Bejelentkezés  

Ennyien sehol sem indulnak a polgármesteri székért

Hat és félezerrel kevesebb jelölt indul az október 12-i önkormányzati választáson, mint négy éve, a nemzetiségi jelöltek száma pedig háromezerrel kevesebb – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A legtöbb polgármesterjelölt a 2600 fős Pest megyei Tápióság községben indul.

MTI

Demszky csúnyán kiosztotta a mai baloldalt

Demszky csúnyán kiosztotta a mai baloldalt

A hajléktalanügyről vitázott négy baloldali és egy jobbikos politikus: szóba került a szociális bérlakásrendszer, az aluljáróba vizelés, de a show-t a legvégén a nyilvánosságban ritkán megszólaló Demszky Gábor indulatos felszólalása lopta el, ami a résztvevők szempontjából felért egy trollkodással. De a semleges közönség csak hálás lehetett érte...

Az igazi képviselő funky

Az igazi képviselő funky

Sztárparádé Fásy Ádámmal, hangfelvétel-lopási instrukciókkal: zajlik a kampány.

Hamarosan értesíteni fogják az újpestieket, hogy választani kell

Kékesszürke értesítőket kezdtek nyomtatni, melyeket hamarosan kiküldenek, figyelmeztetve az újpestieket a november 23-i időközi választásra.

MTI

Tarlós "megszokásból" használta Budapest címerét a kampányban

Tarlós "megszokásból" használta Budapest címerét a kampányban

Tarlós István szavai szerint semmi rosszhiszeműség nem volt abban, hogy a választási plakátjain a fővárosi városcímer szerepel.

MTI

Jogellenesen szerepel a címer Tarlós István plakátjain

Jogellenesen szerepel a címer Tarlós István plakátjain

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfői elsőfokú határozatában úgy ítélte meg, összességében jogellenes a fővárosi önkormányzat címerének használata Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének plakátjain. A Főpolgármesteri Hivatal a döntéssel nem ért egyet, szerintük nem sértették meg a választási törvény alapelveit, fellebbeznek a döntés ellen.

Metróhosszabbításokat ígér Zuglóban Karácsony Gergely

A tömegközlekedés fejlesztését, a 4-es metró és a kisföldalatti pályájának hosszabbítását ígéri Zuglóban az Együtt-PM-es Karácsony Gergely, aki a baloldali pártok támogatásával indul a kerületi polgármesteri címért.

Videó: Falus elvárja Bokrostól, hogy lépjen vissza

Videó: Falus elvárja Bokrostól, hogy lépjen vissza

Falus Ferenc korábban azt mondta, ő lép vissza, ha akad nála esélyesebb jelölt a baloldalon, de most elvárja, hogy Bokros Lajos lépjen vissza a javára. A Nézőpont közvélemény-kutatása szerint Bokrosra többen szavaznának, mint Falus Ferencre.

Már a józsefvárosi fidesz is "droglobbizik"

A józsefvárosi önkormányzat szerint úgy tűnik, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Bodnár Zoltán is "beállt a droglobbi mögé", és jobban érdekli néhány kábítószer-fogyasztó, mint 80 ezer józsefvárosi egészsége.

Radikális ötlet az LMP-től: lezárnák a pesti rakpartot

Az LMP radikális zöld fordulatot tervez Budapesten, növelnék a zöldfelületeket, és akár a rakpart lezárásával is korlátoznák a belső kerületek gépkocsiforgalmát.

Megismerhetjük Tarlós István öt "fő bűnét"

Az Együtt-PM a főpolgármester öt fő bűnét mutatja be. Szigetvári Viktor társelnök a Fidesz-KDNP-s főpolgármesternek elsőként azt rótta fel, hogy támogatja Orbán Viktor luxusberuházásait a fővárosban.

Törvénysértően kampányolt a kispesti iskolákban az MSZP-s jelölt

Gajda Péter - aki újraindul a XIX. kerületi polgármesteri posztért - rámásoltatta saját választási plakátját a kisiskolásoknak adott tanszercsomagra.

DK: A Fidesz intenzív kampányba kezdett, amit sokszor az adófizetők pénzéből fizet

Nincs olyan fideszes jelölt, aki a közpénzeket ne saját kampányára fordítaná, „hatalmas talicskákkal kitolva az önkormányzattól" - ez Oláh Lajos, a DK független parlamenti képviselőjének véleménye. A képviselő bírálta, hogy Pécs fideszes polgármestere hétfőn programot hirdetett a közmédiában.

Kunhalmi szerint elképzelhetetlen, hogy Falus visszalépjen Bokros javára

Az MSZP budapesti elnöke szerint súlyos károkat szenvedett el az elmúlt négy évben Budapest, és ezeket az intézkedéseket mind támogatta az a 14 fideszes kerületi polgármester, aki parlamenti képviselő is volt. Kunhalmi Ágnes hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, október 12-én a főváros lesz Fidesz Achilles-sarka.

Megunta a vádakat, nyílt levelet írt Orbánnak

Juhász Péter V. kerületi polgármesterjelölt vasárnap nyílt levelet írt a miniszterelnöknek. A levélben az V. kerületi gyanús ügyeket a Hagyó- , a Zuschlag-, a Simon- és a Hunvald-ügyekhez hasonlítja, és azt kérdezi Orbántól, vajon az egész pártra jellemző-e ez a mentalitás. A Fidesz úgy reagált: az említett személyek pártjával a Juhászt jelölő politikai oldal fonódik össze.

hvg.hu

Furcsa hírt közöltek a választási bizottságról

A választási bizottságok nem vizsgálhatnak kampányígéreteket, még ha teljesen egyértelmű is, hogy azokat lehetetlen betartani - írta az MTI. De miért is tennének ilyet?

MTI

Falus a korrupció felszámolását ígéri a budapestieknek

Átláthatósági biztosi posztot hozna létre a fővárosban a baloldal közös főpolgármester-jelöltje. Falus Ferenc teljes transzparenciát ígér, közbeszerzési portált is létrehozna.

MTI

Érdekes adatok - minden, amit nem tudott az önkormányzati választásról

Érdekes adatok - minden, amit nem tudott az önkormányzati választásról

Bevándorlók, menekültek és letelepedők is szavazhatnak a helyi önkormányzati választáson, ha van bejelentett lakhelyük. Mégis kevesebben szavazhatnak majd október 12-én, mint április 6-án, a parlamenti választáson.

MTI

És akkor folytatódik a szigetvári közéleti pornó

És akkor folytatódik a szigetvári közéleti pornó

Büntetőfeljelentések, beadványok színesítik a szigetvári kampányt, ahol a jobboldal összeveszése miatt megjósolhatatlan a választás eredménye. Az országos pártvezetés ellenkező tartalmú közleménye ellenére kitart a KDNP és a Jobbik románca, közös jelöltjük pedig – a fideszes polgármesterhez hasonlóan – egy családhoz közeli vállalkozás helyzetbe hozása miatt kényszerül védekezni. Párt és család kéz a kézben.

Kövér: a választás a kormány melletti kiállás Brüsszelben

A magyarországi baloldal továbbra is saját hazájára támad Brüsszelben, ezért a mostani választás kiállás is a kormány mellett - jelentette ki a házelnök Szentendrén, a város Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztatón.

MTI
12387

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X