Ha már buldog, múljon ki egészen
Világ

Ha már buldog, múljon ki egészen

Ha nem kell a parlamentarizmus, „dönt a nép”, a nép hajlamos nacionalista lenni, és nem lehet szólni, hogy a nacionalizmus álljon meg egy bizonyos határon.

Tokfalvi Elek Világ

Ha már buldog, múljon ki egészen

Ha nem kell a parlamentarizmus, „dönt a nép”, a nép hajlamos nacionalista lenni, és nem lehet szólni, hogy a nacionalizmus álljon meg egy bizonyos határon.

Tamás Gáspár Miklós Világ

TGM: Anglia és Európa

Az Európa-ellenesség nem antikapitalizmus, hanem a kizsákmányolás fokozásának a követelése. Vélemény.

Dénes Ferenc Gazdaság

Szurkolj, szórakozz, ünnepelj, s a haza fényre derül!

Az elmúlt évtizedekben nem a hazai kocsmastatisztika fejletlensége okán nem elemeztük a futball-világesemények jótékony hatását a gazdaságra, hanem mert nem voltunk ott. Most végre kijutottunk és biztatóan is szerepelünk egy foci-Eb-n. Így Dénes Ferenc sportközgazdász nagy élvezettel vetette bele magát a matekba.

Darvasi László Kult

Darvasi László: Puha labda

Meg kellene tanulnunk győzni, de aki nem tud veszteni, annak a győzelmei is nagyon csúnyák.

Dénes Ferenc Vélemény

Európaiak közt magyarok

Az 2016. évi labdarúgó Európa-bajnokság első hete a futball szempontjából nem sok meglepetést tartalmazott, a nagycsapatok küszködnek, és hol nyernek, hol csak döntetlent játszanak, a kicsapatok küzdenek, de rendszerint alulmaradnak – legtöbbször így megy ez már évtizedek óta a nagy tornákon. Amúgy meg két meglepetés azért kijutott a hétre: a rendezési hiányosságok kínosak, a magyar válogatott szereplése viszont fölöttébb örömteli.

Ceglédi Zoltán Itthon

A buzizós ügyről

A polgármester a kerület felvirágoztatásában legyen aktív; az ágyban akár passzív is lehet, nem tartozik ránk.

Balavány György Itthon

Egy focifrigid boldogsága Hajrámagyarországon

Kívülállóból elszánt ellenállóvá tett, hogy az egyik azt harsogja, a hazai csapat ellen fog szurkolni, mert nehogy már Orbán politikai hasznot húzzon, a másik meg azt ordítja, hogy aki nem ordítja vele, hogy „hajrá Magyarország”, az utolsó hazaáruló.

Németh Róbert Vélemény

14 megint

30 éve egy mátyásföldi lakásban, könnyekkel küszködve, tegnap este egy kispesti lakásban, könnyekkel küszködve. Jelenetek egy családregényből.

1 2 3 4 5 6 7
334
A címlapról ajánljuk