Bejelentkezés  

Schmuck Andor lemond az egymillióról

Schmuck Andor lemond az egymillióról

Nem kéri a Magyar Államkincstártól Schmuck Andor azt az egymillió forintos támogatást, ami az országgyűlési képviselő-jelölteknek jár. A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke is indul az újpesti időközi országgyűlési választáson.

Már csak öt választási eredmény nem jogerős

Lezárult a tompai önkormányzati választás eredménye elleni jogorvoslat szerdán a Kúrián, így már csak Esztergomban, Mátraverebélyben, Kéthelyen, Balatonszárszón és Kétegyházán nincs jogerős eredménye a választásoknak.

MTI

Hiába a Fidesz kérelme, maradt az eredmény Dombóváron

Dombóváron jogerős az október 12-i önkormányzati választás eredménye, miután a Pécsi Ítélőtábla szerdán elutasította a dombóvári Fidesz-KDNP képviselőjének felülvizsgálati kérelmét.

MTI

Ezeken a településeken kell megismételni a választást

A szerdai adatok szerint 11 településen kell megismételt önkormányzati választást tartani - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Budapesten sajtótájékoztatón. 23 településen az egész önkormányzati eljárást meg kell ismételni.

MTI

Jobbik: Jelen vagyunk az internetadó-tüntetésen

A Jobbik szerint a Fidesz az ózdi cigányság "tömeges megvásárlására készül", ezért nagy számban küld megfigyelőket a megismételt választásra. A párt szóvivője beszélt az internetadó miatti tüntetésekről is.

Jogerős a zuglói választás eredménye

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Választási Bizottság határozatait, amelyek szerint nem kell megismételni a polgármester-választást a főváros XIV. kerületében. Így jogerőre emelkedett az október 12-ei választás eredménye, amely szerint Karácsony Gergely lett a polgármester.

Igazat adtak a trafikmutyi leleplezőjének, újra szavaznak Szekszárdon

A Pécsi Ítélőtábla megsemmisítette kedden Szekszárd négy szavazókörében az október 12-i önkormányzati választás eredményét, és a szavazás megismétléséről döntött. Az ismételt szavazást november 9-ére tűzte ki.

Lemondott, majd mégis elfoglalta hivatalát egy frissen megválasztott polgármester

Nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, ezért érvénytelen az a lemondó nyilatkozat, amit a Vas megyei Borgáta megválasztott polgármestere a jegyzőnek adott át néhány nappal az önkormányzati választás után.

MTI

Hevesen jogerősen nyert a fideszes jelölt

Nem ismétlik meg a szavazást Hevesen, így jogerősen Sveiczer Sándor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert.

MTI

"Lepukkant putri helyett most ideköltöztették őket"

"Lepukkant putri helyett most ideköltöztették őket"

A vörösiszap-katasztrófa után négy évvel még mindig izzik a levegő Devecseren, ha a tragédia és a kártérítés szóba kerül: sokan keveslik az elszenvedett kár megtérítésének nagyságát, miközben úgy látják, hogy akadnak olyanok, akik a putriból egyenesen kacsalábon forgó palotába költözhettek. Többen úgy vélik, hogy az újonnan megválasztott jobbikos polgármester a kampányában is ezt az ellentétet lovagolta meg, azt hangoztatva, hogy minden devecserinek jár még 400 ezer forint, mivel a kármentő alapban levő pénz egy részét nem a lakosok kapták.

Jogerős: DK-s polgármestere lesz a XV. kerületnek

Nem kell megismételni a polgármester-választást a főváros XV. kerületében, a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta ugyanis a Fővárosi Választási Bizottság határozatát, amely szerint Hajdu László megválasztott polgármester nem tévesztette meg a választókat a kampányban. Az október 12-i polgármester-választás eredménye így jogerőre emelkedett.

MTI

Mégsem lesz újabb választás Érpatakon

Nem kell megismételni a polgármester- és képviselő-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon. A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta ugyanis a területi választási bizottság korábbi döntését, amellyel megsemmisítették az október 12-i érpataki voksolás eredményét, és elrendelték az újabb szavazást.

MTI

Jogerősen megverték a Fideszt Salgótarjánban

Helybenhagyta a Nógrád megyei területi választási bizottság határozatát a Fővárosi Ítélőtábla, így jogerőre emelkedett a salgótarjáni polgármester-választás eredménye. A bírósághoz Székyné Sztrémi Melinda, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje fordult azért, hogy számlálják újra a szavazatokat, de kérelmét a bíróság alaptalannak ítélte. A Fidesz már megbüntette Salgótarjánt, ezentúl nem ott lesz a megyei közgyűlés.

MTI

Nem kell megismételni a zuglói polgármester-választást

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság (hvb) ezzel ellentétes határozatát.

MTI

Gőgös elfoglalhatja Botka helyét a parlamentben

Gőgös Zoltánnak adta ki a Botka László lemondásával megüresedő országgyűlési mandátumot a Nemzeti Választási Bizottság szerdai ülésén.

MTI

Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester támadta meg a helyi választási bizottság eredménymegállapító határozatát, ennek helyt adva rendelték el a választás megismétlését.

MTI

Megvan az országos nemzetiségi választás eredménye

Az NVB a jegyzőkönyvek elleni jogorvoslati határidő letelte után, szerdán állapíthatta meg a nemzetségek országos választásának eredményét.

MTI

Győr egyik szavazókörében megismételtetik a választást

Egy győri szavazókörben meg kell ismételni az október 12-ei önkormányzati választást - döntött pénteken a Győri Ítélőtábla.

MTI

A bíróságnak kell döntenie az érpataki választás megismétléséről

A Debreceni Ítélőtáblának kell döntenie az érpataki választási eredmények esetleges eltörléséről, a vádak szerint ugyanis a jelenlegi polgármester segítői választási csalást követtek el.

hvg.hu

Sumonyban is újra szavaznak november 9-én

Meg kell ismételni az önkormányzati képviselő-választást a Baranya megyei Sumonyban, november 9-én voksolnak újra.

MTI
123104

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X