Profik és amatőrök: az Orbán-rendszer és ellenfelei a 2014-es választás után

Profik és amatőrök: az Orbán-rendszer és ellenfelei a 2014-es választás után

A közhiedelemmel ellentétben a kormánypárt nem csak magára, hanem baloldali ellenzékére is szabta törvényeit. Orbán és egész rendszere azzal kalkulál, hogy az ellenzék politikailag amatőr. Csakhogy időközben feltűnt egy harmadik szereplő is a színen.

2014. április 13., vasárnap, 17:35 73 hozzászólás

Orbán még az osztrák tévéparódiából is jól jön ki videóval

Orbán még az osztrák tévéparódiából is jól jön ki

Szellemes videóban parodizálja ki egyszerre Michael Spindelegger osztrák alkancellárt, Sebastian Kurz külügyminisztert és Orbán Viktor magyar kormányfőt egy osztrák humorista csoport. A jelenetet az osztrák állami televízióban sugározták a vasárnapi választások után két nappal, és többek között kiderül: a magyar a legjobb titkos nyelv, Orbán pedig mindent el tud érni, ha akar.

2014. április 11., péntek, 11:10

Seres: Rend, uborka, csendőrség

Úgy persze könnyű, ha a rend igényére ráhúzzuk a rendpártiságot. Akkor a demokratikus rendről, a joguralom helyreállításáról nem kell beszélni.

16 órája 30 hozzászólás

Az értetlenség emlékműve

Kedden újraindult a német megszállási emlékmű építése, bár a róla szóló utolsó hivatalos közlés szerint ezt megelőzte volna egy tárgyalás. Hogy erről sem tárgyalt végül a kormány, abban nincsen semmi meglepő, előre lehetett tudni. Az építés megkezdésének hírére magánszemélyek elkezdtek szervezkedni, majd erre a spontán és több szálon futó szervezéshez csatlakoztak a vasárnap derekasan elvert baloldali összefogás különböző pártjai és politikusai.

2014. április 10., csütörtök, 12:35 160 hozzászólás

Seres: Nem érdemlünk több esélyt

Négy éve várok a protest napjára, nincs az a csábító bojkottfelhívás, ami ezt a napot elvehetné tőlem. Ha a NER-nek nincs alternatívája, hát akkor szavazok a NER ellen. Egyszer élünk.

2014. április 03., csütörtök, 14:41 80 hozzászólás

A nemszavazó töredelmes vallomása

Az öntudatos társadalmi aktivitást az elmúlt 25 évben az összes párt és pártszerűség tudatosan, teljes erővel és teljes egyetértésben elnyomta, ennek ellenére illusztris és kevésbé illusztris értelmiségiek éppen az öntudatra apellálva győzködnek minket a szavazás fontosságáról. Ahogy az egyik ilyen kis „na, most akkor elmondjuk neked, butus, hogyan is működik a demokrácia” videóban megfogalmazzák: „képviseld a véleményedet, hogy aztán képviselhesse más a véleményedet”. Hátizé.

2014. március 25., kedd, 13:19 243 hozzászólás

Drága Gazsi, Tenéked magyarázzam?

Kivel lehetne vitatkozni ebben az országban, ha nem az újfasisztákkal? De most őszintén.

2014. március 19., szerda, 12:08 217 hozzászólás

Seres: Zuschlag Consulting

Az MSZP semmilyen érdemi, minőségbeli választ nem tud kínálni az ügyre, csak mennyiségit: mi csupán ennyit loptunk. Erre tellett. Úgyhogy számítunk a voksaikra, de semmit sem tudunk ígérni. Illetve bocsánat, csak azt tudunk.

2014. március 11., kedd, 13:42 144 hozzászólás

Seres: Orbán rendszere menni Eurázsia

Legkésőbb a látszólag puccsszerűen végrehajtott, valójában jó egy éve előkészített paksi paktummal mindenki számára kiderülhetett: Orbánnak nemcsak az orosz gáz és az orosz atom kell (szó szerint bármi áron), hanem az orosz hatalomgyakorlási modell is.

2014. február 11., kedd, 09:12 58 hozzászólás

Seres: El lehet menni. Hová is?

Nem jó, ha egy brüsszeli ember elvárásokat fogalmaz meg olyan pénzek felhasználásáról, amelyhez neki nincsen köze. Ennél is fontosabb azonban, hogy nincs, nem létezhet olyan "jog", hogy nekem valami "jár", amit mások közpénzéből szeretnék fedezni.

