Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden újságíró a Magyar Távirati Irodát figyelte péntek kora délután. Vajon mikor adják ki a hírt, hogy 266 ezer aláírást adott le a Momentum Mozgalom a helyi népszavazásának kiírásához?

Annyit tudtunk, hogy az MTI tisztában volt vele, hogy ilyen esemény lesz, hiszen reggeli előzetesében olvashattuk: "A Momentum Mozgalom leadja az olimpiai pályázatról való népszavazási kezdeményezéséhez összegyűjtött aláírásokat a Fővárosi Választási Irodában."

Az aktivisták le is adták, és az MTI által is megjelölt időpontban be is jelentették az eredményt. Az olimpiával kapcsolatos utolsó "rövidhíre" az MTI-nek Tarlóshoz fűződik, tehát az állami hírgyártók a téma fontosságával is tisztában voltak. A későbbi kifejtésre váró rövidhír szerint a főpolgármester elmondta: "másfél évvel ezelőtt az országos politika maximális mellszélességgel kiállt az olimpia mellett, most valamiért az ellenzéki politikusok többsége 'kihátrált'; ez árulás".

Ez tehát érdemelt egy gyorshírt. Maga a népszavazás 72 perccel a bejelentést követően került ki az MTI kínálatába.

Az állami média idén 80 milliárd forintból gazdálkodik. A távirati iroda mellett hírtelevíziót is üzemeltetnek, a budapesti lakosok közel 20 százaléka által aktívan támogatott kezdeményezés mégsem ér meg számukra egy hírt "akkor, amikor".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!