Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Ez a kis magyar cég minden BMW-ben benne van

Hogyan lehet egy szerszámkészítő kisiparos vállalkozását nagy német autóipari beszállítóvá fejleszteni? Az érdi GIA-Formnak 20 év alatt lépésről lépésre haladva sikerült ezt elérnie. A tulajdonos most elmondja, hogyan lehet legyőzni a kínai konkurenciát, és miért jó, ha összeszerelő üzemek vannak Magyarországon. Lerántja a leplet arról is, hogy tényleg óriási karriert lehet-e befutni CNC-forgácsolóként.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Így ellenkezzen a főnökével

Nem a legjobb ötlet ellenséggé tenni a főnököt. Ha megharagszik, nyomorúságossá teheti az alkalmazott mindennapjait, és a legtöbb esetben érdemi beleszólása van abba, hogy ki kerüljön fel az elbocsátandók listájára. A megfelelően elmondott ellenvélemény azonban mindenkinek hasznos lehet, csak be kell tartani néhány aranyszabályt.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

A gyógyszercégek elfoglalták a tévét, a bankok kapálóznak

Átalakultak a reklámozási stratégiák az utóbbi időben, és nem véletlenül. Valami újat kell kitalálniuk a cégeknek, ha ügyfelet akarnak fogni. Van, ahol a vezérek álruhában együtt szidták a saját cégüket az emberekkel, később így tűntek jófejnek. Mások zártkörű koncertre viszik el a behálózni kívánt partnert. Autót például már nem lehet magánszemélynek eladni, a céges flottával házalók pedig örülnek még úgy is, ha 30-40 százalékkal olcsóbban tudják elpasszolni a kocsikat. A bankok óriási ellenszélben hajóznak, mert a megítélésük lenullázódott. A tévéreklámot egyre inkább csak szükséges rossznak tartják a cégek - leszámítva a gyógyszeripart. De van, ahol azzal sem bíbelődnek, hogy lefordítsák az angol nyelvű reklámot magyarra. Eltűntek az általános igazságok, csak az tudja eladni a termékét, aki megtalálja a saját útját.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Ezt az öt mondatot soha ne mondja a munkahelyén!

Bármennyire is jól esne, még burkoltan se nevezze hülyének a főnökeit, ne kacsintson össze cinkosan a munkatársaival, és ne becsmérelje a cég ügyfeleit. Lehet, hogy éppen megold vele egy stresszes helyzetet, de hosszú távon nagyon meg fogja bánni.

MTI Vállalat + Vezető

Bezár a Panasonic-gyár Szlovákiában

A japán Panasonic elektronikai óriáscég jövőre megszünteti a kelet-szlovákiai Korompán (Krompachy) lévő gyárát, és a termelést csehországi leányvállalatába, a pilseni (Plzen) Panasonic AVC Networks Czech cégbe helyezi át - közölte Andrea Marsálková, a japán cég csehországi szóvivője pénteken.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Börtönbe viszik a cégvezetőket, ez az épülésüket szolgálja

Julia Middleton egy olyan menedzserképzőt vezet, amely megpróbálja kirángatni a cégvezéreket a hétköznapi rutinból. Például elviszi őket egy börtönbe. Budapestet nagyon vibráló városnak tartja, de feltűnt neki, hogy itt a diákok között senki sem mer, vagy akar kérdéseket feltenni.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Az első magyar, aki két nagy e-biznisz céget épített fel

Az első igazán klasszikus magyar internetes kerekeskedőcéget gründolta néhány év alatt, majd az új tulajdonossal nem jött ki, aztán elment hegyi túrázni, és véletlenszerűen belecsöppent a következő vállalkozásába. Márffy György nem engedi, hogy az informatikus egy távoli épületben üljön, és hetekig kelljen noszogatni, hogy egy problémát megoldjon. Lemond arról, hogy plázában tartson fenn irodát, a netes értékesítésben bízik, bár, mint mondja, a magyarok igénylik, hogy valaki elbeszélgessen velük arról, hogy a tengerpart kavicsos vagy homokos. Tudja, hogy kell felvenni a kesztyűt a multicégekkel, vállalkozása pedig Romániában és Szlovákiában terjeszkedik.

hvg.hu Vállalkozás

Klapka György mindenkit átvert és csak mosolyog

Pár hete egy ország rökönyödött meg, amikor meglátta az újsághirdetést, melyben Klapka György "már unom" felkiáltással eladásra kínálta Vámház körúti aranykereskedését. A Magyar Narancsnak azonban most elárulta, leginkább arra volt jó az egész akció, hogy nevét újra felkapja a sajtó és egyáltalán nem biztos, hogy valós eladási szándék áll a hirdetés mögött. A 86 éves üzletember ugyanis nem akarja cserbenhagyni 35 munkatársát.

1
55 56 57 58 59 60 61

A címlapról ajánljuk