Microsoft Magyarország Kft.

Túl sok céges adat landol privát fiókokban

A digitalizáció gyökeresen átalakítja a munkaidő fogalmát, hiszen a mobil eszközök térnyerése révén az alkalmazottak egyre nagyobb részének adott a távoli, rugalmas munkavégzés lehetősége. A digitális korszak ugyanakkor új követelményeket támaszt az adatbiztonság területén is. Ezeknek a követelményeknek pedig – legyen szó nagyvállalatokról vagy kisvállalkozásokról – a felhővel lehet megfelelni.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Öt tipp a hiányzó munkaerő levadászására

Egy-egy pozícióra nem, vagy csak nagyon nehezen találnak megfelelő szakembert a cégek. IT-szakemberek, targoncások, operátorok, összeszerelők, villanyszerelők, bolti eladók, pénztárosok, postai dolgozók, a lista sokáig folytatható. Egy munkaerő-kölcsönző cég vezetője szerint azonban nem teljesen reménytelen a helyzet.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Négymilliárdot tolnak be az ipari digitalizmusba

Négymilliárd forintos beruházást jelentett be az SAP üzleti szoftvercég, melynek köszönhetően közel kétszázötven új munkahely létesült, illetve jön majd létre a magas hozzáadott értéket jelentő, hazai informatikai szektorban. A beruházás keretében egy új irodaépületet is felépítenek a budapesti Graphisoft parkban.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Külföldi partner? Vigyázzon, ezekben az országokban jegyzik a legtöbb kóklert

A globalizált világban egyre gyakrabban kerülhetünk üzleti kapcsolatba nemzetközi érdekeltségű cégekkel. Azonban érdemes résen lenni, ugyanis a statisztikák azt mutatják, hogy egyes országokhoz köthető cégek jóval problémásabbak az átlagnál. Külön meglepő, hogy a legmegbízhatatlanabb országok listáján több szomszédos országot is találunk.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Polgárháború és leégett raktár sem állította meg a fehérvári sikercéget

A fehérvári Masterplast a polgárháborús Ukrajnában is megvetette a lábát és azután sem dobta be a törölközőt, hogy romániai központi raktáruk porig égett. A cég vezetője azonban ennél is nagyobb próbatételnek tartja, hogy az ember kiengedjen a kezéből területeket-döntéseket, márpedig a fejlődés érdekében ez feltétlenül szükséges. Ez pedig szerinte azzal is együtt jár, hogy az embereket akár hibázni is engedjük, másképpen nem reális elvárás a felelős gondolkodás. A Vállalat és Vezető rovat sorozatának következő része.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Kevés bor lesz idén, de az legalább remek

A legtöbb borvidéken a napos szeptember kárpótolta a borászokat a korábbi kellemetlenségekért, de egyes területeken – főleg a Dunántúl északi részén – a fagy, a jég és a csapadékos augusztus jóvátehetetlen károkat okozott.

1
5 6 7 8 9
59
A címlapról ajánljuk