Para-Kovács Imre Kult

Műelemzés: akkor, amikor

Olaszországba indultak a migránsok, de az utazás nem úgy ért véget, ahogy szerették volna. Vélemény.

Hoványi Márton, Laborczi Dóra, Sághy Ádám Vélemény

Az abortusz nem csak jogi kérdés

Keresztény teológusok válaszolnak Tóta W. Árpádnak: Lengyelországban ez a kérdés sokkal mélyebb és politikailag összetettebb, mintsem hogy azt bárki jó és rossz harcára egyszerűsíthetné.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Ítél a nép

Nem a boltzár volt a tét, hanem a titok: hogy a nemzet már nem áll mögöttük.

Kováts Eszter Vélemény

A határ, amelyet már nem lehet átlépni

A lengyel tiltakozás fő üzenete nem pozitív, és nem cuki. Ha az abortuszról beszélünk, nem úri hóbortról vagy könnyelmű szeszélyről esik szó, hanem kényszerről, válsághelyzetről és nők életéről.

Nina Khrushcheva Vélemény

Európa Putyinjai

Orbán és Kaczynski belülről teszik azt az unióval, amit Putyin kívülről.

Paul Garrison Vélemény

Trump, a márka

Az ingatlanmágnás republikánus jelöltként indul, de a republikánus párt csak rontja esélyeit, célközönsége jóval szélesebb. Az idetartozók motivációit kéne megérteni.

Balavány György Vélemény

Keresztény dzsihád

A változáshoz, mely nélkül a kereszténység értelmét veszti, nem valami új tanra van szükség. Csak arra, hogy az egyház visszatérjen Krisztushoz, akit elhagyott.

Tamás Gáspár Miklós Itthon

TGM: Búcsú Pozsgay Imrétől

Szomorkás pályakép; szomorkás az egész história. De volt egy pillanat, amikor Pozsgay hitt a demokráciában, hitt ’56-ban, hitt az új kezdetben. Együtt az egész nemzettel. Hitvány hazugság lenne tagadni, hogy abban a percben – noha nem nagyon szerettük egymást – valamennyien osztoztunk ezekben a zavaros illúziókban.

László József Vélemény

Egy ellenforradalomról

Húsz év demokrácia után, 2010-től megint olyan ellenforradalmi rendszer jött létre, amelyet Moszkva támogat, és amely igényli Moszkva segítségét

Seres László Vélemény

Seres: A paktum ára

A most tető alá hozott török alku erkölcstelen, átgondolatlan és nem hatékony. Ha megvalósul, elköszönhetünk az Európai Uniótól, ahogy eddig ismertük.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Kutyák dala

Nem Kunfalvi Nóra érdekes, hanem a rendszer, ahol az aljasságért katedra jár. Hol fér el ennyi frissdiplomás gazember?

Hegedűs Dániel Vélemény

A sprinter és a hosszútávfutó

A populista AfD 15-20 százalékra erősödése alapvető kihívást jelenthet a működőképes kormánykoalíciók mögötti többség kialakítása szempontjából.

Marosán György Vélemény

A Kárpát-medencei hegemónia délibábja

A hegemónia - ha elismert képességen alapul - irigységet vált ki. Ám ha a hegemónia igényét valaki képesség és erő nélkül hirdeti meg, az közröhejt idéz elő.

1 2 3 4 5 6 7
109
A címlapról ajánljuk
Soros nem kéri vissza az aprót

Soros nem kéri vissza az aprót

Kovács Zoltán kormányszóvivő nem hajlandó elárulni, mennyi ösztöndíjat kapott a Soros alapítványtól, így magunk eredtünk ennek a nyomába. A sajtóban eddig megjelent számok a mi kalkulációnk szerint nem stimmelnek.