Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Apa, lépj hátra, enyém a cég

Csak egy nehezebb dolog van annál, amikor a gyereknek át kell adni a családi céget: ha az örökös nem akarja átvenni. Hogyan szeretteti meg egy cégvezető a fiával a vállalkozást, ha egyfolytában dolgozik, alig látja a családját? Elég neves külföldi egyetemre járatni a gyereket? De lesz kedve londoni diplomával hazajönni egy alföldi kisvárosba? Az utódlásnak számos más csapdája is van, amelyekbe a magyar családi cégek rendre bele is esnek, pedig a rendszerváltás utáni első generációs magyar vállalkozók most kezdenek kiöregedni.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Kirúghatja a főnököt, nincs is rá szükség

Egy argentin cégnél két éve senki sem utasítja a munkatársakat, dolgoznak ők maguktól is. A kulcs az lehet, hogy tudatában vannak annak, a többi kolléga is figyeli őket, ezért nem tudja kihúzni magát a munka alól senki.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Robotokkal csomagol a hullámpapírgyár

Teljesen automata áruáramlási rendszert épít ki a Rondo Hullámkartongyártó Kft. A 350 millió forint értékű fejlesztés a teljes magyarországi csomagolóipar számára kijelöli a fejlődés útját, egyszersmind elébe menve a csomagolások tisztaságára és az élelmiszer-biztonsági szempontok fokozott figyelembe vételére vonatkozó növekvő vásárlói igényeknek.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Ahol a vevő annyit fizet, amennyit akar

A vásárló becsületére építeni egy vállalkozást korántsem őrültség. A modell működhet, de csak akkor, ha kellő elővigyázatossággal építik fel. Van olyan külföldi étterem, amely húsz éve becsületkasszát működtet, és talpon maradt. Nálunk is többen bontogatták a szárnyaikat.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Fészerből indult, kényszer szülte, milliárdos cég lett belőle

Egy egykori pártirodából és egy fészerből indult, de húsz év alatt közel 10 milliárd forint éves forgalmú céggé fejlesztette a vállalkozását Bodrogai Ferenc, a Forest-Papír tulajdonos-ügyvezetője, aki az elején a közelébe sem akart menni a papíriparnak. A cégvezetőnek sarkos véleménye van szinte mindenről. Mérges a kereskedelmi láncokra és az ügyeskedőkre, az áfával trükközőkre, szerinte az Európai Unió egy katyvasz, amellyel szemben Magyarország pénzügyi forgalma negatív, állítja, a hipermarketeknek erősen leáldozóban van, a politikához pedig nem szabad dörgölőzni.

1
53 54 55 56 57 58 59
A címlapról ajánljuk