szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Zolnai György elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a Budapest Bank éléről, utódját még keresik.

Zolnai György 2011 júliusa óta vezeti a bankcsoportot, feladatait még március 31-ig látja el. Mintegy 30 éves karrierje során számos felsővezetői pozíciót töltött be nemzetközi vállalatoknál itthon és a régióban. A bankhoz 2011-ben a GE Money oroszországi bankja éléről érkezett.

Vezetése alatt a Budapest Bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben, Zolnai sikeresen vezette a bankot a 2015 és 2016 közti tulajdonosváltás során is. A vezérigazgató személyes karrier céljait követve távozik a banktól, utódlásáról a közeljövőben születik döntés – áll a cég közleményében.

„Határozottan optimista vagyok a Budapest Bank jövőjét illetően: a portfólió tiszta, a bank növekedési pályán van, a szakembergárdája a piacon kiemelkedő, és minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy hosszú távon is egyike legyen a piac meghatározó univerzális bankjainak. Meg vagyok arról győződve, hogy a Budapest Bank továbbra is sikeresen fog előrehaladni stratégiája megvalósításában, és a jövőben is legalább olyan eredményes lesz, mint eddig” – mondta el Zolnai György, a bank leköszönő vezérigazgatója.

Túladhat az állam a Budapest Bankon, pár héten belül döntenek

Akár teljes egészében túl is adhat a tavaly államosított Budapest Bankon az MFB-csoport. A fejlesztési bank stratégiájához több forgatókönyvet készítettek a Budapest Bankról, de a végső döntést a kormány hozza meg.