hvg.hu Vállalat + Vezető

Külföldi partner? Vigyázzon, ezekben az országokban jegyzik a legtöbb kóklert

A globalizált világban egyre gyakrabban kerülhetünk üzleti kapcsolatba nemzetközi érdekeltségű cégekkel. Azonban érdemes résen lenni, ugyanis a statisztikák azt mutatják, hogy egyes országokhoz köthető cégek jóval problémásabbak az átlagnál. Külön meglepő, hogy a legmegbízhatatlanabb országok listáján több szomszédos országot is találunk.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Polgárháború és leégett raktár sem állította meg a fehérvári sikercéget

A fehérvári Masterplast a polgárháborús Ukrajnában is megvetette a lábát és azután sem dobta be a törölközőt, hogy romániai központi raktáruk porig égett. A cég vezetője azonban ennél is nagyobb próbatételnek tartja, hogy az ember kiengedjen a kezéből területeket-döntéseket, márpedig a fejlődés érdekében ez feltétlenül szükséges. Ez pedig szerinte azzal is együtt jár, hogy az embereket akár hibázni is engedjük, másképpen nem reális elvárás a felelős gondolkodás. A Vállalat és Vezető rovat sorozatának következő része.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Kevés bor lesz idén, de az legalább remek

A legtöbb borvidéken a napos szeptember kárpótolta a borászokat a korábbi kellemetlenségekért, de egyes területeken – főleg a Dunántúl északi részén – a fagy, a jég és a csapadékos augusztus jóvátehetetlen károkat okozott.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Bor, mámor, IT – az iwiw alapítói a Balatonnál építenek új IT-fellegvárat

A Virgo Systems neve inkább az IT-ben jártas szakembereknek mond sokat. De ha hozzátesszük, hogy a Virgo tulajdonképpen az egykori, nagy sikert futott iwiw alapító cége, akkor sokan sejthetik, hogy itt komoly ambíciók lehetnek. Szabó Tamás több mint egy éve a cég regionális IT igazgatója és a cél nem csak a nemzetközi piac, hanem az is, hogy új IT-s fellegvár épüljön ki Veszprém megyében. A Vállalat és Vezető rovat sorozatának következő része.

MTI Vállalat + Vezető

Alaposan megrémítette a londoni cégeket Theresa May

A londoni City pénzügyi szolgáltatási cégeinek vezetői rémülettel figyelik, hogy a brit kormányon belül egyre erőteljesebb a törekvés a hard Brexitre, vagyis arra, hogy Nagy-Britannia ne csak Európai Unióból, hanem annak egységes belső piacáról és a vámunióból is vonuljon ki - írta citybeli forrásokat idézve a hétfői Financial Times.

CEU Business School

Befektetne Sanghajban? Ezeket gondolja át

A „Kína gazdasága 2018-ra megelőzi Amerikát” (Forbes), vagy „A kínaiak túl sokáig halogatták” növekedési modelljük módosítását (Soros György), illetve hasonló jellegű előrejelzéseket nap, mint nap hallhatunk a hírek között. Ezek gyakran igen ellentmondóak és zavarba ejtők, ráadásul az sem segít, hogy Kínáról közismert, az országukra vonatkozó híreket szigorú ellenőrzés alatt tartják.

MTI Vállalat + Vezető

Ki nem találná, hol keresnek a legjobban az európai cégvezérek

A német tőzsdei cégek vezetői kevesebbet kerestek 2015-ben az európai átlagnál, a német vállalatvezetők a kereseti rangsorban a negyedik helyen állnak a svájci, a spanyol és a brit cégvezetők mögött – idézi a WirtschaftsBlatt a Willis Towers Watson vezetési tanácsadó vállalat elemzését.

1
5 6 7 8 9
59
A címlapról ajánljuk