szerző:
Németh Anna
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Januárban mindenkinek depresszív visszatérnie a munkába, de ha már vasárnap este émelyeg a hétfő gondolatától, érdemes elgondolkodnia a váltásban.

A hétvége után - amikor tovább lehet aludni, lehetünk a szeretteinkkel, nem az alapján vagyunk megítélve, milyen hasznosak vagyunk egy cég számára - sokaknak nehéz visszatérni a hétköznapi kerékvágásba, de ha semmi örömünk nincs a munkánkban, akkor könnyen lehet, hogy nem csak a hétfőkkel van baj. Csíkszentmihályi Mihály szerint, aki a flow-élményt először írta le, ezt az állapotot sokkal könnyebb elérni munka közben, mint bármikor máskor. Véleménye szerint a “legfelvillanyozóbb élmények akkor érnek minket, amikor olyan információval találkozunk, ami kihívást jelent a gondolkozásmódunkra nézve”. Ha pedig ezt nem találjuk meg a munkában - amivel életünk harmadát töltjük - akkor a felnőtt színezők és az újévi fogadalmak keveset fognak tudni javítani az életszínvonalunkon.

Kutatásonként változó, de durván 20-40 százaléka közé tehető azok száma, akik utálják a munkájukat. Ennek pedig egészségügyi következményei is vannak, az immunrendszer sokkal könnyebben gyengül le az ő esetükben. Olyan állást találni, amely minden kritériumnak megfelel, és még kihívást is nyújt, nem könnyű. De bent ragadni egy olyan állásban, ahol nincs flow élmény, nem használjuk az agyunkat, és nem tanulunk újat még ijesztőbb. 

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

Igazán jól csak elmélyülten lehet dolgozni – a Flow-elmélet atyjával találkoztunk

A vezetőknek nagyon fontos kommunikálni a munkavállalók felé, hogy miért hasznos a munkájuk. Ehhez azonban világos célok kellenek és ez nem az eladási számokat jelenti, hanem egy vállalatnak el kell magát helyeznie a világban, és meg kell határoznia, hogy mit is tesz hozzá. Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas professzorral beszélgettünk a Flow-élményről.