hvg.hu Vállalat + Vezető

Olcsóbb távfűtést ígérnek a budapestieknek

Összekötik a lakótelepeket, és létrejön az az egységes dél-budapesti hálózat, amely megteremti a verseny lehetőségét a hőtermelő erőművek között. Az összesen 18 milliárd forintos beruházás következtében 240 ezer háztartás fizethet kevesebbet a távfűtésért.

hvg.hu Vállalkozás

Újabb hazai energiacégből száll ki a Főgáz volt német tulajdonosa

Megállapodást írt alá az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. az Elmű-Émász csoport tulajdonában lévő Sinergy Kft. megvásárlásáról. Az RWE német energiakonszern - amely egy másik német céggel, az EnBW-vel közösen tulajdonos az Elmű-Émász csoportban - korábban hazai gázérdekeltségeit is eladta, Főgáz-részesedését az állami MVM, a Tigázban meglévő kisebbségi csomagját pedig az olasz Eni vette meg.

MTI Vállalkozás

Könnyebben jutathatnak állami megbízásokhoz a kis cégek

A keddtől életbe lépő változtatásokkal már az új közbeszerzési törvény hatályba lépése előtt egyszerűsödnek a közbeszerzések belépési kritériumai, és így egyre több kis- és középvállalkozás (kkv) tud majd sikeresen pályázni - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Ha így tukmálnak önre egy terméket, tuti megveszi

Ha az utcán a kezébe nyomnak egy szórólapot, elolvassa vagy kidobja? És ha egy olimpikon azt mondja, hogy reggelire minidig egy bizonyos müzlit eszik, akkor azt veszi meg? Bármennyire is elavultnak tűnnek ezek az értékesítési trükkök, sok még ma is bejön.

MTI Vállalat + Vezető

Majdnem egymilliárdra perli a Magyar Telekom a BTelt

A Business Telecomot (BTel) 944 millió forint szolgáltatási díj és járulékai megfizetésére perli a Magyar Telekom, továbbá a BTel egyik kötvényese felszámolási eljárást kezdeményezett a cég ellen – egyebek közt ez derül ki a BTel tájékoztatásából, amelyet a tőzsde felszólítására tett közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI Vállalat + Vezető

Összeolvasztaná a négy közmédiás céget a Fidesz

A négy közszolgálati médiaszolgáltató - Magyar Televízió Nonprofit Zrt., Magyar Rádió Nonprofit Zrt., Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. és Duna Televízió Nonprofit Zrt. - egyesítésére vonatkozó javaslatot nyújtottak be a parlamentnek kormánypárti képviselők kedden.

MTI / hvg.hu Vállalat + Vezető

Csányi útonállóként utalt riválisára

Csányi Sándor OTP-vezér keményen nekiment egy keddi beszédében annak a vállalkozónak, akitől szerinte sikerült megmenteni a Kite mezőgazdasági céget. Elképzelhető, hogy Bige Lászlóra, a Péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosára utalt.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Így csípheti el az olcsó repülőjegyeket

Egy amerikai-brit kutatás azt vizsgálta, hogyan dolgozik a légitársaságnál az a szakember, akinek a lehető legmagasabb áron kell eladnia a jegyeket. Aki olcsón szeretne utazni, annak az ő eszén kellene túljárnia, jó nagy hátrányból indulva. Ez nem könnyű, de nem is lehetetlen vállalkozás.

MTI / hvg.hu Vállalat + Vezető

Ügynökei miatt 30 milliós sallert kapott itthon az ACN

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata szerint az ACN Communication Hungary Kft. (ACN) a közvetítőválasztás keretében nyújtott telefon-szolgáltatások népszerűsítésekor szóbeli tájékoztatásaival, szerződéses dokumentumaival tisztességtelen magatartást tanúsított 2013-ban.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Sokba kerülhetnek a GM-nek a kikapcsolódó biztonsági övek

Arizona állam 3 milliárd dollárt kér számon a General Motorson, amely a vád szerint szándékosan titkolta el a járművek biztonsági hiányosságait – közölte a New York Times. Thomas Horne állami főügyész szerint a GM így vásárlók százezreit károsította meg, sőt harminc halálesetért is felelősség terheli.

1
54 55 56 57 58
62

A címlapról ajánljuk
És akkor Mészáros 2Rule-jának farkát megcibálta egy macska

És akkor Mészáros 2Rule-jának farkát megcibálta egy macska

Tonhal - urald a világot néven dobta piacra kollekcióját egy vállalkozó, válaszul a 2Rule márkára; Jó érzékkel startolt a sportruhákat gyártó Manta is: tulajdonosa ma már 50 ezer terméket ad el, és bezsebelhette egy tekintélyes amerikai dizájnmagazin díját is. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.