szerző:
- esel -

Ki foglalkozott Vona állítólagos identitásának állítólagos problémáival, ha nem Magyarország miniszterelnöke?

Méltó, de nem kicsit meglepő módon ért véget a miniszterelnök által gerjesztett legújabb pitiáner, személyeskedő lejárató kampány: a Fidesz-frakció sajtóosztálya olyan egymondatos közleménnyel próbált szabadulni a szoknyaügytől, ami kizárólag Orbánra üt vissza. (Nagyon félünk attól, hogy itten fejek fognak hullani.)

Bár Bayer Zsolt nevű kedves olvasónk egész cikket szánt annak, hogy valójában a Jobbik elnöke kezdte a buzizást hétfőn a parlamentben, írása csak azt erősíti, hogy kollégánk erős szövegértési gondokkal küzd. Vona Gábor ugyanis felszólalásában csak arra emlékeztette Orbánt, hogy ő rontotta el az olimpia ügyét, majd pedig

Nyuszi módjára, Tarlós István szoknyája mögé próbál bújni, pedig övé a felelősség, hogy az olimpiaszerető országból polgárháborús hangulatot hozott ki.

Először is szögezzük le, hogy aki kicsit is ismeri a nyulakat, tudja, hogy csak a legritkább esetben bújnak polgármesterek által hordott női ruhadarabok mögé, de az üzenet azért eléggé érthető. Vona kétségkívül képzavaroktól hemzsegő, de világos üzenetéből nehéz mást kiolvasni, mint azt, hogy Orbán gyáva, és hárítja a felelősséget. És akkor itt jön a képbe Magyarország miniszterelnöke, aki képes volt így reagálni Vona felvetésére:

Nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni.

Ez is egyértelmű üzenet, magyarázni sem kell. A Vonát lebuzizó karaktergyilkos kampány újabb állomásához érkeztünk, amihez természetesen az kell, hogy a meleg mivoltot mindenki, kódoló és dekódoló is negatívumként értse, innentől a dolog működik. Vona és Volner János frakcióvezető is kifejezték teljes kiakadásukat, majd váratlan fordulattal jött a Fidesz-frakció sajtóosztálya, és imigyen próbálta lerázni a dolgot:

Vona Gábor identitásproblémái a Jobbik és nem Magyarország problémája, ezért nem kívánunk foglalkozni a témával.

Tényleg nem? Hát ki foglalkozott Vona állítólagos identitásának állítólagos problémáival, ha nem Magyarország miniszterelnöke, lásd fentebb? A Fidesz-frakció sajtóosztályának egymondatos kommunikációs bravúrja maga az öntökönszúrás par excellence. Nagyon reméljük, hogy a közlemény kiötlője névvel is vállalja majd a szerzőséget, és nem bújik más férfiak (vagy nők) szoknyája mögé.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!