Tóta W.: Szolgálat alól felmentve

2012. május 07., hétfő, 15:26
Szerző:


Címkék: ; ; ;

Tisztelt Elnök úr, kedves János! Ember kellett ehhez a végeláthatatlan várakozáshoz, lapításhoz, a kifogástalan mosolygáshoz éveken át – de végül sikerült. Benn vagy.

 

Fotó:

Vantage point – így hívják a mesterlövészek a kellően védett, ugyanakkor széles területet ellenőrző pozíciókat. A köztársasági elnök széke az egyik utolsó ilyen. És te belecsüccsentél.

Beteg egy hely lett Magyarország, amíg nem voltál itt. Hiszen ismered ezt a pszichopata köcsögöt: nem tűr semmilyen ellenvéleményt, és ha teheti, gyökerestül irtja ki. Ezért menekültél előle Brüsszelbe, és ettől ilyen beteg hely Magyarország: tudniillik nem olyan okos, mint amilyen erőszakos. Most a kétharmaddal övé a teljhatalom, adatvédelmi biztostól a földrajztudósokig elzavarhat bárkit, aki nem gazsulál. De a köztársasági elnököt - azt nem, ha rendben van a doktorija.

Ismered a gerinc roppanását. A szégyent, a megaláztatást. Ismered a hónapokig, évekig tartó őrlődést, a sértettséget, a jogos dühöt, amikor tudod, hogy igazad volt, de a nyers erő, a zsarolás, a megfélemlítés legyőzte szövetségeseidet, aztán téged is. Nem lehet ezt sem elfelejteni, sem megbocsátani.

De nem is kell.

Te valaha egy személyiség voltál. Önálló, szuverén, gondolkodó ember, nem egy sorba kapcsolt kondenzátor. Voltak ötleteid, különvéleményeid, terveid és álmaid. Ez a szörnyeteg elhitte, hogy kiirtotta belőled, hogy zombivá varázsolt, alázatos szolgává, robotzsaruvá. Ilyen zombikból építette fel a birodalmát. Egy ilyen zombi fingotta tele a széket, amibe éppen beleülsz, János. Ez a szag kísértsen a következő években.

Onnan Brüsszelből te eddig is láttad, hogy a magyar gyorsnaszád zsákutcában száguld. Szóltak a kollégák, megmutatták a térképen. Idehaza se rózsás ám a helyzet. Ne tévesszen meg a juhok menete és a gyenge ellenzék; inkább számold át azt a fantasztikus támogatottságot választópolgárba, és mérd hozzá a tízmillióhoz. Pont az itt a szitu, hogy nincs egy komolyan vehető arc, aki ellenpólust képezzen. Ha lenne, százezerszámra cuppanna rá a nép.

Te lehetsz az, János. A büdös életben nem lesz ennél nagyobb lehetőséged.

Smittpál akarsz lenni? Hitvány, gyönge báb? Egy a szektás senkik közül? Felvállalnád, hogy még a gyógyulást is megakadályozod, mert valaha, harminc éve egy koleszban laktál ezekkel a szörnyekkel? Akkor még nem tudhattad, oké, de most már nincs mentség.

Nem kell hősnek lenni. Ez a rendszer pont azért elviselhetetlen, mert nemcsak a nyílt ellenállás nem fér bele, hanem a jogos, megalapozott ellenvélemény se. Nincsenek szavai sem az önkritikára, egyszerűen nem tud mit kezdeni azzal, ha valaki nem ért egyet, és mégse kussol. Ezt a rendszert egy szál csavarkulccsal szét tudja szerelni egy köztársasági elnök, aki rendre felemeli a hangját a legnyilvánvalóbb baromságok ellen. Hiszen ez a rendszer nyilvánvaló baromságokból épült. És az elnököt nem lehet elhallgattatni. Bemehet bármikor a tévébe, és elmondhatja, hogy a szabadságharcunk ostobaság, és hogy Simicska Lajos.

Ennek a rendszernek nem a fenntartása, hanem a lebontása a hazafihoz méltó feladat. A fenntartása rovarok és bűnözők dolga. Van belőlük elég minden méretben és színben.

Eljött a törlesztés ideje. És egyben a vezeklésé. Nagy lépés felismerni végre: a haza minden előtt, és a párt nem a haza.

196 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2013. november 27., 17:18 Luby Sándor

He better go back to a teacher of English language 'n literature, 'n try to achieve a modest, but ingenuous carrier on this field, that really befitting him.

2013. március 17., 10:50 Mínervudóttir Iðunn

Mi van? Kimaradtam valamiből? Most épp miért tépik egymás haját a magyarok, miért cirkuszolnak, hisztiznek, stb? Valaki összefoglalná nekem egy mondatban, hogy konkrétan mi a gond, azon kívül, hogy a magyar narancs mindig savanyú de a mienk?

2013. március 14., 10:04 Maurer János

Na ugye, hogy igazam lett! Jól mondta köteles kövér: Soha nem tagadtuk meg egymást, és ezután sem fogjuk!
Itt a legújabb példa rá. Ezek egy maffia szerű csapatot alkottak anno a rendszerváltás hajnalán. Tevékenységük végig a totális hatalomszerzésre korlátozódott, most pedig a mindenáron való megtartásra. A lényeg a MINDENÁRON szóban van elrejtve. Ne legyen illúziója senkinek afelől, ha szükség lesz rá, a csaláson kívül még az erőszak alkalmazásához is hozzá fognak nyúlni. Olyanok ezek mint a korabeli nácik voltak, csak most az a szerencséje Magyarországnak, hogy az Európai és a nemzetközi helyzet nem kedvez egy hasonló hatalmi taktikának/gyakorlásnak. Viszont mindent megfognak tenni ami a hatalmuk megtartásához szükséges, és amennyit a környező EU hatalmak megengednek nekik. Ez olyan biztos, mint ahogy a Magyar Köztársaságot és annak alkotmányát a szemétbe dobták.
Ma Ez Magyarország! Sajnos. :-(

2013. március 14., 00:58 Király István A

Szerelmes levélnek undorító! Amennyiben a szerző "magasabb" érzelmeket táplál Jancsika iránt, teheti. másutt, más formátumban. A véleményem: A kutya olyan, mint a gazdája.

2013. március 13., 14:09 Tourist

Ádernek már mérlegelnie sem kell semmit, egyszerűen le kell mondania. Egy olyan párt képviseletében volt az Európa Parlamentben, s lett később államelnök, mely tiltakozó diákokra felbérelt gyilkosokat küldött. Ezt nem lehet tolerálni, s nem is teszik sehol Európában. Egy pária kormány és pária államelnök mindenhonnan csak kiközösítésre számíthat. Késő. Itt már az aláírás irreleváns. Csak egy megoldás van: Lemondani és pucolni a nép elől nagyon-nagyon messzire.

További 191 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Tóta W.: Szolgálat alól felmentve
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
NYÜZSI
további posztok »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X