Techet Péter Világ

„Merkelnek meg kell halnia“

A szélsőjobboldal általában úgy aggódik a sajtó szabadságáért, hogy előírná, miről és mit lehet írni. Hasonlóan az iszlamistákhoz.

HVG Vélemény

Uj Péter: Családközpontú tőkefelhalmozás

A kormány két legfontosabb társadalompolitikai célja fonódik így egybe, mint a 19-es és a 41-es a Margit híd alatt: a tőkés réteg-kialakítás és a családok támogatása – írja véleményében Uj Péter a HVG e heti számában

- esel - Világ

Kedves amerikai választók!

Mi marad Amerikából, ha döntéseteknél dühből, gyomorból kiiktatjátok az egyetlen elemet, amire Amerika szabadsága és prosperitása épül, a rációt? Vélemény

Ceglédi Zoltán Itthon

Ceglédi: Mi nem ők vagyunk

Ez egy kegyelmi pillanat: a maszatolás és riogatás paravánja ledőlt, világosan látszik, kik állnak előtte és mögötte. Ki kéne használni.

Tömpe István Gazdaság

A Déli pályaudvar és más romok

A pályaudvarok ügye nem vasúti kérdés, hanem városfejlesztési ügy, amelyben van emberi áramlás, élet, szokás és szolgáltatás. Vélemény.

Hercsel Adél Gazdaság

A magyar anya kultusza

Az a baj, hogy Normálisékat én nem ismerem, csak azokat a párokat, amelyek szorongva állnak az Élet nevű képzeletbeli kikötőben, és egyre frusztráltabban intenek búcsút a családról, és a boldogságról szőtt álmaiknak, és érik be egyre kisebb álmokkal.

Papp Réka Kinga Itthon

Puszipénz

Így épül a Habony-lapok mellett egy új, MNB-finanszírozott médiabirodalom – állami pénzen.

Németh Róbert Kult

A határsértő herceg halálára

Egyszerre hódította meg a számára alapértelmezettnek nevezhető afroamerikai közönséget (a közeget, amiből jött) és a fehér new wave közeget, egyszerre tudott rock és több értelemben is pop, sőt: art lenni.

1 2 3 4 5 6 7
330
A címlapról ajánljuk