A múlt hatalmas adóssága

2012. január 29., vasárnap, 15:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Kovács Zoltán, a JESZ ifjúsági tagozatának, az U21-nek az elnöke Bokros Lajossal kíván találkozni.

Kovács Zoltán, a JESZ ifjúsági tagozatának, az U21-nek az elnöke Bokros Lajossal kíván találkozni. Mégpedig azért, mert az MDF utódaként létrejött párt még mindig az EP-képviselő és egykori pénzügyminiszter kampányára fordított adósságát nyögi.

Kovács Zoltán azt írja Bokros Lajosnak, mivel még nem volt alkalma sem Dávid Ibolyával, sem Bokrossal találkozni, így előítéletek nélkül kezdhet el ismerkedni az MDF múltjával. Az azonban eléggé fáj az elnöknek, hogy egyesek hiába fizetik a tagdíjat és dolgozzák halálra magukat, az eredmény nem látszik. "Pénzünket szó szerint elviszi a múlt adóssága, az Ön kampányára fordított és teherként itt maradt több száz millió forint tőketörlesztése és kamatai." -írja.

És mivel előítéletektől mentes az U21 elnöke, a következőket írja Bokrosnak: "Szüleimtől úgy tanultam, mindenhonnan úgy távozzak, hogy ne maradjak adósa senkinek, se anyagi, se erkölcsi értelemben, különösen akkor, ha valami útravaló is jutott Nekem. Az Ön esetében nem is akármekkora, havi több milliós fizetés és költségkeret. Természetesen nem akarnék ítélkezni senki felett, pláne a másik fél meghallgatása nélkül. Mindezek miatt egy személyes találkozóra invitálom Képviselő Urat, hogy megismerhessem az Ön álláspontját ebben a kérdésben. Ön többször elmondta mennyire szeret tanítani, mennyire szereti a fiatalokat, így nagyon bízom pozitív válaszában."

Hogy Bokros Lajos reagált-e már, még nem tudni. Viszont úgy tűnik, hogy a JESZ legkevésbé sem képes szembenézni a múlttal, legalábbis megbékélni vele. Mondjuk, a tévedés különösebb kockázata nélkül megreszkírozhatjuk, hogy akik az ominózus választáson a párt listájára szavaztak, azok Bokros miatt tették és nem a messze földön híres Kovács Zoltán, vagy a pártelnök Makay Zsolt miatt döntöttek így. (A nagyobb szerénység érdekében javasoljuk tanulmányozni a II. kerülketi időközi választás eredményeit.)

Azonban két és fél évvel az európai parlamenti választás, és másfél évvel az egykori MDF elfoglalása után a JESZ nevű valami még mindig a Bokros-kérdésre van rácsavarodva. Egyetlen mondanivalójuk a magyar közvéleménynek, hogy Bokros Lajos mikor adja vissza a mandátumát, és e roppant lényeges, bizonyára milliókat foglalkoztató kérdésnek a média egy része - hangsúlyosan a Magyar Hírlap, ezúttal pedig a Magyar Nemzet - rendre helyet biztosít. És így tettünk most mi is. Utoljára.

 

 

8 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. január 31., 14:27 teodora

Jaj! Kimaradt a "nem".
Pártolom, de nem szeretem, ez a jó.
A Bokrost is, a Simort is.

2012. január 31., 14:26 teodora

Azért a mi Lajosunk is megéri a pénzét.
Jó, én is tudom, hogy ő mentette meg az országot az államcsődtől, nem feledém.
De a mi Lajosunk akkor is pökhendi és pimasz mint magatartás. A mi Lajosunk fittyet hányt az MDF-re is, pedig mégiscsak ennek a pártnak a listáján került ki az Európai Parlamentbe.

Úgy vagyok vele mint a Simorral, pártolom, de szeretem!

2012. január 30., 17:41 famfam

A JESZ kétségtelenül a gagyizmus csúcsa, és közéleti paródia.
De azért Bokros, aki "megmentette az országot", vagyis (pontosabban) a ballibsi médiumok által agyonsztárolt országmentő, semmi több, mint egy közhelyekben szónokló, korlátolt, vén kókler. Közgazdasági zseni? Mutasson már tőle valaki számottevő tudományos munkásságot a saját szakmájában!
Bokros tipikus komprádorértelmiségi, egy gyarmati tiszttartó, egy fizetett bérenc, egy panamai szélhámos.
Aki Bokrosra szavazott, az vagy az ország ellensége, vagy agymosott hülye segg.

2012. január 30., 13:17 István Hell Nagy

Én Bokrosra szavaztam. És 1988-ban a lakiteleki sátorban - nem az egyik tanácskozáson, hanem egy szervezői értekezleten - léptem be az MDF-be (igaz, 1989-ben meg ki, de akkor már, 1988 novembere óta, SZDSZ-tag is voltam). Bokros Lajos egyszer már megmentette attól a csődtől az országot, amelybe az 1990 és 1994 között regnáló MDF-FKgP-KDNP-kormány vezette. És megmentené ma is, ha nem az érdemtelenül kormányzó, Magyarországnak súlyos károkat okozó Fidesz kormányozna, hanem ő.

2012. január 29., 19:13 Szekér

Nem tudom már hol olvastam azt a kis történetet, mikor valaki egy hasonló szituációban "illő" választ adott egy ugyanilyen pimasz levélre.
Tehát a válaszlevél (Bokros nevében)
Tisztelt Kovács Úr!
Itt ülök a házam legkisebb helységében és olvasok.
Előttem az Ön levele.
Mindjárt mögöttem lesz!
Tisztelettel: Bokros Lajos

További 3 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


A múlt hatalmas adóssága
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
NYÜZSI
 • 2014.04.24., 11:47

  Érti-e az LMP a saját szavazóit?

  Egyértelműen távolodik a hagyományos baloldali-liberális iránytól az elmúlt hetekben az LMP. Először Schiffer András nevezte hisztériának a német megszállás emlékműve elleni tiltakozást, majd szintén Schiffer beszélt arról, hogy az LMP „eurokritikus” kampányt fog folytatni. Két dolog képzelhető el: az LMP vagy nem ismeri saját szavazóit, vagy abban bízik, hogy a szavazótáboruk lecserélődött. De még az előbbi esetben is lehet szerencséjük.

  Hozzászólások »

 • 2014.04.23., 17:38

  Szabadság, Gábor, szabadság

  Csak ez számít, minden oda vezet, minden oda törekszik.

  Hozzászólások »

 • 2014.04.23., 12:30

  Heisler András válasza Bojár Gábornak

  A "magyarországi zsidóság" nem fasiszta vagy kurucinfós szöveg, hanem gyűjtőfogalom. A Mazsihisz elnöke reagál.

  Hozzászólások »
további posztok »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X