Kiss Noémi
Kiss Noémi

Ebben az évben mindent elsöprő sikert nem a futballisták lába, hanem a nők karja és a labdához tapadó kézujja aratott.

Felröppent a hír, hogy zsinórban másodjára választhatják meg a sportújságírók az év csapatának a magyar labdarúgó-válogatottat. Az Év Sportolója Gála januári eseményén őket fogják díjazni – ezt már december közepén lehet tudni. Először azt hittük, valami félreértés történt. De a hír azóta is folyton szembe jön velünk.

Gyorsan áttekintettük az év sporteseményeit. Nagy meglepetések értek minket a Pimasz Nők Uszodája lap szerkesztőségében. A futball háza táján Marozsán Dzsenifer alkotott maradandót, igaz, ő Németországban játszik, de Budapesten született, és talán bizonyítja, hogy a nők is értenek a focihoz. Díjra, elismerésre magyar stadionban nyilván nem számíthat. De nem baj, a lényeg, hogy ebben az évben a világ legjobb irányítójának választották – Messi és Ronaldo is picit arrébb állhatott a listánkon. Vigyázzatok, jön Marozsán Dzsenifer! És még csak nem is kellett palotába költöznie, nem volt szüksége több tucat üresen álló, méreg drága és fenntarthatatlan stadionra. Dzsenifer most a nagy hármas tagja, a világ élmezőnyének csúcsán. 2010-től a német válogatottban jásztik kiváló eredménnyel, 54 mérkőzéssel és 26 góllal. És pardon, de alig merül fel a neve a hazai futballszaklapokban.

De ennél is nagyobb meglepetés ért minket, amikor az év csapateseményeit végigelemeztük a szerkesztőségünkben. Ebben az évben mindent elsöprő sikert ugyanis nem a futballisták lába, hanem a nők karja és a labdához tapadó kézujja aratott. Kiemelkedésük, gólpasszaik, a centerjátékuk is elsőrangú volt. A női vízilabda-válogatott irtó jól szerepelt. Megnyerte az Európa-bajnokságot Belgrádban, és Rióban is nagyon jól mentek neki a meccsek, végül olimpiai negyedik helyezést ért el.

 

©

December 19-én dobta be a hírt az M4 sportcsatorna és a Blikk, vagyis ma már mindenki arra számít, hogy a januári Év Sportolója gálán a fociválogatott nyer, és így igazolódik az álom, az uszodák helyett épülő megastadionok világa. De mi tudjuk, hogy itt csupán valami félreértés történik, eredménycsúsztatás, a lányok kipeckelése, vagy csak simán érdekek mentén kiosztott díjak - amiben persze semmi különös nincs, mi is osztunk díjat az idén, csak nem a focistáknak. Hisz bár mi is nagyon szeretjük a focit, különösen a női focit, a brazil és a német bajnokságot naponta követjük, mégis. Sokkal kisebb eredménnyel, csupán továbbjutással jöttek haza az EB-ről a magyar fiúk. Majd több vesztes meccsük, gyenge szereplésük akadt. Ellentétben a vízilabdás lányokkal, akik idén szupermenők lettek.

A női vízilabdások példásan összehangolt játékkal nyertek Bíró Attila szövetségi kapitány vezetésével. Ezért kis szerkesztőségünk a Pimasz Nők Uszodájában úgy döntött, hogy a nagy média eredményeibe belepimaszkodik. Megszavaztuk a pólós lányokat, nálunk ők lettek az év csapata! Nagy gratuláció a lányoknak, álljon itt a nevük: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Gangl Edina, Illés Anna, Kasó Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szűcs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!