A foci, a szocik, a Bartók-örökös és a nemzeti önérzet

2013. március 06., szerda, 14:06 • Utolsó frissítés: 2013. március 07., csütörtök, 11:58
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

Szinte tökéletes agitációs filmet készített az MSZP, ha esetleg kimaradt volna belőle valami, ami miatt az ország a pusztulás felé rohan, azt a nyomában támadt tiltakozások demonstrálták.

Tiltakozik Puskás Ferencné, mert a Rákosi-rendszer propagandacélokra akarja fölhasználni férje népszerűségét azzal, hogy a Magyar Néphadsereg őrnagyi rangját és a Munka Érdemrend arany fokozata címet adományozza a sportolónak.

De nem, Puskás Ferencné nem ezért tiltakozik, hanem azért, mert egy párt kampányfilmjében föltűnik néhai férje arcképe, a videót pedig „azok politikai örökösei” készíttették, akik miatt Puskás Ferenc „huszonöt éven át nem térhetett haza, Magyarországra”. Ha már itt tartunk: amikor „huszonöt év után hazatért”, éppenséggel még javában dúlt a szocializmus, és azoknak, akik akkor Puskást hazacsábították, és itthon a legpompásabb ünnepi külsőségekkel fogadták – szintén nem függetlenül a rendszer reklámozásától –, legalább annyira örököse a Magyar Szocialista Párt, mint akik miatt külföldre kényszerült.

Mert a száguldó őrnagy egész élete egy merő kényszerülés volt, Puskás Ferencnéé meg egy merő tiltakozás. A Rákosi-diktatúra viszontagságai után a kiváló focistának és családjának volt alkalma – nyilván kényszerből – belekóstolni Franco Spanyolországának életébe, vagy edzőként és hozzátartozóként – vélhetőleg fenyegetés hatására – elviselni a tábornokok Görögországát, Pinochet Chiléjét és Stroessner Paraguayát. Szerintem tökrendben van, hogy Puskásról nevezték el a felcsúti labdarúgó-akadémiát.

És nálunk ilyenkor szokott kitörni a gyalázat, mert az értékközpontú, hagyománytisztelő, a szellem dolgait nagyra tartó közönséget hidegen hagyja, ha nemzetközi hírű tudósokat aláznak meg, annak meg egyenesen tapsol, ha a teljes magyar irodalmat becstelenítik meg lektűrszerzők kánonba emelésével, de ha egy futballistáról valaki azt állítja, hogy focizni ugyan tudott, és szerethető bohém figura volt, de emellett még nagy franc is, akkor az maga a blaszfémia. (Annyira édes az is, ahogy Puskásné protestálására az európai értelemben vett baloldal reagált: durcázni kezdtek, hogy az özvegy arról bezzeg elfelejtkezett, hogy Puskásnak a szocialista kormányok adtak mindenféle elismeréseket. Öcsi az övék is.)

Jellemző, hogy a nemzeti érzelmeket jelenleg a román–magyar meccs hevíti, melynek a „nemzeti tábor” szemében különös aktualitást kölcsönöz a székely zászló ügye. Az ebből a szempontból teljességgel érdektelen, hogy hányszor szavazták le határon túli véreink az önmagukat nemzetmentőknek kinevezők politikai klónjait, vagy hogy a Nemzeti Ügyek kormánya hány oktatási programot, kulturális projektet cseszett szét vagy szabotált el röpke három év alatt, hogy a szent szimbólum alig tízéves kreálmány – a székelyek sorsa és a nemzet jövője kétszer negyvenöt perc (+ hosszabbítás) alatt dől el a zöld gyepen.

A jelképeknek és a valóságnak, a megítélésnek és a tetteknek kevés köze van egymáshoz.

Bizonyára tisztában van ezzel a másik tiltakozó, Vásárhelyi Gábor is. A tisztségét tekintve „Bartók-jogutód” szintén az engedély nélküli fölhasználást kifogásolta, annak ellenére, hogy a filmben nem a párt országos választmánya balettozta el A csodálatos mandarint, vagy Baja Ferenc adott elő részleteket a Mikrokozmoszból, hanem csak fölvillantották Bartók portréját. Az örökös ezt a dörgedelmet intézte a magyar szocialistákhoz: „az a politikai csoportosulás, amely a közelmúltban nyíltan hangoztatta azt a véleményét, hogy a Bartók Béla szülőhelyén élőket nem tekinti automatikusan magyar állampolgárnak – és politikusai ezzel azt mondták ki, ha Bartók Béla ma születne Nagyszentmiklóson, akkor az MSZP szerint nem lenne magyarnak tekinthető – akkor se nyúljon a mai határainkon kívül született valóban nagy magyarok nevéhez, ha ez éppen a mai politikai céljainak megfelelne.”

Vásárhelyi Gábor hazudik.

Bár az MSZP kettős állampolgárság ügyében vitt xenofób kampányát éppenséggel ez nem menti, de történetesen olyat nem állítottak, hogy aki nem magyar állampolgár, az nem tekinthető magyarnak. Valószínűleg korábban Vásárhelyi maga is így gondolhatta, mert ez az érv nem jutott eszébe, amikor a védnökségével lezajló Bartók-jubileum emlékbizottságának elnökéül nem mást választottak, mint az ominózus kampányt levezénylő Gyurcsány Ferencet.

Itt mindenki utólag lesz okos és bátor. Érdekes módon az MSZP-film ügye már elérte a közszolgálati és kereskedelmi televíziók ingerküszöbét is, noha arról még mindig nem bírtak beszámolni, hogy az ország egyik legbefolyásosabb emberét korábban garázdaság miatt figyelmeztették. Esetleg annak következménye is lenne, néhány ideges telefon föntről, egy-két váratlan bírság ugyanonnan.

Különben lehet, nincs mit a szemükre hányni, a közeg, amelyben működnek, szintén a kockázatmentes és/vagy agysejtkímélő megoldásokat preferálja. Figyeljük meg, hogy a tiltakozásokban megjelenő két problémacsoportra (a múlttal való szembenézés és a Kárpát-medencei magyarság sorsa) milyen adekvát válaszok születnek. Az elsőre adott reakció az utólag támadt antikommunizmus (melyet meg sem érint az, hogy a kormány a kommunizmus legsikeresebb elnyomó szervezete, a KGB egykori tisztjének, Putyinnak nyalizik). Ennek iránya egy széles körben utált és jelenleg hatalomnélküli szervezet, mellyel a kommunizmus összes bűnét azonosítják, nagyvonalúan figyelmen kívül hagyva a másutt föllelhető ótvaros komcsikat, és elfelejtkezve évtizedes megalkuvásokról, arról a bonyolult viszonyról, amely a társadalmat az élcsapathoz fűzte.

