Az Ab mégis szereti az egyházi törvényt

2013. február 28., csütörtök, 10:35
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Messzemenően alkotmányosnak tartja, sőt, ezúton szívélyesen gratulál hozzá.

Miután az Alkotmánybíróság tizenhét vallási közösség panasza, valamint az ombudsmani állásfoglalás mérlegelése után alkotmányellenesnek és érvénytelennek ítélte Semjén doktor „kodifikációs remekművét”, vagyis az egyházügyi törvényt, igen érdekes állásfoglalások születtek. Az érintettek (mint mindenki, aki ad a vallási és lelkiismereti szabadságra) természetesen örültek –  halleluja, a kirekesztett közösségek visszakapják  az egyházi státuszt,  s a kormány köteles garantálni, hogy az Országgyűlés nem politikai alapon, és nem hitelvi megfontolásokból, pl. Wittner képviselő asszony teológiai premisszái alapján szűri a vallási közösségeket.

Az mno.hu azonban rögtön úgy értékelte a kialakult helyzetet, hogy „újra szabad az út a bizniszegyházaknak”, gyakorlatilag törvénysértéssel is meggyanúsítva az eddig jogfosztott közösségeket. Az egyházügyi államtitkárság pedig közleményében leszögezte: „az egyházi törvényt tartalmilag messzemenően alkotmányosnak találta az AB”, valamint: „az Alkotmánybíróság alapvetően egyetért az egyházi törvény tartalmi céljaival és megerősíti a kormánynak, valamint az Országgyűlésnek az egyházi státussal való visszaélések kiszűrésére irányuló törekvéseit. Mindez a lelkiismereti és vallásszabadság érdekében végzett kormányzati munka eredményességét jelzi.”

A pofátlanság lényegéhez tartozik, hogy határtalan.

Az AB valóban nem azt állapította meg, hogy bárkinek, feltétel nélkül egyházat lehet alapítani, hanem pl. azt, hogy, idézek a hivatalos közleményből:  „...az ilyen, jogi mérlegeléssel megítélendő, alapjogi vonatkozású egyedi ügyekben a döntéshozatalnak a független bíróságtól való elvonása és kizárólagosan az alapvetően politikai karakterű Országgyűléshez telepítése nem egyeztethető össze az Alaptörvénnyel.... az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek minősítette az Ehtv.-nek azokat a rendelkezéseit, amelyek alapján az Alkotmánybírósághoz panaszt benyújtó korábbi egyházak a jogállásukat elvesztették...  az alaptörvény-ellenes rendelkezéseket hatálybalépésükre visszaható hatállyal semmisítette meg... az alaptörvény-ellenes rendelkezések alapján elfogadott... határozathoz és az Ehtv. alaptörvény-ellenes rendelkezéseihez joghatás nem fűződhet... az egyházak egyházi jogállásukat nem veszítették el, vallási egyesületté történő átalakulásuk nem kényszeríthető ki.”

Mindebből, persze csak ha helyesen olvassuk, megállapítható: az egyháztörvényt az Ab nem alkotmányellenesnek tartja, hanem éppen és messzemenően ellenkezőleg, sőt, ezúton szívélyesen gratulál hozzá. Valamint: az ég zöld, a fű kék, a föld lapos, nincs megszorítás, a haza pedig meg van mentve, bármit csaholjanak az idegenszívűek. (Ja, valószínűleg az Ab által megsemmisített egyháztörvényt a NER szellemében beleírják majd az alkotmányba, ott biztonságban lesz, és nem lehet majd elvenni a Magyar Emberektől.)

49 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2013. március 5., 16:30 Quetzalcoatl

Dienes Erzsébet: "Ilyen úri gőggel még senki sem közelített az ország népéhez." Dehogyisnem! Sőt, Lázár legalább őszintén bunkó és gőgös, nem úgy, mint az álszentebbek.

2013. március 5., 12:09 zipar: Bár nem én voltam a megszólított, de megragadom az alkalmat, hogy elmondjam, engem nem zavarsz. Sőt, örömmel olvasok értelmes hozzászólásokat, amik továbbgondolásra késztetnek, inspirálnak. Köszönöm! :)

2013. március 5., 12:09 zipar

Dienes Erzsébet!

