Németh Róbert Kult

Mindmegette

Közhelyszámba megy, de újra, vagy inkább mondjuk azt, az elmúlt években újra aktuálissá vált, s egyre feszítőbb módon aktuális a kérdés: a művészet másolja a valóságot vagy a valóság a művészetet.

Németh Róbert Kult

Mint a mennyország - ilyen volt a Cure

Tomboló sikerű, robusztus, háromórás életműösszegző koncertet adott tegnap este a Papp László Budapest Arénában a Cure.

Hont András Itthon

Hont: 2006–2016: Orbángyurcsány, takarodj!

A magyar politika tíz éve képtelen kivergődni a lélekölő, ugyanakkor tartalmatlan szembenállásból. A főszereplők tegnap újabb éveket kértek az életünkből, hogy folytathassák a pusztán tagadásra építő, sehová nem vezető harcukat.

Rainer M. János Itthon

A Fidesz és a hatvan éves '56: Szelektív múlt

A mai rezsim ellenségképének fő alakja a késő modern liberalizmus, törekvései pedig a térségi magyar politikai felsőbbrendűség újrafogalmazásai. Ehhez használhatóbb a Horthy-kor újraalkotása a szimbolikus terekben, mint 1956 – állítja történész szerzőnk az utóbbi évtizedek emlékezetpolitikáját elemző írásában.

Lévai Júlia Itthon

Népszabadság, 1956. november: egy hazugság anatómiája

Aki mindezek ismeretében ragaszkodik ahhoz, hogy a Népszabadság már a megalakulásától kezdve a diktatúrát szolgálta és a Szabad Nép szellemiségét folytatta, arról mindenki látja, hogy hazudik. Történelmi lapszemle.

Szelényi Zsuzsanna Itthon

Nem akarunk új hősöket!

Orbán rendszere nem tankokkal támad, hanem a demokrácia kijátszásával, a félelem és a gyűlölet felkorbácsolásával, az emberi erkölcsök kikezdésével. Vélemény.

Szakács András Itthon

Árokásásra kényszerítve

A Gyurcsány-kormány és a Fidesz oktatáspolitikai koncepciójának hasonlósága cáfolja azt a közvélekedést, miszerint az oldalak között átjárhatatlan szakadékok lennének. Vélemény.

1 2 3 4 5 6 7
343
A címlapról ajánljuk