szerző:
-W-

Értesült a Magyar Hírlap. Így értesülünk mi arról, hogy a Hírlap micsoda.

Van velünk egy remélhetően egyre vékonyabb réteg, amelynek csak akkor klappol a világ, ha odaát csupa genyó van, az ő soraikban pedig mindenki olyan hótiszta, hogy ha netalán el is lop egy-egy kerületet, összever néhány nyugdíjast vagy bebetonozza az üzlettársát a garázsába, akkor az is biztos véletlen volt. Ennek megfelelően a tanárlázadás résztvevőiről kiderült már, hogy MSZP-közeli nagyvállalkozók gyerekei, utaztak már egy irányba Gyurcsány Ferenccel, Soros pénzén zabálják a krétát, és apjuk, sőt anyjuk is Péter Gábor volt. De hát miféle emberek lehetnének azok, akik miatt egy Czunyinénak el kell buknia?

Széles Gábor lapja azonban újabb tényfeltárással erősítette meg a szörnyű gyanút. Korompay Csilla publicisztikájából kiderül, hogy a miskolci Herman Gimnázium tanára, a közismerten nem életszerű Pilz Olivér egyszer kis híján gyerekeket gázolt el, majd direkte ki akarta fizettetni velük az állatkerti jegyárat. Nyilván azért, hogy Soros Györgynek leadhassa a sápot. Így hangzik a vád:

"Az ellenzék legújabb, rendíthetetlen hőséről nemrég egy hangulatos történetet hallottam. Eszerint, amikor Pilz még a miskolci vadaspark vezetője volt, egy tanítónő, aki éppen az osztályával gyalogolt felfelé a bejárathoz, egyszer csak azt vette észre, hogy az igazgató úr veszélyes közelségben elszáguld a gyerekcsapat mellett szolgálati autójával. Döbbenete később fokozódott, amikor a kasszánál újra találkoztak. Pilz érdeklődéssel figyelte, hány jegyet kér a tanítónő, majd lekezelően odaszólt a pénztároshoz, 'számolja meg, mert szerintem többen vannak'. Ezt a kis sztorit nem feltétlenül kell elhinni – hiszen 'csak' egy pedagógus személyes tapasztalata, mondhatni apróság..."

Döbbenetem fokozódik. Főleg ha végiggondolom, hogy én miket hallottam Korompay Csilláról... Azok mondhatni nem apróságok. Viszont nem kell megírnom, a fenti idézet magáért beszél. Van, akiről nem kell összehordani hetet-havat, mert büszkén mutogatja, miféle ember ő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!