hvg.hu Vállalat + Vezető

Saját gyártású IC-kocsikat állított forgalomba a MÁV

Magyar fejlesztésű, a szolnoki telephelyen gyártott két IC+ vasúti kocsit állított tesztüzembe a MÁV. A kocsik a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza-vasútvonalon, aztán a soproni és szombathelyi, később a pécsi, kaposvári és dombóvári, majd a Miskolc, Nyíregyháza IC vonalon is járnak majd.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Ez a kis magyar cég minden BMW-ben benne van

Hogyan lehet egy szerszámkészítő kisiparos vállalkozását nagy német autóipari beszállítóvá fejleszteni? Az érdi GIA-Formnak 20 év alatt lépésről lépésre haladva sikerült ezt elérnie. A tulajdonos most elmondja, hogyan lehet legyőzni a kínai konkurenciát, és miért jó, ha összeszerelő üzemek vannak Magyarországon. Lerántja a leplet arról is, hogy tényleg óriási karriert lehet-e befutni CNC-forgácsolóként.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Így ellenkezzen a főnökével

Nem a legjobb ötlet ellenséggé tenni a főnököt. Ha megharagszik, nyomorúságossá teheti az alkalmazott mindennapjait, és a legtöbb esetben érdemi beleszólása van abba, hogy ki kerüljön fel az elbocsátandók listájára. A megfelelően elmondott ellenvélemény azonban mindenkinek hasznos lehet, csak be kell tartani néhány aranyszabályt.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

A gyógyszercégek elfoglalták a tévét, a bankok kapálóznak

Átalakultak a reklámozási stratégiák az utóbbi időben, és nem véletlenül. Valami újat kell kitalálniuk a cégeknek, ha ügyfelet akarnak fogni. Van, ahol a vezérek álruhában együtt szidták a saját cégüket az emberekkel, később így tűntek jófejnek. Mások zártkörű koncertre viszik el a behálózni kívánt partnert. Autót például már nem lehet magánszemélynek eladni, a céges flottával házalók pedig örülnek még úgy is, ha 30-40 százalékkal olcsóbban tudják elpasszolni a kocsikat. A bankok óriási ellenszélben hajóznak, mert a megítélésük lenullázódott. A tévéreklámot egyre inkább csak szükséges rossznak tartják a cégek - leszámítva a gyógyszeripart. De van, ahol azzal sem bíbelődnek, hogy lefordítsák az angol nyelvű reklámot magyarra. Eltűntek az általános igazságok, csak az tudja eladni a termékét, aki megtalálja a saját útját.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Ezt az öt mondatot soha ne mondja a munkahelyén!

Bármennyire is jól esne, még burkoltan se nevezze hülyének a főnökeit, ne kacsintson össze cinkosan a munkatársaival, és ne becsmérelje a cég ügyfeleit. Lehet, hogy éppen megold vele egy stresszes helyzetet, de hosszú távon nagyon meg fogja bánni.

1
56 57 58 59 60 61 62

A címlapról ajánljuk