Ami pedig a határon túli magyarokat illeti, az ő gondjaikra az az orvosság, a velük való kapcsolatnak az a módja, hogy egymás közti leszámolásra használjuk őket, míg a történelemről alapos ismeretekkel rendelkező, kultúránk egészét mélyen átélő szurkoló zászlókat lenget, és hazai bajnokikon szidja szomszédaink fölmenőit, majd hat pálinka és négy irredenta nóta után feje csöndesen az asztalra bukik, daliás időkről és méretarányos Nagy-Magyarország-matricákról álmodva reggelig. Remekül passzol ehhez a képhez az a tegnapi hír, hogy a Magyar Koronaőrök Egyesületének – wtf? – egyik aktivistája leverte a Szent Koronára hasonlító fejdíszt egy szlovákiai lány fejéről, mert tiszteletlenül viselte azt. (Értsd: a fején.) A bácsi nyilván még nem látott nyugati kisvárosokban amatőr, hagyományőrző szabadtéri előadást, vagy nem járt még szuvenírboltban, de föltehetőleg havonta egyszer fölkeresi Pusztaszert.

Népünk egy kihalófélben lévő, debilizált arisztokrata családhoz hasonlatos, mely vagyonát és méltóságát már régen elkártyázta, de tagjai az őseikkel büszkülnek, és megvetnek mindenkit, kinek ereiben nem kékvér csörgedez. A vasárnapi ebédnél visszamenőleg megnyerik az összes háborút, s hogy a külvilág ezt nem ismeri el, az a külvilág hibája, illetve elármánykodták előlük a sikert és a gazdagságot, de szent ereklyéikre esküsznek, hogy egy nap csak úgy magától az egész família ismét a régi dicsőség fényében fog fürdeni.

*

Magyarország ma – hirdeti az MSZP filmje (melyről Tokfalvi mindent elmondott, amit lehetett), ám az nem derül ki belőle, hogy Magyarország milyen, mik a bajai, hogyan lehet a nehézségekkel szembenézni, milyen jövő állhat előttünk. Az alkotás ugyanarra az életérzésre és tespedtségre alapít, mint minden más ebben az országban: válts kormányt – üzeni –, és egyből bevarrod ballal a pipába, vagy virtuóz módon kezdesz komponálni. Ötletből, valóságismeretből, kreativitásból, tettrekészségből ennyire futja.

Kis pénz, kis foci.

68 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2013. március 26., 15:15 Éry Balázs

http://erybalazs.nolblog.hu/archives/2013/03/25/Bartok/

2013. március 14., 22:46 egy senki

Kedves "Pál Gyarmati"!

Csak röviden ismételnék:

"Áldassék az úr neve, hogy a hvg.hu-ra elhozta nékünk a fényt!!!

Bizony e sok ellenzéki sosem érhet fel a békés meneteléstől oly távol lévő volt mszmp-s, III/III-as vén trottyokból álló horda örök keresztényi és erkölcsi normák negatív csúcsától, hogy az már bizony fáj!!!

Fájó szívvel, de be kell látnia, hogy MI, ellenzékben lévő "1/3", bizony menthetetlen! Ezért nem is várhatjuk el, hogy cizellált lelkét ránk pocsékolja!

Nyugodtan melegedjen a nagy magyarok tábortűzénél, tömje zsebeit, rokonait, barátait nyomja be ahová csak tudja, s csak vigyázzon, nehogy leessen a szédítő gyorsasággal száguldó gyorsnaszádról!!!"

2013. március 12., 19:21 István Szász

Horváth Úr meg biztosan egy jellemóriás. Ez a Bartók-jogképviselő már nem először hoz szégyen Bartók nevére. Ha Bartók élne - nem hiszem,hogy ide, haza jött volna.Na mindegy.Hülyékkel csak egy hülye vitatkozik.

2013. március 10., 19:02 Kaszás Imre

Ezek után mi marad nekünk? Be kell vinnünk a Fideszt 3/4-es arányban a Parlamentbe. Ócska tolvajoknak meg utat mutatni: irány haza a műhazába!

2013. március 10., 15:57 Kosarotatio

YDAM54, Hont Andrásnak és a hozzájuk hasonlo nyálas hazudozoknak!Puskás Öcsi volt a XX század legelismertebb, leghiresebb magyarja!Baráti tisztelöi magyarok, svábok, zsidok, cigányok, hottentották tehát a nemzet kb 99,999%-a volt.De nekünk, mindig voltak a történelmünkben mocskok akik a törökkel lepaktáltak, az osztrákkal, a némettel, örök barátság a szovjetekkel, tehát egy csirkefogo napraforgo társaság. És ez fáj annak a 0,00001% szemét liberalbolsi nyilas fasiszta komcsi bagázsnak, hogy Öcsit az EGÉSZ magyarság és a világ szerette és tisztelte!Bözsike a felesége egy jo tündér ovo volt melette, soha nem kértek semmi elönyt senkitöl, gazdagok voltak amikor hazajöttek, mert volt egy 1990 ben kb 300Mio értékü házuk, velem mint társsal kb 200 Mio értékü gyár, és cég. Ha egy komcsi miniszter Dr Suchmann és kettö polgármester Dr Sütö Marcali okirathamisitással el nem lopják cégünket akkor mint milliárdos hunyt volna el!Ök többet tettek a magyar nemzetért, mint Ferenc Joska, Horty, Kuhn Béla, Samuely, Rákosi, Kádár, és Gyurcsány az adocsalo, és "Gajnai" a libatolvaj összesen!Ez nem csak az ÉN véleményem!Kosa Lajos Oslo

2013. március 8., 16:35 egy senki

Kedves "Horváth László"!

Áldassék az úr neve, hogy a hvg.hu-ra elhozta nékünk a fényt!!!

Sajnos valóban a barmok hozzászólása annyira ostoba és aljas, mint azt MAGUK a narancsos oldalon már elég rég tudják, s hirdetik.

Bizony e sok ellenzéki sosem érhet fel a békés meneteléstől oly távol lévő volt mszmp-s, III/III-as vén trottyokból álló horda örök keresztényi és erkölcsi normák negatív csúcsától, hogy az már bizony fáj!!!