2014. január 30., csütörtök, 13:58 50 hozzászólás

Budapest 1944 – 2014

A ma élőket nem terheli felelősség a hetven évvel ezelőtt történtekért. Nem érezhetünk bűntudatot azért, amit nem mi követtünk el. A felelős állampolgári öntudat mégis azt követelné tőlünk, hogy szembenézzünk közös örökségünkkel. Mink András történész írása a deportálásokhoz vezető folyamatról, és egy kísérletről, amely megannyi szemforgató esemény közepette valóban elősegítheti a kollektív emlékezést.

2014. január 27., hétfő, 11:26

TGM: Az új oroszellenesség

A magyarországi politikai irányzatok Rettenetes Ivánt vagy Sztálint vélik látni a Kremlben, ha ellenfeleik szóba ereszkednek orosz politikusokkal vagy vállalatokkal, de ha a hozzájuk közel állók teszik ezt, akkor vagy reálpolitikára hivatkoznak, vagy hirtelen elalélnak Vlagyimir Putyin fölöttébb viszonylagos nagyságától és kérdéses bájától. Másképp kifejezve: habozás nélkül képesek és hajlandók a legalantasabb soviniszta propagandára, ha érdekeik így kívánják.

2014. január 22., szerda, 08:45 109 hozzászólás

Ungváry Krisztián: Az eleven borzalom

Ungváry Krisztián írása a kormány emlékmű-állítási buzgalma mögött meghúzódó történelemhamisításról.

2014. január 21., kedd, 11:40 545 hozzászólás

Seres: Marx halott és élvezi

Ha azt kérded, hogy maradjon-e a Marx-szobor a volt Közgáz aulájában, a válaszom az, hogy ne, inkább valóban vigyék onnan. De ma Magyarországon a probléma ti vagytok Bence, nem az a szobor a Corvinuson.

2014. január 20., hétfő, 09:48 172 hozzászólás

A nemzeti osztalék

Mi jár a Magyarország Zrt. tulajdonosainak? S mi jut? Nyomasztó kérdések, amelyek megválaszolása nélkül félő, hogy aki felkarolja a feltétel nélküli alapjövedelem elképzelését, a történelem legdrágább választási ígéretébe bonyolódik.

2014. január 16., csütörtök, 13:20 19 hozzászólás

Elkúrtuk, elkúrjuk, el fogjuk kúrni

Gyurcsány Ferenc újratöltve. Ezt a produktumot volt képes a haladó értelmiség három és fél év alatt előállítani, ami nem csoda, ha azt vesszük, hogy az ország egyáltalán nem érdekli őket.

2014. január 09., csütörtök, 14:44 431 hozzászólás

A pénz és a piac: ördög vagy angyal?

Sokan átkozták, és átkozzák a tulajdon és a pénz intézményét, nemrég még Ferenc pápa is elítélően nyilatkozott róluk. Ám kísérletek bizonyítják, nem a pénzben, bennünk van a hiba. Nem vagyunk képesek – mert ez valóban nehéz – különválasztani az önzetlen segítség és az önző racionalitás világát.

2014. január 07., kedd, 12:30 13 hozzászólás

Seres: Bojkottáljuk Szocsit!

Putyin azt hiszi, a saját négyzetkilométerei között lényegében bármit megtehet. Jó lenne neki jelezni, hogy nem, nem tehet meg bármit.

2014. január 06., hétfő, 15:27 70 hozzászólás

Seres: Ásotthalom, a náci startup

Ha a németországi demokratikus-jogállami kritériumok töredékét alkalmazni lehetne Magyarországon, akkor Toroczkai László nem lehetne ebben az országban polgármester.

2013. december 19., csütörtök, 10:40 77 hozzászólás

Seres: Nyers Rezső és a kivégzés lehetősége

Megvonták egy közismert magyar nyugdíjas nyugdíjpótlékát, akinek ezt követően sokan a védelmére keltek, mondván, jelentős reformer volt. Csakhogy ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy a kádári megtorló párt irányító testületének tagjaként megszavazta Nagy Imre kivégzését.

2013. december 06., péntek, 09:21 139 hozzászólás

Seres: Rezsicsökkentési lakógyűlés

Hangulatjavító intézkedésként Közös képviselő tájékoztatást ad arról, hogy a rezsicsökkentésnek hála a Társasház ötezer forintot takarított meg spórolás tekintetében, de azt még nem tudni pontosan, mennyi gazdálkodási év alatt.

2013. november 29., péntek, 10:04 51 hozzászólás

Seres: Orbán a lenini úton

Ha megnézzük a fülkeforradalmi hatalom megragadásának, megtartásának és drámai kiszélesítésének módját, egyáltalán nem túlzó sokadszorra is rájönni, mi is a Fidesz jogutódjának ősforrása: a marxi-lenini logika.

2013. november 22., péntek, 14:20 52 hozzászólás

1 2 3 4 5 97
APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
NYÜZSI
további posztok »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X