szerző:
hvg.hu

A világ egyik legértékesebb startupjának alapítója a cégre helyezett nyomás miatt otthagyta Donald Trump elnöki tanácsadó testületét.

Travis Kalanick korábban azzal magyarázta az elnöki tanácsadói testülethez való csatlakozását, hogy így képviselni tudja azokat az értékeket, amiket az Uber is. Azonban miután a muszlimellenes rendelet miatt az Uber is érintetté vált, lépnie kellett. Ugyanis amikor New York-i taxisok sztrájkot hirdettek az elnök kitiltási rendelete miatt, és egy órán keresztül nem vettek fel utast a JFK reptéren, az Uber nem függesztette fel szolgáltatását. A közvélemény azonban ezt sztrájktörésnek értékelte, és a felhasználók elkezdték letörölni az appot a telefonjukról, megszüntetve Uber-fiókjukat is. Ezt ráadásul büszkén posztolták a Twitteren, Facebookon, ami lavinát indított el: a felháborodott felhasználók tömegei miatt automatizálni kellett a leiratkozás folyamatát – írta a Sky News.

Kalanick igyekezett közbelépni, még azt is felajánlotta, hogy a fuvarközvetítéssel foglalkozó cég kompenzálja azt a bevételt, amelytől egy sofőr elesik a kitiltása miatt. Azonban a felhasználók szemét szúrta, hogy Kalanick is tagja Trump üzletemberekből és vállalatvezetőkből álló üzleti tanácsadó testületének, és ebben látták az okát, hogy az Uber nem szolidarított a taxisokkal. Így végül a nyomásnak engedve tegnap inkább úgy döntött, a békesség kedvéért otthagyja az elnök munkáját segítő testületet.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Miért utálják a techóriások annyira Trumpot?

Forrong a Szilícium-völgy a hét, muszlim többségű ország polgárainak belépését megtiltó elnöki rendelet miatt. Donald Trump eddig sem volt a kaliforniai techcégek kedvence, ám most létüket féltik.