Fájó szívvel, de be kell látnia, hogy MI, ellenzékben lévő "1/3", bizony menthetetlen! Ezért nem is várhatjuk el, hogy cizellált lelkét ránk pocsékolja!

Nyugodtan melegedjen a nagy magyarok tábortűzénél, tömje zsebeit, rokonait, barátait nyomja be ahová csak tudja, s csak vigyázzon, nehogy leessen a szédítő gyorsasággal száguldó gyorsnaszádról!!!

2013. március 8., 16:26 Pál Gyarmati

Egy, a Sötétség Démona /ROM Werber/ által inspirált shit, keszekusza, semmi pozitívat nem adó , túl hosszú klip,
amely Törökzsóti végtelen butasáságának és antiszociális cinizmusának tán megfelel,
vagy Szanyikapitány este 21:00 utáni alkoholgőzös wad-proliságának;
egyébként NEMZETGYALÁZÓ (erkölcsileg),
SZEMÉLYISÉGI JOGSÉRTŐ (kegyeleti jogok és emberi méltóság ITT EMELT SZINTJÉNEK sérelme);

Ez a hamis Teller-levél megfelelője, de a Werber uszíytotta Mesterházi már RÉG NEM MAGYAR= ilyen lesz az eredmény is!

2013. március 8., 15:32 Horváth László

Istenem...mennyi barma van még mindig a liberálbolsiknak! Ezek a hozzászólások annyira ostobák vagy aljasak, mint az egész baloldal másirányú megnyilvánulásai.

2013. március 8., 15:05 Czene Józsefné

Az Aranycsapat,mint a neve is mutatja, nem egyetlen emberből állt.Több figyelmet, megbecsülést érdemelnének azok, akik itthon maradtak, itt munkálkodtak.

2013. március 8., 13:58 ydam54

semmi gond, ahogy olvasható, beült a húsosfazékba, és most az a baja, hogy mivel kiboritották a fazekat, (öcsinéne), rá is löttyent egy kis moslék:-)))))))

egyébként én nem bántottam puskás ferencet, én csak annyit kértem, azt hiszem még sokan mások, hogy az, akit annyira tiszteletben tartottak a magyar kormányok, bal, jobb, libsi, komcsi, amit szeretne, annak a feleségének nincs igazán joga heptikázni, mert magyarország ma képen egy pillanatra mint megbecsült magyarnak megjelenik a férje képe.........

vagy tévedés volt hogy megbecsülték? ki kéne hantolni, és hagyni, hogy felcsúton temessék újra mint horthyt kenderesen?

semmi gond, csak kérni kell, viktátor biztos elintézi, ha már a relikviákat lenyúlta............ a nép elől...........

2013. március 8., 13:16 Zách Csaba

Kosaritatio!
Nem szép dolog fröcsögni,gyűlölködni,személyeskedni,mikor veled ezt nem tették.Próbáld meg tudomásul venni,hogy nem minden vélemény egyezik a tiéddel.Ezért még nem kell földbedöngölni,mert A VÉLEMÉNY SZABAD!!!!
Egyébként nagy tisztelője vagyok Öcsibácsinak!

2013. március 8., 12:30 Kosarotatio

DAM54! Te liberalbolsi fasiszta komcsi ökör. hazug, hazudozo!Mint irtam 1980 ota volt Puskás Öcsi feles társam magyar (Futballferia Kft, Puskás Sör Kft)német (Alferia Touristik AG) svájci (IFFHS meadalien AG) feles társam!Velem több mint 200Mio Ft ot invesztált mint feles társ Magyarországon.Sárospatakon egy csödbe ment (Bogyüv) cége vezetöit megmentettük attol , hogy a kb 60 cigány (Ök mondták hogy azok)munkatárs lapáttal ne verje agyon a volt komcsi polgármestert, igazgatot vezetöséget, aki több havi bérüket nem fizették ki!Öcsivel megeggyezve azzal a feltételle kibéreltük a Sárospataki üzemet, hogy a bérleti dijat direkt a munkásoknak kifizetik, hogy kár ne érje öket!Beindult a miálltalunk kizáerolagos licencel vásárolt FRUCADE üditöitalgyártás, több millio liter eladása, egy országos hálozat felépitése, amiben Öcsi TEVÉKENYEN részt vett!Közben gépeket hoztunk be kb 20 Mio Ft ért, és amikor tél jött a volt komcsi polgármester könyörgött, hogy a munkások felét ne bocsájtsuk el , mert akkor hozzá jönnének segélyért!Öcsivel megbeszélve, karbantartásokat végeztünk, és nem bocsájtottunk senkit el! Annak ellenére, hogy a volt komcsi koruppt vezetés. nem volt hajlando a szintén bérbe vett szeszüzemet átadni!Ök utána 50 Mio Ft jövedékit nem fizettek be!Közben 51000 gyereknek kb 900 iskola 11-es rugo bajnoságot vezettünk be ahol még apácák is jelentkeztek leányokkal együtt mert minden gyerek üditöt és polot kapott!Öcsivel a TV-ben be,mutatuk a szisztémánkat!1993 ban Bene Feri közvetitésére elmentünk Öcsivel Marcaliba ahol Dr Suchmann, és Dr Sütö polgármesterrel tárgyaltunk(mindkettö komcsi), ha megveszünk egy 7 éve üresen állo kenyérgyárat (patkányos, romos) és gépeket hozunk be akkor kapunk 25 Mio Ft munkahelyteremtö támogatást!Puskás Öxcsi feles társammal 50 Mio Ft értékben teljes töltösort vásároltunk, apportáltam mint norvég állampolgár, és akkor már összesen kb 180 embernek adtunk munkát Sárospatakon, Budapesten, és MARCALIBAN, VALAMINT A SAJÁT KÖLTSÉGÜNKÖN modernizáltuk a gyárat 3 honapon keresztül 30 emberünkkel a György és Ferenc öcsémék vezetésével és a patkányos gyárbol egy üditöital üzemet varázsoltunk!Addigi össz befektetésünk a munkánkon kivül és a reklámon Puskás Bene Licsei a Frucadet kedveli, kab 200 Mio Ft volt!A Suchmanntol megigert támogatást 11 honap után sem kaptuk meg ezért én mint többségi tulajdonos Puskáa Öcsivel megbeszélve el akartam hozni a céget Marcalibol (80%).Egy összehangolt volt komcsik álltal bünszövetkezetben elkövetett akcioban Sárospatakon verölegények elfoglalták a müködésben lévö gyárunkat, mert az állami válalat ( nem mi) adoval tartozott!És 1994 oktoberében Dr Suchmann és Dr Sütö polgármester vezérletével , visszadátumozva, a TUDTUNK ÉS BELEEGGYEZÉSÜNK NÉLKÜL ELAdták a Marcali gyárat 37 Mio Ftért. a pénzt eltüntették, utána 60 Mio Ft kölcsönt felvettek a Budapest Banktol a mi gyárunkra, és kaptak 16 Mio Ft munkahelyteremtö támogatást 0 azzaz nulla munatársra, és utána csödbe mentek minden pénz eltünt, munkahelyek nincsenk, a gyár most is patkányosan áll!A tetejébe engemet mint norvég apportálot sikkasztásért feljelentettek ,hogy a FRUCADENAK NEM FIZETTEM meg a gépeket (nem a Frucadetol vettem!)utána áthuzták a Frucede nevet és akkor a Kron GmbHnak nem fizettem!És elitéltek sikkasztásért!Sem a Frucade sem a Kron GmbH nem tudtak arrol hogy engemet az Ö nevükben feljelentettek söt elitéltek 17 évig!Soha semmi követelésük a Marcali gépekkel nem volt és nincs!Peujjitási kisérletemnél Dr Suchmann hamisan tanuskodott. a jegyzökönyvet kérelmeztem, nem adták ki, a szerintem Kaposvári biroság szenilis vezetönöje 9 honapra, a kérelmemre azt irta, Megállapitást nyert, hogy az ön esetében video vagy hangfelvétel nem történ!1 mondattal késöbb az elnöknö azt irja, hogy kétszer meghallgattuk a felvételt és a leirt jegyzökönyv és a hallotak között nincs semmi különbség!Miután látom hogy egy komcsi idiota bandával van dolgom, Strassburghoz fordultam!Ennyit és még annyit hogy 512 golt rugott 2 bajnokságban és én rendeztem a gálát Münchenben!Ahol a világ leghiresebb focistái közül Öcsit tüntették ki!Ö a világ leghiresebb magyarja, Ö és Bözsike csak jot tettek a kommunista diktatura alatt is a magyaroknak annak ellenére, hogy többszáz millios háza volt a Columbusz utcában, semmiféle követelése nem volt!Mint irtam szemetek akik Öcsibe belekötnek és irigylik a sikereit mindig voltak sajnos!KOSA LAJOS OSLO

