szerző:
-W-

Máris érezhetik az iskolák az államosítás előnyeit: jönnek a csinovnyikok, és visznek lovat, bútort, számítógépet, karórát. Úgyis túl sok a felszerelés a magyar iskolákban.

Hogy az iskolaállamosításon nem gondolkodott túl sokat az államtitkárság, az eddig is világos volt. Eddig a legjelentősebb intézkedése az volt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, hogy eltiltotta a pedagógusokat a sajtótól. Erre viszont jó okuk volt, tudták, mire készülnek.

Arra készültek, hogy kimennek az iskolákba, és onnan zabrálják el a cuccokat maguknak. Kéne ugye íróasztal, számítógép, szőnyeg, kávéfőző, meg ha már ott vagyunk, akkor kivesszük a parasztgyerek kezéből a süteményt is. Úgyis hájasok meg lúdtalpasok. Kell egymillió munkahely, kis lépés ebben a KLIK, de nagy lépés annak, aki ügyesen beférgelődött oda a Fidelitasból, ugye.

A here, miközben platóra pakolja a szajrét, egyáltalán nem szégyellős. Ha híre megy a dolognak, odaveti bátran: ezek úgyse kellenek már a sulinak, ők csak lomtalanítanak tulajdonképp. Közismert, hogy a magyar iskolákban túl sok volt eddig a felszerelés, főleg a számítógép. Konkrétan nem volt hely a napi tornaórának tőlük. Szervereket használtak svédszekrénynek! Még szerencse, hogy a tankerületi központban elférnek megőrzésre. Majd hozzuk, amikor jónak látjuk, kivéve, ha megszeretjük, mert akkor megtartjuk. Esetleg hazavisszük a saját gyerekeinknek, tetszik tudni, az iskolában nem jutnak számítógéphez, valami bűnözők elvitték. Akinek mindez nem tetszik, azt meg kirúgjuk.

A KLIK nem az iskolákért van, dehogy. Azokon fog élősködni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!