Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Elfogtunk egy fiktív kormányzati telefonbeszélgetést Orbán Viktor és Rogán Antal között, amely az után zajlott, hogy Altusz Kristóf lenyilatkozta a Times of Maltának, hogy befogadtunk titokban 1300 menekültet. A propagandaminiszter tehát felcsörögte a főnökét instrukciókért.

R. A.: Főnök, baj van! Altusz elfecsegte egy máltai lapnak, hogy befogadtunk 1300 menekültet! És azt is, hogy ezt titokban tartjuk!

O. V.: Nem igaz már, kinek dolgozik mégis ez az Altusz? New York állammal is megegyezett CEU-ügyben, majdnem romba döntötte az egész CEU-törvényes sztorit, úgy kellett valamit rögtönözni, hogy mégse legyen megállapodás. Jó, hát akkor mondjuk azt, hogy befogadtuk őket, nem ezért sivalkodnak úgyis a nyomorult civilek?

R. A.: Igen, de főnök, akkor megkapjuk, hogy beengedtük a menekülteket, akiket eddig biztonsági kockázatnak, potenciális terroristáknak mondtunk minden kampányban. Mit fog szólni a CÖF? Szilárd is telemigránsozta a médiánkat.

O. V.: Jó, akkor mondjuk azt, hogy a menekülteket nem fogadtuk be, csak védelmet adtunk nekik. És már nincsenek is Magyarországon. Elmentek. El is mentek, nem?

R. A.: De főnök, akkor meg megkapjuk, hogy eddig azt mondtuk, védjük Európát a határkerítéssel, most meg leleplezzük, hogy akkor nem védjük, egyre többen jönnek tőlünk, átengedjük őket Ausztriába meg Németországba. Mit fog szólni az új osztrák kancellár?

O. V.: Jó, akkor mondjuk azt, hogy hazamentek.

R. A.: Haza? De főnök, hogy menne haza egy szír? Naponta bombázzák az országát Vlagyimirék. Egy afgán? Hogy elrabolják és váltságdíjat követeljenek érte, vagy simán megöljék a bűnbandák? Egy eritreai férfi? Hogy besorozzák a seregbe 10 évre?

O. V.: Nem érdekel, vegyük elő 2015-ből a... mi is volt... ja, igen, gazdasági bevándorló, azt. Őket nem engedjük be, ők lesznek ezentúl a migránsok. A menekültek meg hazamentek. Nem kell részletezni. Miért, le tudja valaki ellenőrizni?

R. A.: Hát nem tudom, főnök, ez azért elég kevésnek tűnik. Valami más is kéne.

O. V.: Oké, hát akkor legyen egy új Soros-kampány. Stop Soros, vagy hogy volt az Macedóniában.

R. A.: Úgy, igen. De kiket démonizáljunk?

O. V.: Hát a civileket, őket úgyis csak a budapestiek látják. Sarcoljuk meg és tiltsuk ki őket valahonnan.

R. A.: De miért?

O. V.: Hogyhogy miért? Mert támogatják az illegális migrációt.

R. A.: De főnök, akkor embercsempészek lennének. Azt pedig már bünteti a Btk.

O. V.: Nem igaz, mindent nekem kell kitalálnom? Nem büntetőjogi szankció lesz a Stop Soros, hanem nemzetbiztonsági kockázati szankció. Indokoljuk meg a konzultáció eredményével.

R. A.: Előre szólok, hogy az interneten bárki bármennyit kitölthetett belőle, a helsinkis kérdésről meg azt mondtuk a bíróságon, hogy csak a mi véleményünk, hogy a terroristák enyhébb büntetésért dolgoznak.

O. V.: Ugyan már, ez csak a Hadházyt érdekli. Hivatkozzunk csak a konzultációra.

R. A.: Ja, értem, azaz mégsem, akkor miért Stop Soros lesz a neve? Sorost is kitiltjuk, meg szankcionáljuk?

O. V.: Nem, Sorost nem lehet kitiltani. Ahogy Szélt sem, szólt már valaki Némethnek, hogy ezt benézte? Szóval Sorossal nem tudunk mit kezdeni. De hogy nézne ki, hogy Stop Helsinki? Vagy Stop Civil? Akkor a CÖF magára venné. Legyen csak Stop Soros.

R. A.: Értem, hát akkor Stop Soros, gazdasági migráns, a menekültek hazamentek. Na, a Lázárnak nem lesz egyszerű dolga a Kormányinfón. Lenne itt még egy dolog, jött egy OLAF-jelentés...

O. V.: (megszakad a vonal)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!