2013. március 7., 15:57 ydam54

egy vélemény egy másik fórumról.......... az adatokat nem ellenőriztem, de ha tudjátok cáfolni, vagy igazolni, helyre tehetnénk ezt a dolgot, hogy mit is áldozott fel öcsibá és bözsi néni a nemzetért:

"2013. 03. 07. 11:43
Persze, természetesen szóltak a fiúk Bözsi néninek, hogy lenne egy kis feladat a bőkezűen juttatott apanázsért cserébe. Itt van az ideje, tiltakozni kellene egyet a “komcsik” ellen!

Azért azt illik tudnia mindenkinek, hogy a pocakos őrnagynak csak akkor lett fontos a fatornyos haza, Magyarország, amikor elfogyott a pénze. Tudjuk, hogy benidormi szállodája, és korábban sikeres üzleti vállalkozásai lejtőre kerültek, csődbe ment. Ha nem kerül a tönk szélére, akkor eszébe sem jutott volna könnyek között hazatántorogni az édes drága hazába, ahol diadalív, vörös kókusz szőnyeg, ölelésre tárt karok, és jó anyagi lehetőségek várták.
Meglepő, hogy ennyire nem tetszenek a szép állami nyugdíjat élvező Bözsikének a szocik! Anno az átkosban miért nem tiltakozott ennyire ez a jóasszony? Például akkor, amikor a magyar válogatott focistái évről évre a kellemes klímájú Benidormban edzőtáboroztak, és mit tesz isten, merő véletlenségből minden évben Puskás szállodája adott otthont a legalább 35 – 40 főből álló csapatnak, és stábnak. Az MLSZ, és a csapat vezetői között, de még a játékosok soraiban is köztudottan volt néhány MSZMP tag, valamint az ilyen küldöttségeknél a kor szokásainak megfelelően BM tisztek, és besúgók is szép számmal. Ők mégis elfogadták tőlük a pénzt. Nem pfújjoltak, nem voltak ennyire finnyásak, mint manapság. Sőt, még nyilván kvaterkáztak is a besúgókkal, Öcsibácsi egy pohár bor mellett örömmel mesélte humoros történeteit az illusztris hallgatóságnak. Persze nyilván megérte neki a bratyizás, mert jócskán hozott az üzlet a konyhára. Öcsibácsi segítségével éveken át okosba lejátszották, hogy azért jusson valami a dolgozó nép, és a haza dollárjaiból, és pesetáiból az akkori cimborákból mostanra hirtelen "komcsi"-vá változott fejesek bécsi, és svájci bankszámlájára a szállásra és étkezésre kifizetett kemény valutából.
Amikor hazajött, jól fizetett állásai voltak az MLSZ-ben, de akkor is botrányok vették körül. Természetesen a pénzről volt szó, hiszen szinte kilóra árulta magát, -ekkorra már csak abból volt neki a legtöbb-, a különböző közönségtalálkozókon, ahol egyébként meg sem jelent. Gondolom kevesen emlékeznek már arra az szép botrányt kavart esetre, amikor megállapodott, és leszerződött Moldova Györggyel arról, hogy kizárólagosan a neves és népszerű író írhatja meg, és adhatja ki a csatár kalandos életútját ismertető könyvet. Ez a könyv, tekintve az Aranycsapatot, és Puskást körülvevő nosztalgiahullámot, akkor látatlanban is bombasikernek számított. Puskásnak teleduruzsolták a fülét a régi haverok, köztük természetesen a régi "komcsik" is, ráígérve Moldovára, erre ő szemrebbenés nélkül felrúgta élő szerződését, és a fociberkekben jól helyezkedő ismert dalszöveg, és sportújságíróra, Vándor Kálmánra bízta a könyv gondozását. Ez után írta róla Moldova, a történtek után érthetően kissé epésen, hogy a pocakos őrnagy olyan kapzsi, hogy egy kiló érett túróért cserébe is leáll tizenegyeseket rugdosnia az Erzsébet híd pilonjai közé.
Most itt nem sorolom fel, hogy milyen sok elismerést, szépet, és jót kapott a szoci kormányok idején a szotyikedvelő csatár és a családja, bár jutott belőle bőségesen.

