Bejelentkezés  

Megunta a vádakat, nyílt levelet írt Orbánnak

Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt vasárnap nyílt levelet írt a miniszterelnöknek. A levélben az V. kerületi gyanús ügyeket a Hagyó- , a Zuschlag-, a Simon- és a Hunvald-ügyekhez hasonlítja, és azt kérdezi Orbántól, vajon az egész pártra jellemző-e ez a mentalitás. A Fidesz úgy reagált: az említett személyek pártjával a Juhászt jelölő politikai oldal fonódik össze.

Furcsa hírt közöltek a választási bizottságról

A választási bizottságok nem vizsgálhatnak kampányígéreteket, még ha teljesen egyértelmű is, hogy azokat lehetetlen betartani - írta az MTI. De miért is tennének ilyet?

MTI

Falus a korrupció felszámolását ígéri a budapestieknek

Átláthatósági biztosi posztot hozna létre a fővárosban a baloldal közös főpolgármester-jelöltje. Falus Ferenc teljes transzparenciát ígér, közbeszerzési portált is létrehozna.

MTI

Érdekes adatok - minden, amit nem tudott az önkormányzati választásról

Érdekes adatok - minden, amit nem tudott az önkormányzati választásról

Bevándorlók, menekültek és letelepedők is szavazhatnak a helyi önkormányzati választáson, ha van bejelentett lakhelyük. Mégis kevesebben szavazhatnak majd október 12-én, mint április 6-án, a parlamenti választáson.

MTI

És akkor folytatódik a szigetvári közéleti pornó

És akkor folytatódik a szigetvári közéleti pornó

Büntetőfeljelentések, beadványok színesítik a szigetvári kampányt, ahol a jobboldal összeveszése miatt megjósolhatatlan a választás eredménye. Az országos pártvezetés ellenkező tartalmú közleménye ellenére kitart a KDNP és a Jobbik románca, közös jelöltjük pedig – a fideszes polgármesterhez hasonlóan – egy családhoz közeli vállalkozás helyzetbe hozása miatt kényszerül védekezni. Párt és család kéz a kézben.

Kövér: a választás a kormány melletti kiállás Brüsszelben

A magyarországi baloldal továbbra is saját hazájára támad Brüsszelben, ezért a mostani választás kiállás is a kormány mellett - jelentette ki a házelnök Szentendrén, a város Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatón.

MTI

Népszabadság: A kormány megszüntetné a kerületek önállóságát

Népszabadság: A kormány megszüntetné a kerületek önállóságát

A választások után új törvénnyel áll elő a kormány, amely megszüntetné a budapesti kerületek önállóságát – írja a Népszabadság. A lap szerint a változás csak 2019-től valósulna meg.

hvg.hu

Nektek meg kötelet! – összefirkáltak egy Fidesz-irodát

Ismeretlen tettesek megrongálták a Fidesz városi irodáját Tiszaföldváron. A párt polgármesterjelöltjének és önkormányzati képviselőjelöltjeinek plakátjait elcsúfították, az üvegportálra pedig egy fenyegető feliratot írtak – közölte Boldog István, a térség kormánypárti képviselője pénteken.

MTI

Falus: Orbán helytartókat akar kinevezni a kerületekbe

A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje szerint Orbán Viktor vágya az, hogy a budai Várba való költözése után ne legyen több önkormányzati választás.

MTI

Nézőpont: Még Bokros is megverheti Falus Ferencet a választáson

Nézőpont: Még Bokros is megverheti Falus Ferencet a választáson

Az összes megkérdezett 38 százaléka Tarlós Istvánt támogatja, ezzel a fideszes jelölt toronymagasan vezet a többi főpolgármester-jelölt előtt. Bokrost 12, Falus Ferencet 8 százalék támogatja. Az LMP és a Jobbik jelöltjei fej-fej mellett kullognak hátul. Ami a pártprefernciákat illeti: 32 százalék szimpatizál a kormánypárttal, az Együtt-PM 10, az LMP 9, az MSZP és a DK 8-8, a Jobbik pedig 7 százaléknyi támogatóval rendelkezik.

hvg.hu

A liberálisok kifogásolják Tarlós címeres plakátjait

A Magyar Liberális Párt (MLP) a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) fordul, ha a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nem távolíttatja el plakátjait, amelyeken Budapest címere szerepel - jelentette be a párt főpolgármester-jelöltje pénteken Budapesten.

MTI

Államosítással kampányolt Semjén Csákváron

A KDNP egyértelműen kiáll amellett, hogy a kormány visszaállamosítson mindent, ami közműszolgáltatással kapcsolatos, mert csak így garantálható az emberek ellátási biztonsága – ezt mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy csütörtöki csákvári fórumon.

MTI

Botka: terveket hoztam, nem krumplit

Összesen tizenhat nagyberuházást tervez Szeged a jövőben, ezek előkészítését már elkezdték – mondta egy csütörtöki újszegedi fórumon Botka László. Az MSZP-s polgármester fideszes vetélytársára is utalt, méghozzá egy krumplis mondat segítségével.

MTI

Juhász Péter volt cégeinek hétmilliós adótartozása van a Fidesz szerint

Az V. kerület baloldali polgármesterjelöltjének volt cégei több mint 7 millió forint közpénzzel tartoznak – közölte a Fidesz-frakció. Juhász tagadja az állítást és pert indít jó hírneve megsértése miatt.

hvg.hu

Közpénzből kampányolással vádolta meg a Jobbik a Fideszt

A város egyik cége, a Cívis Ház Zrt. megjelentette a Városközpont Magazin különszámát, amit 90 ezer példányban minden debreceni háztartásba eljuttattak és benne Kósa Lajos polgármesteri időszakának eredményeit mutatják be. A Jobbik felszólítja a Fideszt, hogy ne közpénzből kampányoljanak.

MTI

Liberálisok: Tarlós jogtalanul használta a főváros címerét

A liberális főpolgármester-jelölt felszólította a főpolgármestert, hogy távolítsa el a Budapest címerével ellátott választási plakátjait, ugyanis a főváros rendelete engedélyhez köti a jelkép használatát.

MTI-OS

A házak bekamerázására ad pénzt Zugló

Újra meghirdeti a társasházi kameraprogramot a zuglói önkormányzat – tájékoztatta Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP), a kerület alpolgármestere szerdán az MTI-t.

MTI

Kizáratná Rubovszky a renitens fővárosi választmányi elnököt

Rubovszky György pártügyész azért indítványozta Szalma Botond kizárását, mert a "párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsít", és a hivatalos Fidesz-KDNP polgármesterjelölt ellen Budapest 4. kerületében függetlenként indul.

MTI

Juhász Péter a NAV-botrányt kirobbantó Horváth tenyerébe csapott

Juhász Péter a NAV-botrányt kirobbantó Horváth tenyerébe csapott

Belváros-Litpótváros - az Együtt-PM, az MSZP és a DK által közös - polgármesterjelöltje, Juhász Péter megállapodott a NAV-botrányt kirobbantó Horváth Andrással, hogy ha megválasztják, ő lesz az V. kerület átláthatósági biztosa.

hvg.hu

Tarlós és a Fidesz örülni fog az Ipsos felmérésének

Tarlós és a Fidesz örülni fog az Ipsos felmérésének

Az Ipsos szerint a Fidesz támogatottsága a népesség egészén belül 33-ról 35 százalékra bővült, a Jobbiknak és az MSZP-nek maradt a 12-12, az LMP-nek, a DK-nak és az Együtt-PM-nek pedig a 3-3 százalékos tábora.

MTI
12386

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X