hvg.hu Vállalat + Vezető

„Mindig sikerült felvennünk valakit, aki okosabb nálam”

Minden vállalat életében kritikus pont, hogyan reagál a változó piaci körülményekre, főleg, ha az EMEA régió egyik leggyorsabban növekvő cégéről beszélünk. A szoftverfejlesztő Balabit ügyvezetője arról mesél, hogyan sikerülhet egy kis startupból globális nagyválalattá fejlődni úgy, hogy közben ne kelljen beáldozni a kezdeteknél megálmodott víziót.

T-Systems

Főnökök zsebében a cég jövője

Az egész vállalat eredményessége múlhat azon, hogy vezetői miként használják mobiltelefonjaikat. Persze a zsebre vágott irodával és az állandó elérhetőséggel is célszerű okosan bánni.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Mindent maguknak akarnak az óriásvállalatok

A ’90-es évek menedzsment gurui még a bukás zálogának vélték, ha egy cég bizonyos méreten túlnőtt. A McKinsey kutatásai azonban már mást mutatnak: a világ legnagyobb vállalatainak 10 százaléka termeli az összes profit 80 százalékát.

Varga Szabolcs Vállalat + Vezető

A szegedi cég öregedést lassító módszere a rák ellen is megoldás lehet

Miközben a sejtfiatalodásért elsődlegesen felelős folyamat azonosításáért néhány hete orvosi Nobel-díjat kapott egy japán kutató, addig egy szegedi laboratóriumban egészen elképesztő eredményekre jutottak. Sikeres kísérlettel bizonyították: nemcsak, hogy képesek indukálni és meghosszabbítani a sejtek fiatalodási képességét, de ezzel több tucat olyan öregkori betegség megelőzésére és kezelésére is képesek, mint a rák egyes fajtájai, az Alzheimer-kór vagy az izomsorvadás.

hvg.hu Vállalat + Vezető

A kockázatkerülésbe bukhat bele Európa

A túlságosan óvatos és elővigyázatos európai szabályozási politika kiölheti az innovációra való törekvést a nagyvállalatokból, miközben ez lenne a kontinens egyetlen esélye globális versenyképességének megőrzésére – állapították meg egy budapesti vállalkozó fórumon az egybegyűlt multinacionális cégek vezetői.

hvg.hu Vállalat + Vezető

"Úgy éreztük, bármit meg tudunk oldani"

Az ország első GPS-es flottakövető rendszerét megalkotó családi cég hamar növekedési pályára állt, ami nem várt probléma elé állította a tulajdonosokat. Fel kellett ismerniük, hogy hiába szeretnének minden folyamatot maguk ellenőrizni, ezt el kell engedniük, ha nem akarnak a további fejlődés gátjává válni.

hvg.hu Vállalat + Vezető

A boldog alkalmazott viszi hátán a céget

Számos tanulmány szerint a munkatársak elégedettsége összefüggésben áll teljesítményükkel - egy lehangolt munkahelyi környezet lehetetlenné teszi a sikeres együttműködést. A demotivált alkalmazottak kimerülté válnak, mely negatív hatással bír teljesítőképességükre, elköteleződésükre. Íme, hat tipp, hogyan tegye boldoggá alkalmazottait.

CEU Business School

Ez az egyik legnehezebb dolog a családi cégek generációváltásában

A magyar családi vállalkozások és családi vállalatok többsége nagyon izgalmas és kihívásokkal teli időszakot él meg: a közel 20-25 éve megalapított cégek az utódlás problémájával szembesülnek. A kérdés a nem családi cégek esetében sem egyszerű, a családi cégek számára pedig egyenesen az egyik legnagyobb feladat. Főleg akkor, ha első ízben esnek át a generációváltáson, mint jelenleg a legtöbb magyar családi cég.

Microsoft Magyarország Kft.

Túl sok céges adat landol privát fiókokban

A digitalizáció gyökeresen átalakítja a munkaidő fogalmát, hiszen a mobil eszközök térnyerése révén az alkalmazottak egyre nagyobb részének adott a távoli, rugalmas munkavégzés lehetősége. A digitális korszak ugyanakkor új követelményeket támaszt az adatbiztonság területén is. Ezeknek a követelményeknek pedig – legyen szó nagyvállalatokról vagy kisvállalkozásokról – a felhővel lehet megfelelni.

1
5 6 7 8 9
60

A címlapról ajánljuk