De visszatérve a drága jó Bözsi nénire, ő meg nyilván emlékezetkiesésben szenved, mert amikor tiltakoznia kellett volna soha nem tette, most meg leginkább az lett volna az illendő, ha szép szerényen csendben marad."

senki se bántotta volna puskás öcsit, ha a felesége, aki gondolom magas állami nyugdijat élvez, nem ripacskodik

2013. március 7., 15:51 ydam54

senki nem vonta kétségbe.............
de senki nem üldözte, sőt megbecsülték azok a fránya ballibsi, komcsi, szemét országvezetők is, akik miatt bözsinéne fel van háborodva....... sőt........ szerintem a sirhelyét se kellett kifizetnie a bazilikában, a temetésről nem is beszélve, stb....
tehát maradjunk a tényeknél ha lehet:

.

Hazatérés
Puskás Ferenc 1992-ben1981-ben adódott az első lehetőség arra, hogy a kommunista diktatúra által korábban dezertőrként és disszidensként számon tartott és részben rehabilitált Puskás (akiről a médiában hosszú időn át szinte tilos volt említést tenni[6]) hazautazhasson. Mindenekelőtt szülei sírját kereste fel Kispesten, majd a Magyarország-Anglia VB-selejtező előtt megrendezett Budapest-Vidék öregfiúk gálán ünnepelhette őt a közönség. A nyolcvanas években egy ideig Paraguayban edzősködött (a Sol de América és a Cerro Porteño csapatánál), de több alkalommal is visszatért, majd 1991-ben végleg Magyarországra költözött. Még ebben az évben Kispest díszpolgárává avatták. 1992-ben a Magyar Labdarúgó-szövetség utánpótlás, majd nemzetközi igazgatója lett. 1993 áprilisa és júliusa között a magyar nemzeti válogatott szövetségi kapitányi posztját töltötte be, de a csapatot nem sikerült bejuttatnia az 1994-es labdarúgó-világbajnokságra.

Kitüntetések, egészségi állapot [szerkesztés]
Puskás Ferenc sírja Budapesten a Szent István-bazilikában.1997-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az Olimpiai Érdemrend ezüst fokozatával tüntette ki. Ugyanebben az évben a müncheni Évszázad Labdarúgó Gáláján az első osztályú bajnoki mérkőzéseken szerzett góljai (489) alapján a legnagyobb játékklasszisnak járó elismerésben részesült. 1998-ban a FIFA Hírességek Csarnokának (Hall of Fame) tagja lett. 1999-ben a magyar sport tiszteletbeli nagykövetévé nevezték ki, 2001-ben pedig az évszázad legjobb férfi sportolójának választották.

2000-től az Alzheimer-kór hatására az egészségi állapota rohamosan romlani kezdett. 2002-től a magas kezelési költségek fedezésére a Real Madrid, illetőleg Alfredo Di Stéfano igyekezett pénzt biztosítani.

2002-ben az Aranycsapat egykori játékosai közül Bozsik József és Hidegkuti Nándor után ő részesült harmadikként abban a megtiszteltetésben, hogy stadiont nevezzenek el róla. A Népstadion, melyben az 1950-es évek válogatottja legendává vált, az egykori csapatkapitány 75. születésnapján kapta a Puskás Ferenc Stadion nevet. Ez évtől már a Kútvölgyi kórházban töltötte a napjait, ahol felesége minden nap meglátogatta. A további születésnapjait is a kórházban ünnepelte.

2006 szeptemberében a Nemzeti Sport arról számolt be, hogy Puskás súlyos tüdőgyulladással és magas lázzal az intenzív osztályra került. Állapota az elkövetkezendő hetekben nem javult, végül november 17-én reggel 7 órakor légzési és keringési elégtelenség következtében elhunyt. A legendás Aranycsapatból mindössze ketten élték túl, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő. December 9-én nagy állami szertartással, a nemzet halottjaként temették el a budapesti Szent István-bazilikában. Erre a napra a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el, és a temetést több tévé és rádió is közvetítette.

2013. március 7., 15:14 Kosarotatio

A még mindig létezö hugyagyuaknak, és ignoránsoknak!Puskás Öcsi feles társam volt 1980 ota magyar (közös cégünkkel nemcsak 130 embernek adtunk tisztes fizetést, nem minimálbért, fele cigány (ök mondták hogy azok!), több adot fizettünk itthon mint az itten irogatok összesen nem, német és svájci cégeimben! 1956 ban Kelet Berlinben egy érettségi elött állo osztály 41 fö lelépett Nyugatra tiltakozásul, mert elterjedt a hir , hogy Puskás Öcsit kivégezték!Erröl a Bild Zeitung ( 8-9 Mio napi példány)40 éven keresztül minden évben egy riportot készitett a diákokkal!A beirok közül ki lett volna az az ökör aki erre hazajött volna?Jelentkezzen!Akkor amikor egy viccért kötelet adtak, vagy gyerekeket felakasztottak! Egyébként Öcsit tisztelte az ország és világ 99,9999%-a pl Kohl kancellárt, Hans Dietrich Gencher, Hanna Schigula, Freddy Mercury! Marcello Matroianni, Pele Beckenbauer, Horn Gyula, Orbán, Viktor, Csurka, Eperjes, Hoffi, Rátonyi, Jordán Tamás, Pitti Katalina norvég és spanyol király, Samaranch, Sepp Bélatter, Platini, Deki Lakatos, Lakatos Sándor, de egyszerü emberek millioi, háziasszonyok, benziunkutasm taxi soför, lakatos, asztalos, kinai, német hottentotta. Mindekivel csak JOT TETT!A HAZÁJÁNAK IS! Tanulni kellen töle rola!De mindig van egy szemét alja réteg, képmutato koruppt csalo gazember, pártállástol, börszintöl vallástol független, aki csak mocskolodik, és élvezi, hogy beletörölheti a mocskos száját a világ leghiresebb magyarjába!Kosa Lajos Oslo

2013. március 7., 14:02 Nagy Helena

Nem kell békétlenkedni, a filmnek lesz folytatása, ami most hiányzik még belőle, ott lesz a többiben. Így is némelyek hosszúnak tartották azt a 20 percet, ennek ellenére 500 ezren már látták rövid idő alatt. Ez a lényeg. A kritikák meg jó kis reklámot csináltak ! Nagyon helyes !

2013. március 7., 10:45 egy senki

"kompember"!

