hvg.hu Tech

Egyetlen játék emelte égbe a Nintendót

Két éve nem látott magasságokba emelkedett a Nintendo-részvények árdolyama az Animal Crossing: New Leaf című játék sikerének köszönhetően.

hvg.hu Tech

A hét legnépszerűbb játékai

Hat hét után letaszították a legfontosabb európai játékeladási lista éléről a Last of Us-t, mégpedig az xboxos Minecraft. Ami ennél is érdekesebb, az a második helyen nyitó Pikmin 3, ami a Nintendo Wii U-jának első olyan címe, ami ekkora sikerrel nyit a briteknél. A lista előtt egy videóban mutatjuk, miről is van szó.

hvg.hu Tech

Nézze élőben a világ legnagyobb virtuális űrcsatáját

A várakozások szerint 3-4 ezer játékos csak össze egyszerre egy virtuális űrcsatában. Az EVE Online egy MMORPG, azaz interneten játszható többjátékos szerepjáték, saját politikával, gazdasággal és háborúkkal. A 2003-ban megjelent, azóta is folyamatosan fejlesztett játéknak már több mint 500 ezer felhasználója van. Közülük több ezren lépnek perceken belül harcba, indul a játék történetének legnagyobb csatája, ami egyúttal a világ eddigi egyik legnagyobb virtuális űrharca lesz.

Nagy Balázs András Tech

A konzol él, és játszani akar

Sony, Microsoft, Nintendo: a játékkonzolok piacának nagyágyúi, illetve 2001 óta – amikor a Sega kiszállt a piacról – gyakorlatilag egyeduralkodói. A hetedik generációs, teljesítmény szempontjából enyhén megkopott konzolok közt a verseny mára már stagnálássá csillapodott, de az idei évben érkeznek az új játékgépek, amelyek egyre kevésbé csak játékra alkalmasak.

hvg.hu Tech

Videó a Marson túlélős játékból

Nehéz, de azért próbáljuk meg elképzelni: egyedül vagyunk a Marson, azt sem tudjuk, hogy kerültünk oda, mi történt, az oxigén fogyóban van. Ebből a vert helyzetből indul a Lacuna Passage című játék.

hvg.hu Tech

Videó: érkezik a LEGO Marvel Super Heroes

Egy egyperces trailert mutatott a Marvel az idén ősszel megjelenő LEGO Marvel Super Heroes-ból. A játék az összes jelenlegi és következő generációs kézi és asztali konzolon, valamint pc-n is elérhető lesz.

hvg.hu Tech

A hét legnépszerűbb játékai

Sok meglepetést nem hoz a legfrissebb brit játékeladási toplista. A legfontosabb európai mezőny élén továbbra is a Last of Us áll.

hvg.hu Tech

Mobilra is jön a Transport Tycoon

A tycoon jellegű, menedzselős játékok egyik legnépszerűbb változata a Transport Tycoon volt. Az 1994-ben megjelent logisztikát játékká formáló eredeti program készítője, Chris Sawyer maga is részt vesz a játék új verziójának munkálataiban. Az app a tervek szerint még idén megjelenik iOS-re és Androidra is, elsőként egy maximum hangulatba hozó rövid videót tettek közzé róla.

hvg.hu Tech

A hét legnépszerűbb játékai

Egyhuzamban ötödjére vezeti a hozzánk legközelebb álló Egyesül Királyság játékeladási toplistáját a Last of Us. A Nintendo Animal Crossing című játéka feljött a második helyre, a harmadikon pedig a szintén a kiadóhoz tartozó új mariós játék nyitott. Ez utóbbihoz mutatjuk a trailert is.

hvg.hu Tech

Kép: nagy Angry Birds-bejelentés lesz ma

Mindössze egyetlen képet tett közzé az Angry Birds játékszériát fejlesztő Rovio a ma esedékes nagy bejelentésének beharangozásaként. Az egyértelmű a kép alapján, hogy az Angry Birds Star Wars kiadásának témájában érkezik valami, és ha jól spekulálunk, akkor ez a Csillagok háborúja (második trilógiaként kiadott) első trilógiája, illetve annak mérges madaras játéka lesz majd.

hvg.hu Tech

A legjobb ingyenes horrorjátékok

Az idei év a horror éve lesz, ennek apropóján gyűjtötte össze a Gamekapocs a független fejlesztők ingyen elérhető játékait.

hvg.hu Tech

Itt az új Rambo videójáték bemutatója

Az első három Rambo film alapján készül a Rambo: The Video Game című játék. A szoftver valamikor az év végén jelenik majd meg pc mellett PlayStationre és Xboxra. Ennél többet jelenleg nem lehet tudni róla, de íme másfél percnyi ízelítő a játékmenetből.

1
46 47 48 49 50
55

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával