Bejelentkezés  

Újraszámlálják a voksokat hét rákospalotai szavazókörben

A Fővárosi Választási Bizottság hétfő este úgy döntött, hogy újraszámlálnak hét XV. kerületi szavazókörben a múlt vasárnapi számlálásokkal kapcsolatban érkezett fellebbezések miatt. A szavazókörök két szoros eredményű választókerületben vannak, így nem zárható ki, hogy megfordul az eredmény.

MTI

FVB: nem kell megismételni a rákospalotai polgármester-választást

A Fővárosi Választási Bizottság hétfő esti, nem jogerős döntése szerint nem kell megismételni a XV. kerületi polgármester-választást, mert a benyújtott bizonyítékok nem támasztják alá azt, hogy a DK polgármesterjelöltje, Hajdu László megtévesztette volna a választókat.

MTI

Bíróságon is megtámadja a Fidesz a baloldal salgótarjáni győzelmét

A fideszes polgármesterjelölt a választási bizottságnál is próbálkozott, de az elutasította a beadványát. Salgótarjánban Dóra Ottó, a baloldal jelöltje nyert, de csak pár tucat szavazattal verte meg fideszes ellenfelét, aki szerint a történtek a választási csalás gyanúját is felvetik. Székyné Sztrémi Melinda azt mondta, "nem adhatják meg magukat felemelt kézzel".

MTI

Tüntettek a jobbikos győzelmet hozó választás megismételtetése miatt

Tüntettek a jobbikos győzelmet hozó választás megismételtetése miatt

Hétfőn szimpátiatüntetést tartottak Ózd fiatal jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid mellett. A párt bíróságon támadja meg a választás megismétlését elrendelő választási bizottsági határozatot.

MTI

Orbán: a cinizmus kilúgozza az életet

Orbán: a cinizmus kilúgozza az életet

Orbán Viktor a héten másodszor ünnepelte meg a Fidesz hármas győzelmét, de konkrétumokat megint nem mondott. A kormányfő szerint a végső cél, hogy 2018-ra teljes legyen a foglalkoztatottság, hogy meg lehessen szüntetni a segélyeket. Jövőre viszont nekilát a köznevelési rendszer átalakításának, mert a munkaalapú társadalom alapja az oktatási rendszer átalakítása. Orbán szerint a cinizmussal le kell számolni, és elvárja a polgármestereitől, hogy történelmet írjanak.

Egy-egy szavazat is felülvizsgálati kérelemhez vezetett Zalában

Az elmúlt napokban a területi választási bizottság által hozott döntésekkel szemben négy felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be szombat délutánig Zalában - közölte Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője.

MTI

Ahol rekordverést kapott a Fidesz

Ahol rekordverést kapott a Fidesz

Dombóváron a rendőrség hallgatta ki a győztes civil szervezet aktivistáit, miután egy bizonytalan hitelességű videón szavazatvásárlással vádolták meg a szervezetet. A végeredményre mindez aligha lesz lényeges befolyással, miután a Fidesz talán ebben a városban kapott ki a legnagyobb arányban. De miért szavaztak a dombóváriak az országos trenddel szemben?

Delmagyar.hu: szétszakadhat Szegeden a Fidesz

Öt fővel alakított frakciót Szegeden a Fidesz, pedig kilencen jutottak be a városi közgyűlésbe.

hvg.hu

Döntött az MSZP: Gőgös Zoltán ül be Botka helyére a parlamentben

Decemberben tárgyal az MSZP az új baloldali politika irányairól – döntött a párt választmánya szombaton. Botka László parlamenti helyét Gőgös Zoltán veszi majd át.

MTI

Újraszámolt szavazatok: a nevető harmadik került be a testületbe

Újra összeszámolták a szavazatokat a Somogy megyei Látrányban, ami nagy meglepetés hozott: ugyanis nem a mandátumot eredetileg elnyert vagy az első eredményt megtámadó képviselőjelölt nyert, hanem a harmadik induló.

MTI

Kampány után már nem jár okostelefon Siófokon

Kampány után már nem jár okostelefon Siófokon

Technikai okok miatt mégsem tudják átadni a siófokiaknak járó telefonokat. Pedig a kampányban ezt ígérte a polgármester, aki csúfos vereséget szenvedett.

hvg.hu

A DK szolidáris a Papcsákot menesztő zuglóiakkal

A DK szolidáris Karácsony Gergellyel és a zuglói polgárokkal. Egy választókerületben ugyanis meg kell ismételni a szavazást.

hvg.hu

Megismételhetik az ózdi választást

A területi választási iroda vezetője közölte, hogy a testület szerint meg kell ismételni az ózdi választásokat, mivel szerintük láncszavazás történt. A döntés megfellebbezhető.

MTI

Hirtelen kizárták az ellenzéket a választási bizottságból

Ellenzéki pártküldöttek nélkül tárgyalta a vasárnapi önkormányzati választás óta beérkezett összes fellebbezést Pest megyében a Területi Választási Bizottság (TVB) - írja a Fóti Hírhatár című oldal.

hvg.hu

Zuglóban is ismételni kell a választást az egyik választókerületben

Zuglóban is ismételni kell a választást az egyik választókerületben

A 3-as számú választókerületben november 9-én újra szavazni kell – döntött a helyi választási bizottság. Az érintett kerületben a baloldal jelöltje 7 szavazattal szerzett többet, mint a Fideszé. Az egyik szavazókörben több szavazat volt az urnában, mint ahányan a jegyzőkönyv szerint megjelentek.

A DK is támogatta a XV. kerületben DK ellen szavazó jogászt

A DK is támogatta a XV. kerületben DK ellen szavazó jogászt

Hivatalosan a DK által is támogatott delegált is megszavazta azt a fideszes beadványt Rákospalotán, ami elrendelte a választás megismétlését. A delegált nevét az MSZP dobta be, de a többi baloldali szervezet is elfogadta. Egy honlap szerint Bános Csaba egyébként Selmeczi Gabriella unokabátyja, amit a fideszes képviselő viszont cáfolni igyekezett.

MLF

Itt a DK-fellebbezés a XV. kerületi eredmény megsemmisítése ellen

A DK pénteken a Fővárosi Választási Bizottságnál fellebbezést nyújtott be a XV. kerületi helyi választási bizottság (hvb) csütörtöki döntése ellen, amelynek értelmében meg kell ismételni a XV. kerületi polgármester-választást és két egyéni képviselői választást is – közölte Molnár Csaba ügyvezető alelnök.

MTI

A XV. kerület miatt csúszik a Fővárosi Közgyűlés megalakulása is

Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés addig, amíg nem emelkednek jogerőre a kerületi polgármester-választás eredményei, mert csak a kerületi eredmények alapján állapítható meg a közgyűlés összetétele.

MTI

Máris lemondott egy frissen megválasztott polgármester

Lemondott a Vas megyei Borgáta vasárnap független jelöltként megválasztott polgármestere, Gőcze Zsanett – közölte pénteken Balás Endre, a település jegyzője.

MTI

Ha a Kúrián múlik, nincs félnivalója a DK-nak Rákospalotán

Ha a Kúrián múlik, nincs félnivalója a DK-nak Rákospalotán

Nemcsak Rákospalotán, hanem az Óbudán is vitát szült a baloldali összefogás polgármester-jelölési gyakorlata. Ott az LMP ment neki az Együttnek, mert nem tetszett a zöld párti polgármesterjelöltnek, hogy vetélytársa magát a teljes demokratikus ellenzék jelöltjének nevezi. Beadványa viszont elhasalt a Kúrián.

hvg.hu
123103

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X