Szuper ötlet a focisták röghöz kötése, de te is sejted, hogy miért nem erre játszott a fityisz! (Mivel az ő emberkéikről van szó - legyen az focista, vagy ultrás -, naná, hogy nem őket akarták provokálni, illetve velük szembe menni.)

Más. Nagyon bírom, amikor a titkárnők, a rokonok azt hiszik, hogy ők legalább akkora emberek, mint főnökeik, illetve a NAGY rokon!!!

Visszatérve a focistákra, ultrákra. Minek is kell újabb milliárdokat rájuk, stadionokra áldozni, hogy legyen mit szétverni, hogy a nagy meccsek zárt ajtósak legyenek, hogy egyre több klubról, focistáról derüljön ki, hogy a sok is kevés, s ezért kénytelenek bundázni???????

A többi és sokkal több érmet, helyezést hozó sportág közül számos pedig csak vegetál, mert ők csak alamizsnát kapnak a fityisz kormánytól!!!

Egyéb:
A nyugat '56-ban is elárult minket, akkor most min is kell csodálkozni?

2013. március 7., 10:30 kóservilág

Schmidt Mária: a Nyugat elárult bennünket
2013. március 06., szerda, 15:11 • Utolsó frissítés: 17 órája
Szerző: MTI

Európa nyugati fele elárult és megtagadott bennünket, és ezzel nem tud szembenézni – mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója szerdán Budapesten a Sztálin-világ – A kommunizmus ára című kétnapos nemzetközi konferencia megnyitóbeszédében.

Nagyjából itt tartunk. Nyugaton se vették komolyan, hogy segítenek felzárkózni társadalmi és gazdasági téren. Csak a pénzszivattyúk működtetése érdekli őket.

2013. március 7., 10:27 kóservilág

1990-ben az egypárti diktatúrát az MSZMP felosztotta az MSZMP utódpártok diktatúrájára. Mindegyik alkalmatlan a kormányzásra, de nem lehet megszabadulni tőlük. Igazából ezek az MSZMP utódpártok mindenképpen összezárnak, ha egységesen szeretné elzavarni valaki őket. A cirkuszt megcsinálják a népnek, bátran fikázzák egymást. Az MSZP szerint a FIDESZ tette tönkre az országot, a FIDESZ szerint meg az MSZP. A nép meg választhat a rossz és a mégrosszabb között. A helyzet meg változatlan marad. Jobb esetben egyhelyben toporog az ország, a jövő a fél országnak kilátástalan, megoldás meg nincs, mert az MSZMP utódpártok, (a hatalomátmentők) úgy beleásták magukat a közélet minden területére, hogy a hatalomátmentőktől néhány generáción keresztül se lehet megszabadulni.

2013. március 7., 09:37 kompember

-ha cikke remek!

Nem teljesen hozzá kapcsolódik a megjegyzésem, csak a foci emlegetése kapcsán eszembe jutott a közelmúlt egyik mai aktuális problémája a "röghöz kötés". Erről meg az, hogy az ultra szurkolók és focirajongó politikusok miért nem sürgetik a fociakadémiákon tanulók hasonló módon való "röghöz kötését". További feltétel legalább az NB-I-be való bejutás, három aranyérem nemzetközi szinten hazai színekben. Minden egyéb esetben kérném visszafizetni az akadémiai évek költségeit, valamint a rá jutó stadion díjakat (építéssel, rezsivel együtt). Az nem elég, ha egy külföldi csapat fizet érte, fizessen ő is.

2013. március 7., 08:49 egy senki

Csak a fityisz rajongó, nagy magyaroknak, újból:

Nem tudom, hogy ténylegesen hányan nézték végig, mind az itt hozzászólok, mind a máshol reagálók közül?

Mivel én sem az mszp-től várom a megváltást, nem is érdekelt a vitatott film, de, ha már mindenhol erről beszélnek, hát vettem a fáradságot és VÉGIG néztem.

Most már én sem értem, hogy mire föl ez a nagy hőbörgés, hisz csak a mai magyar valóság köszönt vissza, ráadásul higgadtan. Ezek tények, s nem is tértek ki mindenre. (Inkább általánosítottak.)

Persze TERMÉSZETES, hogy a viktátor által alapított szervek, cégek, a kormány közeli személyek, vagy pont a tőlük félők nehezményeznek.

Egyébként, az álarcos fiúk is jelentkeztek már név szerint, hogy a személyes jogaik védelmét látják veszélyeztetve?

A "tek"-nek is igaza van. Sokkal jobb lett volna, ha - például - a fantasztikus egyetemi jedi lovagos kalandjuk képeit mutatták volna be!

Megmondom őszintén, a nagy felháborodás miatt azt hittem, hogy
- valamelyik szoci politikus fog KÖTELEZNI, mint köteles lacika hajdan, csak most a parlamentben, a lacika-féle helyi őrséggel a háttérben;
- vagy valamelyik kdnp-s politikus pucéran, obszcén nótákat ad elő csupasz fenekű úrinők társaságában;
- esetleg eltolcsi és arogánska az MNB széfjét feltörve, hirtelen megállnak, hogy a kerényi művész úr által rendelt állami festő e két pénzügyi géniusz csodás tettét megörökítse a magyar történelem számára (természetesen a háttérben a kultúrát befeketítő gyurika rendezi a képet, koromfeketére maszkírozva);
- talán sz. gabika újabb nyugdíjasokat lök hablatyoló és főleg emberbarát árpika elé, némi leütésre, gyomorba rúgásra,
- stb., stb., stb.......;
- és a végén viktátorunk huszár ruhában, kivont karddal kerget több papot, "Csuhások! Térdre! Imára!" csatakiáltásokkal. Majd egy közeli kép, melyben csak a szemeire fókuszálnak, melyekben ott ég még a hajdani újratemetés szónokának szemében lángoló tűz!!!

E 19 perces film sz. gabika, vagy dojcs tompika, vagy a fityisz média géniuszává nőtt bajos zsotika, stb. egyetlen mondatával sem tud versenyezni alpáriságban, gyűlöletkeltésben, hazugságban, stb., stb.! Tehát e film valóban nem jó, mert e téren a fityiszt nem lehet megverni!!

De, ki is akarja őket ebben megelőzni? Szerencsére az ellenzéki oldal nem!!!

Bizony a tükör kellemetlen, sőt kínos is lehet, de ez a tényeken nem változtat.

A forint meg alulról szagolja a 300-as euro küszöböt! Na, ezért nem kell berezelni narancsvidékiek, hisz lesz ez még rosszabb is, pardon JOBB!! Hisz minden nagyon jó! Minden nagyon szép! Sőt, mindenki, mindennel és mindenkivel is meg van elégedve!!

