A program, amelyik mindent tud a képernyőfotózásról, ingyen!

2011. szeptember 13., kedd, 10:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Az ingyenes programoktól az ember alapvetően nem vár el túl sokat, ha az adott szoftver mégis kiemelten ügyesnek...

Az ingyenes programoktól az ember alapvetően nem vár el túl sokat, ha az adott szoftver mégis kiemelten ügyesnek bizonyul, az nagyszerű, ha csak átlagos, akkor sincs gond, ingyen volt.
Ettől függetlenül azért mindig lehet igazi gyöngyszemeket találni az interneten.

A SnapDraw Free, annak ellenére, hogy ingyen használhatjuk, gyakorlatilag mindent tud, ami a képernyőképek készítésével kapcsolatban egyáltalán szóba jöhet. Az olyan alap dolgok, mint az ablakok-, objektumok-, áttetsző ablakok-, teljes képernyő fotózása, talán mondani sem kell, nem probléma. De lekaphatjuk egyszerre több monitor képét is és van lehetőség arra is, hogy árnyékkal együtt fotózzuk le a kérdéses ablakot. Ez eddig rendben is van, nagyjából minden komolyabb screen capture program képes rá.
A SnapDraw viszont nem csak a képernyőkép elkészítésében segédkezik, hanem abban is, hogy a kész képet átszerkesszük. Lehet átméretezni, elforgatni, keretet és vízjelet rátenni, sőt, akár a divatos tükröződés effekt elkészítése is mindössze egy kattintás. A beállításokat profilokba menthetjük, így később egy-egy összeállítást villámgyorsan alkalmazhatunk az újabb fotókon is.
Ha már minden effekt a helyén van, jöhet akár a feliratozás és a fontos részletek kiemelése is. Elhelyezhetünk a képen nyilakat, szövegeket, objektumokat, behívott képeket, sőt, jópofa nagyító effektet is. Tehetünk a képre látványos szövegbuborékokat, címkéket, matricákat, ikonokat stb. Az objektumok a kép véglegesítéséig mozgathatók, alakíthatók.

Egyszóval teljesen átalakíthatunk képeket, ráadásul villámgyorsan, különösebb grafikusi előképzettség nélkül. Aki elbír mondjuk a Windows Paint alkalmazásával, annak a SnapDraw sem tartogat sok meglepetést. Ráadásul a képernyőképek elkészítése és átalakítása mellett arra is használhatjuk a programot, hogy valódi fotóinkat, képeinket tegyük érdekesebbé, hiszen bármilyen kép betölthető és effektezhető a segítségével.

2 HOZZÁSZÓLÁS
2011. szeptember 15., 13:18 Tamás Bíró

BullFrog, biztos, hogy ehhez a cikkhez szántad ezt?

2011. szeptember 13., 12:11 BullFrog

Ha egyszer semmi infó nincs róla, akkor miért nem várod meg a cikkel az official releaset, és közlöd normálisan, hogy ennyibe kerül, ekkora lesz, ide kell küldeni stb. Mire ebből lesz valami az ember 50x elfelejti.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


A program, amelyik mindent tud a képernyőfotózásról, ingyen!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X