szerző:
hvg.hu

Bizonytalan időre bezár a budapesti Flippermúzeum, mert a alapító-tulajdonos szerint a NAV rászállt az intézményre.

A NAV szerint a fővárosi Flippermúzeum olyan mértékben sérti a szerencsejáték-törvény előírásait, hogy minden gépét el kell szállítani – írta a 444.hu Pálfi Balázs, a múzeum alapító-tulajdonosának Facebook-bejegyzése alapján. Ebben jelentette be, hogy a múzeum bizonytalan időre be is zár a NAV intézkedései miatt.

Pálfi a posztban azt írta, hogy a Flippermúzeum megnyitása után már másnap megjelent a NAV Szerencsejáték Felügyelet fedett ellenőrzést végezve, és mint később a jegyzőkönyvekből megtudták, arra tettek javaslatot, hogy az összes gépet el kell szállítani a helyszínről, mert szerintük a szerencsejáték-törvényt olyan mértékben sérti az intézmény, hogy csak ez lehet a megoldás.

Pár héten belül ezt az intézkedést még kétszer megismételték, de később ez az álláspont enyhült, és úgy tűnt, közelednek az álláspontok és kisebb átalakításokat előirányozva a hatóságnál szóban megerősítettek őket a további zavartalan működésről.

De egy júliusi határozatban már teljesen más szellemben álltak hozzá a kérdéshez, mire Páfiék bírósághoz fordultak, a tárgyalásuk idén június 17-én lesz. Az elmúlt időszakban több olyan, a működésüket ellehetetlenítő kérvényt adtak be a bíróságnak, hogy a pozitív elbírálás esélye a minimálisra csökkent – írta a Facebookon.

"Az újabb és újabb támadások hatására azt a döntést kellett hoznom, hogy ha valami csoda nem történik, nem tudom semmiféle formában felvállalni a további nyitva tartást, a tárgyalás után bizonytalan ideig nem nyitunk ki” – tette hozzá.

A bejegyzés hosszan részletezi a Flippermúzeum eredményeit is, bemutatta az intézményt a BBC, a Reuters, az AFP és magyar média nagy része, emellett a TripAdvisoron 2014-ben Budapest legkiválóbb nevezetességének választották, múlt év végén közös kiállítása is volt a veszprémi Laczkó Dezső Múzeummal.

A Flippermúzeumról és Pálfiról a hvg.hu is írt tavaly.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!