szerző:
HVG

Nem igaz, hogy Európát szorgalmas, protestáns hangyákra és lusta, katolikus tücskökre lehet osztani – írja a HVG legfrissebb számában Róna Péter.

Róna Péter Magyar Bálint és Csillag István egy héttel korábban megjelent írásával száll vitába. (“Háromkörös újragombolás” HVG 2015. Június 28.).

„A baj nem ott van, ahol azt a szerzők találni vélik. Az Európai Unió egyre inkább képtelennek bizonyul az előtte tornyosuló gondok megoldására. Nem képes hatékonyan válaszolni az oroszok ukrajnai agressziójára, nem tudja a menekültek tragédiáját kezelni, a görög válságot megoldani, vagy állampolgárait megvédeni a terroristáktól, de nem azért, mert polgárai egy része katolikus vagy »járadékfüggő«, hanem azért, mert az alkotmánnyal és jogi személyiséggel nem rendelkező uniónak nincs elégséges döntéshozatali képessége.”

Magyar Bálint–Csillag István esszéjét a HVG június 28-i számában, míg Róna Péter írását az e heti HVG-ben olvashatják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!