Ezért is mennek egyre többen külföldre, "nyaralni"!!!

2013. március 7., 06:54 B6MA2c

Egyet értek a cikkíróval. Abban látom a gondot, hogy a média- azt is megengedem jó szándékkal - próbál politikát csinálni, holott az a politika dolga.Ebben az esetben "össztűzet" zúdítottak az mszp filmjére. Pedig a film csak azt adta, amit a párt kormányon és most az ellenzékben, módszerben és tartalomban kap és kapott.Nem látok igazi csúsztatást. Igenis számomra sokkoló élmények mögött (TV székház megszállása,50 évfordulós nem -ünneplés)ott állt a fidesz és ez már kitörölhetetlen élmény.És akkor a médiumok nem össztüzeltek?!Nem felejthető az akkori ellenzék politikusainakbnyilt hergelése a regnáló ellen, a megijesztő utcai képek. Az átlag ember számára , sajnos,a fenti tapasztalatok és élmények kitörölhetetlenek.Ja, és hogy értsék mi van itthon, minden külföldön élő rokonomnak elküldöm.Kálmán Olga ide vagy oda, hadd értsék miről is van szó!

2013. március 7., 00:48 Andrási Jozsef

"Népünk egy kihalófélben lévő, debilizált arisztokrata családhoz hasonlatos, mely vagyonát és méltóságát már régen elkártyázta, de tagjai az őseikkel büszkülnek, és megvetnek mindenkit, kinek ereiben nem kékvér csörgedez."
Átszellemült arccal és teli torokkal harsogja a székely himnuszt és várja hogy Csaba királyfi megérkezzen a csillagösvényen.
"Hol lehet altiszt azt kutatja s közben a sírt hol nyugszik atyja, kellene megbotoznia"!
Egy húsz perces film. Megnéztem. Bemutat egy szeletkét abból, mit művel ezzel az országgal a Orbán Vezír.Oszt meg senki sem kifogásolja, hogy Orbán és csapata még hatalomra jutása előtt elfoglalta az adófizetők pénzén működő közmédiát, amiből reggeltől estig az ő dicsőítése folyik , Göbbelst meghazudtoló kitartással.
És a hazugságokat addig ismétlik amíg a nép az istenadta "debülitizált"nép igaznak hiszi, s vezérét isteníti.

2013. március 6., 23:17 ydam54

csak azt nem tudom, hogy majd azerbajdzsánba, moszkvába elkiséri -e puskás öcsi felesége a nagy csapatot, hogy magyarkodjon, és ne reklamáljon, a bartók leszármazott meg megzenésiti himnusznak adytól a magyar ugaront, hogy nemzeti legyen a bevonulás

2013. március 6., 23:14 ydam54

úgy tudom most is milliárdokat ölnek sportokba, ahol a profik semmit se tudnak nemzetközi szinten a haza nevében felmutatni.... saját nevükben persze igen.....

na mindegy, majd a felcsúti puskás se..... szerez hirnevet
keleten

2013. március 6., 23:13 Hoffmann Tamás

Na szóval, Szöllősi úr, akkor pontosan mivel nem ért egyet?
Nem igaz talán, hogy Puskás a diktatúra kirakatcsapatában dédelgetett sztár volt? Nem igaz, hogy utána a gyilkos Franco-rezsim kirakatcsapatába ment? Nem igaz, hogy edzőként is leginkább diktatúrákban dolgozott? Nem igaz, hogy amikor edzőként már nem keresték, újra az itthoni diktatúra keblére omlott?

Egyébként meg tudja magyarázni, hogy miért Felcsúton van a Puskás Akadémia és nem Kispesten?

2013. március 6., 23:10 ydam54

szöllősi úr

ez a profi sport? tényleg? akkor talán a mostani profiknak se ártana egy kis röghözkötés, mert amig profik lettek, mások fizették a cehhet, és talán egy nemzetért sportoltak, és nem egy emberért.......

talán a mostani profik is visszavizethetnék a képzésük költségeit..... ha már profik, és oda mennek ahová akarnak.....

egyébként amikor puskás diszidált még nem volt profi, csak a jobb , jobb? mégjobb élet reményében szarban hagyta a hazáját..... a könnyebb életet választotta... attól függetlenül a nemzet elismerte a teljesitményét, tehát ha a képét kirakom az erkélyemre, vagy zászlóra teszem, a felesége egy kva szót se szólhat, mert profitált ebből a nemzetből a férje is és ő is..............

2013. március 6., 22:44 Szöllősi György

Kedves László Nagy, szóval, Puskásné csak ne ugráljon, mert a rendszer a férjét "akár halálra is ítélhette volna". Kár, hogy ilyen hamar el tetszenek árulni magukat mindig. Nem gondolja, hogy sokakkal együtt elege lett abból a világból, amikor Ön vagy az elvtársai halálra ítélhették és akár ki is végezhették az ország legtehetségesebb embereit? Itt valami szocialista erkölcsi alapon azt róják fel többen Puskásnak, hogy mindig oda ment, ahol a tudásáért a legtöbbet fizettek. Ébresztő, ez a profi sport! Főleg, ha százszoros, ezerszeres különbségek vannak. És igen, kényszerből ment Spanyolországba, az egyetlen hely volt Európában, ahol futballozhatott. Magyarországot is beleértve, ahonnan a nemzetközi eltiltását intézték. A szerző pedig, aki szerint Puskás "nagy franc volt" elkeserítően elfogult vagy tájékozatlan.

2013. március 6., 22:41 ydam54

de az a cikk is remek, a pincsiviktor:-))))))) jót nevettem, természetesen minden ilyen plakátra felirat, amikor másokat lehazaárulózott ez az egy magyar igazmondó juhász:-))))))

2013. március 6., 22:41 mixath

T.Albert V!
Adataid fölött kissé eljárt az idő!
Ma már 6,5 millió (nem csak MSZP-s) birkázza le a maradék 1,5 milliót.