Bocs, hogy megzavarom a csevelyt, de vannak dolgok, amit nem tudok szó nélkül hagyni.
A honfoglalók század nagyságrendekkel kevesebben voltak, mint az őslakoság, amelybe még István előtt bele is olvadtak a régészeti kutatások alapján.
Árpád népéről nem bizonyított, hogy a mai magyarnak nevezett nyelven beszélt volna, illetve a népi paraszti kultúrához több köze lenne, mint az őslakosságnak.
Persze nem kizárt, hogy ez a turknak nevezett nép rokon az őslakossággal, de alapvetően nem tőlük származunk.
Igaz, hogy nincs magyar gén, mint ahogy szláv se, de van egy génváltozat, amely dominánsan a Kárpát-medencében és Ukrajnában (Szkítia) fordul elő.
Valószínű, hogy az itt élő "magyarok" szlávosodtak el, nem fordítva, mint ahogy a két nyelv közötti átadás-átvételi kacsolatok nagy része is éppen ellenkező előjelűek.
Kedvencem a talicska, amit állítólag az ukránból vettünk át. Csak egy-két szláv nyelvben ismert, így tehát nem lehet szláv alapszó. Érdekes ezek a szláv nyelvek mind a magyarral határosak, ráadásul magyarul van értelme: tol-icska, olyan szállítóeszköz, amit tolnak.

2013. március 4., 23:49 Dienes Erzsébet

Ezek után pedig minden kedves írónak és olvasónak jó éjszakát, szép álmokat és békés ébredést kívánok.

Részemről a téma ki is lett tárgyalva.

2013. március 4., 23:46 Dienes Erzsébet

Szépen levezetted mi benned és bennem, bennünk a magyar. Nem is kell több!

A hét magyarrá szerveződött törzs aztán igazán nem genetikai előírásokkal, hanem a megkötött véd-és dacszövetséggel vált a mai magyar nemzet elődjévé még akkor is, ha ŐK éppen Árpádot választották vezérükké és a magyar törzsről nevezték el magukat.

Mindig mulatok azokon a "tudósokon", akik verejtékezve próbálnak génalgebrát celebrálni a vérszerződés szertartásából. Bár, többnyire rokon törzsek lévén, nyilván van bennünk, az utódokban valamiféle meghatározó génállomány, de magyarnak lenni inkább MÉM, mint GÉN!

Az én véleményem szerint legalábbis.

Te meg szépen be is mutattad azt a vezérMÉM-et, amelyik meghatároz bennünket.

Kösz!
......................................................

Ami pedig az öltözéket illeti, nem tudom elfelejteni Lázár János kijelentését, miszerint aki három alkalomnál többször visel egy öltönyt, az NEM SZÁMÍT!

Ilyen úri gőggel még senki sem közelített az ország népéhez.

2013. március 4., 22:33 Quetzalcoatl

Dienes Erzsébet: Szervusz Erzsébet! :-)

"Ami pedig a "csoporttudatomat" illeti, úgy ítélem meg, hogy éppen az bennem az ősi magyar."
Hogyan is tudnám meghatározni magyarságomat.. Az vagyok, mert ide születtem, és annak érzem magam, osztozom a nép sorsában, jóban és rosszban. Őseim egy része nem idevalósi, de ez nem zavar abban,h ogy magyarnak tudjam magam.
Régebben még forgattam a fejemben olyan gondolatot, hogy máshol megpróbálnám az életet, de visszahúzott egy láthatatlan kéz. Megértettem és elfogadtam és örülök, hogy így alakult.

"éppen manapság szokták a különböző politikai táborok lakói nemi jellegzetességeik, autómárkájuk..."
Nem, nem hallottam ilyen osztályozásról... Mi ez konkrétabban? Arra gondolsz, hogy az öltözéke alapján rögtön beazonosítható, melyik párthoz tartozik?

További 44 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Az Ab mégis szereti az egyházi törvényt
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
NYÜZSI
további posztok »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X