szerző:
Hajnal László

Tessék, idejutottunk. Most írogathatja a segélykérő levelek tízezreit, ahelyett, hogy kormányozna.

Szóljatok, hogy ez így nem mehet tovább! Ekkora böszmeséget Fidesz még nem követett el. Valóban odajutunk, hogy Náray-Szabó fizeti pártunk és kormányunk kampányát, esetleg Simicska, ha nem figyel oda. Ne adj' isten a CÖF-nek kell perselyeznie békemenetelés közben, ha a kormánycivilek netán túlplakátolták volna magukat a Magyar Villamos Művek 500 millió forint közpénzéből.

Még a végén tényleg a Soros fog nevetni. Idevezet a féktelen és szemérmetlen önzetlenség. Tényleg, mi van az ezer NER-társsal, akik évi 600 ezer millió forintos komissiót kaptak dohánybizniszelni. Hogy szakadna a fukarokra a nemzeti cigis állvány!

Na és szűkszavú Tóni? Teréz anya is példát vehetne róla. Nagytiszteletű körmendi Rogán Antal 165 milliárd forintot kötvényelt ki külön erre a célra törvényalkotott jótékonysági offshore egyleteknek, hogy földönfutó migránsok letelepedését egyengessék. Mindig csak a mások boldogulása, a személyes boldogulását meg kénytelen az asszony üzleti érzékére alapozni.

És akkor még nem ejtettünk szót Lőrinc barátról, a rend egyszerű tekintetű napszámosáról, aki már – felülemelkedve a földi hívságok nyomasztó terhén – azt sem tudja, hogy aznap szénerőművet vett, netán kempingjeivel kerítette körbe a Balatont, vagy szimplán csak a nukleáris ágazatban mért megelőző csapást a Roszatomra. A NER igazi hőse ő, az altruizmus Csomolungmája, de egyben figyelmeztető jel is, hogy a parttalan önzetlenség végül kalapozáshoz vezet, még ha álkalapozásról van is szó, mint megszokhattuk.

De akkor is szólni kellene a Köpcösnek, hogy ideje lenne tanulni végre a vejétől! A kis Tiborcz bezzeg nem szórja nyakló nélkül a pénzt embertársai közé. Megvéd minden becsülettel megkeresett fillért, de eredménye is van a kuporgatásnak. Most készül néhány luxusszállodát venni. Ha akciós lesz, néhány tucatot. Teheti. A Polt Péter úgysem olvas újságot!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!