MTI Vállalat + Vezető

Bezár a Panasonic-gyár Szlovákiában

A japán Panasonic elektronikai óriáscég jövőre megszünteti a kelet-szlovákiai Korompán (Krompachy) lévő gyárát, és a termelést csehországi leányvállalatába, a pilseni (Plzen) Panasonic AVC Networks Czech cégbe helyezi át - közölte Andrea Marsálková, a japán cég csehországi szóvivője pénteken.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Börtönbe viszik a cégvezetőket, ez az épülésüket szolgálja

Julia Middleton egy olyan menedzserképzőt vezet, amely megpróbálja kirángatni a cégvezéreket a hétköznapi rutinból. Például elviszi őket egy börtönbe. Budapestet nagyon vibráló városnak tartja, de feltűnt neki, hogy itt a diákok között senki sem mer, vagy akar kérdéseket feltenni.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Az első magyar, aki két nagy e-biznisz céget épített fel

Az első igazán klasszikus magyar internetes kerekeskedőcéget gründolta néhány év alatt, majd az új tulajdonossal nem jött ki, aztán elment hegyi túrázni, és véletlenszerűen belecsöppent a következő vállalkozásába. Márffy György nem engedi, hogy az informatikus egy távoli épületben üljön, és hetekig kelljen noszogatni, hogy egy problémát megoldjon. Lemond arról, hogy plázában tartson fenn irodát, a netes értékesítésben bízik, bár, mint mondja, a magyarok igénylik, hogy valaki elbeszélgessen velük arról, hogy a tengerpart kavicsos vagy homokos. Tudja, hogy kell felvenni a kesztyűt a multicégekkel, vállalkozása pedig Romániában és Szlovákiában terjeszkedik.

hvg.hu Vállalkozás

Klapka György mindenkit átvert és csak mosolyog

Pár hete egy ország rökönyödött meg, amikor meglátta az újsághirdetést, melyben Klapka György "már unom" felkiáltással eladásra kínálta Vámház körúti aranykereskedését. A Magyar Narancsnak azonban most elárulta, leginkább arra volt jó az egész akció, hogy nevét újra felkapja a sajtó és egyáltalán nem biztos, hogy valós eladási szándék áll a hirdetés mögött. A 86 éves üzletember ugyanis nem akarja cserbenhagyni 35 munkatársát.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Övé Amerika egyik legmenőbb cége, de fogalma sincs az üzletről

David Tran az egyik legfurcsább megtestesítője az amerikai álomnak. Az egy dolog, hogy ő vietnami származású, de cége spontán módon úgy lett nagyágyú, hogy ő soha nem akarta. Ma is csak gyártja a szószt, amiért sorban állnak az éttermek, és dől hozzá a pénz, pedig húsz éve nem emelt árat.

MTI Vállalat + Vezető

Több száz dolgozót vertek át Budapesten

A gyanúsítottak többször levonták az egészségügyi alkalmasság megállapításához szükséges vizsgálat árát a munkavállalóktól, miközben nem is voltak orvosnál. Előfordult az is, hogy a dolgozók csak részben kapták meg munkabérüket vagy egyáltalán nem kaptak fizetést.

MTI Vállalat + Vezető

Megveheti az MKB-Euroleasing a PSA retail üzletágát

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) - mint felügyeleti hatóság - engedélyezte azt, hogy az MKB-Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. megvásárolja a PSA Finance Hungária Pénzügyi Szolgáltató Zrt. retail (gépjármű finanszírozási) üzletágát - az erről szóló határozat a versenyhatóság honlapján jelent meg.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Tudta, hogy a Sharp szlovák?

Az a felirat a Sharp tévéken, hogy Made in EU, a továbbiakban azt jelenti, hogy Ön a szlovák Universal Media Corporation (UMC) termékét nézi. A japánok kiszállnak Európából, de azért a formát és a fejlesztést még segítik.

MTI Vállalat + Vezető

Varga nagyon nagyra tartja a kkv-kat

A kkv-k szerepe kiemelkedő a magyar gazdaságban Varga Mihály szerint; csaknem 2 millió embernek adnak munkát. 2012-ben a hazai össztermék (GDP) 55 százalékát állította elő ez a szektor, amelynek tavaly az exportteljesítménye és a kivitelen belüli részaránya is nőtt.

Nagy Gergő Vállalat + Vezető

Maga megőrült? Még mindig dolgozik? Azonnal hagyja abba!

Hat óra van, és még mindig a munkahelyén ül? Emailekre válaszolgat? Úgy érzi, hogy baromi fáradt és már semmire sincs energiája? Több országban és cégnél már tudják erre a megoldást. Egyre több helyen központilag tiltják be a hivatalos munkaidőn kívüli emailezést és telefonálást, van, ahol pedig felemelkednek az asztalok, így nem tudnak dolgozni rajta a dolgozók. És ez a cégnek is jó, higgye el! Mi, magyarok erről csak álmodhatunk.

Torontáli Zoltán Vállalat + Vezető

Két közgazdász felmászott a tetőre, a rezsiharc hazavágta őket

Hogyan kell felépíteni egy céget a nulláról rakétagyorsasággal? És hogyan akaszt meg egy ilyen vállalkozást egy politikai fegyver? Így nem termelünk áramot ingyen: a rezsiharc egyik vesztese az amúgy sem fejlett magyar napelemes piac lett. Az Állam–Megújuló erőforrások-meccs 2–0-ra áll, egy cégen keresztül be is mutatjuk, miért.

1
55 56 57 58 59 60 61

A címlapról ajánljuk