gépünkről van szó, s legfeljebb a következő induláskor (ha úgy van beállítva) erről próbál – persze sikertelenül – bootolni a gép, ám jóval kellemetlenebb ennél, ha mindez egy idegen gépen történt, s illetéktelen kezekbe kerül az ottfelejt pendrive vagy optikai tároló.

Az ingyenes Free USB Guardot (letölthető innen) éppen e kellemetlen szituáció elkerülésére találták ki. Igazi kis őrszemről van szó, hiszen figyeli a számítógépet, s ha kiadjuk a kikapcsolási parancsot, máris egy ablak ugrik elő, amelyik figyelmeztet, előbb vegyük ki a hordozható eszközt a gépből.

Persze lehet, hogy szándékosan hagynánk ez utóbbit a gépben, éppen ezért az említett figyelmeztető ablak a szokott kikapcsolási funkciókat (kikapcsolás, standby, hibernálás, kijelentkezés, újraindítás) is felkínálja.

Minthogy a program hordozható, bármilyen gépen munkára fogható.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


USB kulcs, DVD maradt a gépben? Figyelmezteti egy ingyenes program
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X