hvg.hu Vállalat + Vezető

Övé Amerika egyik legmenőbb cége, de fogalma sincs az üzletről

David Tran az egyik legfurcsább megtestesítője az amerikai álomnak. Az egy dolog, hogy ő vietnami származású, de cége spontán módon úgy lett nagyágyú, hogy ő soha nem akarta. Ma is csak gyártja a szószt, amiért sorban állnak az éttermek, és dől hozzá a pénz, pedig húsz éve nem emelt árat.

MTI Vállalat + Vezető

Több száz dolgozót vertek át Budapesten

A gyanúsítottak többször levonták az egészségügyi alkalmasság megállapításához szükséges vizsgálat árát a munkavállalóktól, miközben nem is voltak orvosnál. Előfordult az is, hogy a dolgozók csak részben kapták meg munkabérüket vagy egyáltalán nem kaptak fizetést.

MTI Vállalat + Vezető

Megveheti az MKB-Euroleasing a PSA retail üzletágát

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - mint felügyeleti hatóság - engedélyezte azt, hogy az MKB-Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. megvásárolja a PSA Finance Hungária Pénzügyi Szolgáltató Zrt. retail (gépjármű finanszírozási) üzletágát - az erről szóló határozat a versenyhatóság honlapján jelent meg.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Tudta, hogy a Sharp szlovák?

Az a felirat a Sharp tévéken, hogy Made in EU, a továbbiakban azt jelenti, hogy Ön a szlovák Universal Media Corporation (UMC) termékét nézi. A japánok kiszállnak Európából, de azért a formát és a fejlesztést még segítik.

MTI Vállalat + Vezető

Varga nagyon nagyra tartja a kkv-kat

A kkv-k szerepe kiemelkedő a magyar gazdaságban Varga Mihály szerint; csaknem 2 millió embernek adnak munkát. 2012-ben a hazai össztermék (GDP) 55 százalékát állította elő ez a szektor, amelynek tavaly az exportteljesítménye és a kivitelen belüli részaránya is nőtt.

Nagy Gergő Vállalat + Vezető

Maga megőrült? Még mindig dolgozik? Azonnal hagyja abba!

Hat óra van, és még mindig a munkahelyén ül? Emailekre válaszolgat? Úgy érzi, hogy baromi fáradt és már semmire sincs energiája? Több országban és cégnél már tudják erre a megoldást. Egyre több helyen központilag tiltják be a hivatalos munkaidőn kívüli emailezést és telefonálást, van, ahol pedig felemelkednek az asztalok, így nem tudnak dolgozni rajta a dolgozók. És ez a cégnek is jó, higgye el! Mi, magyarok erről csak álmodhatunk.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Két közgazdász felmászott a tetőre, a rezsiharc hazavágta őket

Hogyan kell felépíteni egy céget a nulláról rakétagyorsasággal? És hogyan akaszt meg egy ilyen vállalkozást egy politikai fegyver? Így nem termelünk áramot ingyen: a rezsiharc egyik vesztese az amúgy sem fejlett magyar napelemes piac lett. Az Állam–Megújuló erőforrások-meccs 2–0-ra áll, egy cégen keresztül be is mutatjuk, miért.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Legyen svéd vagy holland a cége, így adózzon itthon kevesebbet

Egyre több az úgynevezett kettős adózási illetőséggel rendelkező magyar vállalkozás. Ezek jellemzően olyan cégek, amelyek külföldön vannak bejegyezve, de itthoni az irányításuk. A névjegykártyán jól mutat egy svéd vagy holland bejegyzésű cég neve, miközben a társaság teljesen magyar, és kihasználja a hazai adórendszer előnyeit.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Apa, lépj hátra, enyém a cég

Csak egy nehezebb dolog van annál, amikor a gyereknek át kell adni a családi céget: ha az örökös nem akarja átvenni. Hogyan szeretteti meg egy cégvezető a fiával a vállalkozást, ha egyfolytában dolgozik, alig látja a családját? Elég neves külföldi egyetemre járatni a gyereket? De lesz kedve londoni diplomával hazajönni egy alföldi kisvárosba? Az utódlásnak számos más csapdája is van, amelyekbe a magyar családi cégek rendre bele is esnek, pedig a rendszerváltás utáni első generációs magyar vállalkozók most kezdenek kiöregedni.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Kirúghatja a főnököt, nincs is rá szükség

Egy argentin cégnél két éve senki sem utasítja a munkatársakat, dolgoznak ők maguktól is. A kulcs az lehet, hogy tudatában vannak annak, a többi kolléga is figyeli őket, ezért nem tudja kihúzni magát a munka alól senki.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Robotokkal csomagol a hullámpapírgyár

Teljesen automata áruáramlási rendszert épít ki a Rondo Hullámkartongyártó Kft. A 350 millió forint értékű fejlesztés a teljes magyarországi csomagolóipar számára kijelöli a fejlődés útját, egyszersmind elébe menve a csomagolások tisztaságára és az élelmiszer-biztonsági szempontok fokozott figyelembe vételére vonatkozó növekvő vásárlói igényeknek.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Ahol a vevő annyit fizet, amennyit akar

A vásárló becsületére építeni egy vállalkozást korántsem őrültség. A modell működhet, de csak akkor, ha kellő elővigyázatossággal építik fel. Van olyan külföldi étterem, amely húsz éve becsületkasszát működtet, és talpon maradt. Nálunk is többen bontogatták a szárnyaikat.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Fészerből indult, kényszer szülte, milliárdos cég lett belőle

Egy egykori pártirodából és egy fészerből indult, de húsz év alatt közel 10 milliárd forint éves forgalmú céggé fejlesztette a vállalkozását Bodrogai Ferenc, a Forest-Papír tulajdonos-ügyvezetője, aki az elején a közelébe sem akart menni a papíriparnak. A cégvezetőnek sarkos véleménye van szinte mindenről. Mérges a kereskedelmi láncokra és az ügyeskedőkre, az áfával trükközőkre, szerinte az Európai Unió egy katyvasz, amellyel szemben Magyarország pénzügyi forgalma negatív, állítja, a hipermarketeknek erősen leáldozóban van, a politikához pedig nem szabad dörgölőzni.

1
55 56 57 58 59 60 61

A címlapról ajánljuk