Romhányi Balázs Nyüzsi

Mennyi? Nulla! Mi nulla?

A Költségvetési Felelősségi Intézet vezetőjének írása arról, hogy már megint a nyers akarat helyettesíti a hozzáértést.

Ceglédi Zoltán Nyüzsi

Ceglédi: Árpád népe, hej!

Kósa „Floki” Lajos izgatott fészkelődéssel várja, mikor engedi Habony gazda vakkantani, Tarlós Bundás sündörögve kéri az agglomerációs jutalomfalatot. Itt tartunk.

-W- Nyüzsi

Százegy, bizony

A diákolimpikonok beintettek Balog Zoltánnak. Ha magukra maradnak, el fognak menni.

Mérő László Nyüzsi

Mérő László: A csend tengere

A Kliknek meg kell szűnnie. Az is a csend egy formája, ha minden tárgyaláson csak ezt azt egy mondatot mantrázzák a tanárok képviselői.

Tamás Gáspár Miklós Nyüzsi

TGM: Öt perc hallgatás

Mit mutat meg, ha a nép – a nép egy része – együtt hallgat? Miről szól a szembenállás, a különválás, a szembeszegülés, az ellenállás után ez a néhány perc?

Varga Áron Nyüzsi

Előrehozott választás?

Nem ez a Fidesz érdeke. Hanem hogy másról legyen szó, mint a csődről és a lopásról.

Varga Áron Nyüzsi

A vagyonnyilatkozat egy hazugság

Minden év elején elérkezik a pillanat, amikor a magyar sajtó és az állampolgárok elmerülnek a politikusok vagyoni helyzetében. Megtudjuk, ki a leggazdagabb és a legszegényebb képviselő, elégedetten vagy felháborodottan nyugtázzuk, hogy valakinek sok van, másnak meg kevés. Holott a 2016-os vagyonnyilatkozatok az égvilágon semmit nem árulnak el egy politikus valós vagyoni helyzetéről. Mintha mesét néznénk: hazugság az egész.

Domány András Nyüzsi

Németh Szilárd ítélkezik

Úgy látszik, nem volt elég az idősebb bírói nemzedék eltávolítása, a végül megbukott, de egy darabig alkalmazott ügyáthelyezési jog és egy sor más óvintézkedés, a Fidesznek még mindig túl függetlenek a bíróságok.

Dercsényi Dávid Nyüzsi

Páternoszter vs. paternalista

A Facebookot és társait okolja a szociológus a cikkében, hogy a hagyományos értelmiségi szerep megbukni látszott. A tükröt szidja, holott a képért a magyar értelmiségiek csak magukat okolhatják.

1
5 6 7 8 9
118
A címlapról ajánljuk