2013. március 6., 22:40 ydam54

miért?

magyarország ma volt a cím, nem a maffia arca:-))))))

de mondjuk annyiból igazad van, én sokkal jobb filmet készitenék, látatlanban is, mert nem utánozni kell ezt a csürhét, hanem megelőzni:-)))))))

én simán egyveleget vágnék be 1990-től napjainkig, az igazság hangja cimmel.)))) egymás mellé téve a ruszkik haza , és a puszi putyinnak képeket, stb........

egymás mellé téve hagyót, tokaj hegyalját, puskás stadiont, felcsúti földeket, mészáros lőrincet, na és persze egérkét, meg nagyivó szinészünket, egymás mellé téve pálfyt a régi tévéből, és pálfyt most........... szerintem tk jó móka lenne...........

vagy viktor a király, megzenésitve a bemondásait, persze kiemelve az ellentmondásokat, a hazugságokat.)))))

de ez én lennék, és nem vagyok se mszp-s, se egyéb pártnak tagja, vagy talpnyalója, én független, gondolkodó ember vagyok, nem politikus:-)

és nem albert

aki nem únja, ha visszanézitek, olyan mint a fidesz szóvivők, megakadt a lemez nála :-)))))

2013. március 6., 22:16 Albert Valentine

Annyira jellemző ahogyan ez a maroknyi msz(m)p-s tudatlan "lebirkázza" a kétharmadot...Fel sem merül bennük, hogy sokkal inkább ők azok a birkák akik bégetve tapsoltak gyurcsány ferikének miközbe az eladósította az országot...és szintén bégetve tapsikoltak a kicsinyke msz(m)p-s birkácskák bajnai vezér-ürüjüknek miközbe ő a zsebükben kotorászott...Hááát valójában elgondolkodtató, hogy ki is itt a birka....!!! Szegénykéim minden egyes megszólalásukkal csak rontanak a saját helyzetükön...!!! Érveik nincsenek ...súlytalanok már az mszmp-s szlógenjeik minden gondolkodó ember véleményében !!! Olyanok ők, mint a nyúl a hurokban...minél jobban vergődnek, annál jobban szorul a hurok a nyakukon !!! Lassan már Orbán Viktornak kell létrehoznia egy valamire való ellenzéket...,mert az mszp-már arra sem képes, hogy az emberek számára kicsit is hiteles dolgokat mondjon...!!! "ydam54-eske" is nyugodjon meg...nehogy túlságosan felizgassa magát, mert az árthat a szívének....Álmodjon szépeket ...vörös szegfűs mezőket, amelyben gyurcsány ferike táncol (ahogy néhány évvel ezelőtt volt szerencsénk látni...az ő önfeledt mozdulatait) vagy szépséges bajnai amint vörös szegfűvel a szájában gordonkázik, miközben szdsz-es szabad - madárkák röpködnek önfeledten az IMF- dúcuk körül....Jó éjszakát !

2013. március 6., 22:13 mixath

Puskás és Bartók helyett (akik egy dicső, de már nem létező múlt jelképei) Simicskát és Nyergest kellett volna mutatni.
Mégiscsak aktuálisabb!

2013. március 6., 22:01 ydam54

bocsi, helyesen, az állami szintre emelt korrupció elkövetőit, a hatalommal visszaélőket , legyen az kormány, képviselő, stb..........

legyen tétje a gombnyomogatásoknak, mert kfönnyű más farkával verni a csalánt, és közben önmagunknak a mézesbödönt kisajátitani......

2013. március 6., 21:58 ydam54

mert orbán rendszerét csak azok imádhatják, akik beleszerettek a rákosi, sztálinista rendszerbe, akik nem képesek önálló gondolkodásra, de jól meggazdagodtak népnyúzás közben, hogy el tudják viselni mások kirablását.....

igazi rendszerváltás kell, ha kell, akkor valódi forradalommal, és felelősségre vonással minden korrupt, tolvaj politikussal szemben...

népellenes bűncselekményért felelősségre vonni az állami szintre emelt korrupciót.......... teljes vagyonelkobzással

2013. március 6., 21:56 ydam54

egyébként én nem láttam a filmet, de csak jó lehet, ha ennyire berágtak az őskomcsik:-))))))))))

2013. március 6., 21:55 ydam54

a tiltakozásokat albert rendelte, az őszinte, tiszta ősmagyar, aki sosem hazudott:-))))))))))))))

2013. március 6., 21:53 ydam54

albert

ugyan ne zavarjon már, hogy a főnyaktilós ügyészed is hiába iparkodott igazolni amit itt hónapok óta fröcsögsz, és libázol......

azért te is megérdemelnél egy kis hivatali utánjárást rágalmazás miatt, dehát fejétől gűzlik a hal, és a te fejed a viktátor seggében elég szagos lehet

2013. március 6., 21:43 Albert Valentine

A buta kommunisták szerint már mindenki hülye (Puskás, Kossuth...Bartók...) csakis ők egyedül az okosak ....Nevetségessé vált már a Mestreházi v. Újházi (tyúkhúslevesük) legutóbb Romániába...Kiutálták, kifütyülték ...Most ez a gyalázatos "propaganda tákolmány" filmecskéjük ! Ezek még mindíg az 50 -es évek színvonalán élnek és gondolkodnak ! Nem vették észre, hogy az emberek ezen már túl vannak, és fejlődtek...Nem lehet már őket szanyi-kapitány fröccseivel elhülyíteni, vagy tudatlan vadai ágikák blabláival etetni...esetleg italos-szekeres jóska beszédeivel ámítani....Az emberek ennél már sokkal ,de sokkal okosabbak! Lassan már úgytűnik, hogy aki nem fejlődött tovább, és buta maradt az jelenleg szinte koncentráltan a mostani mszp vezetésében v. holdudvarában található !! Persze elkényelmesedtek az elvtársak és elvtársnők a magas pártvezetői fizetéseiktől !!! Az a Török Zsolt nevű emberük amikor megjelenik a képernyőn ...már a gyerekeim is elkezdenek nevetni....szegénynek legutóbb például nem jutott eszébe a Halász-bástya neve...ám imádja a saját maguk által összeollózgatott filmecskéjüket !!! Ezek még ellenzékként sem tudnak politizálni, mert kormányon lévő szabadrablásaikat már sajnos volt alkalmunk megismerni...ugye király julika...???

2013. március 6., 21:36 capa99

A film nem az én izlésem szerint való, de, hogy hatásos, az biztos. Erre bizonyíték a sok troll, aki itt is, a youtubon is gyalázza. A tiltakozások pedig nevetségesek. Semmi több nincs benne, mint, hogy Puskás Ferenc vagy Bartók Béla a legismertebb ill. legnagyobb magyarok közé tartozik. Ez egyrészt igaz, másrészt nem sértő. Alig hihető, hogy a tiltakozások nem egy párt megrendelésére készülte...

2013. március 6., 21:31 Albert Valentine

Szánalmas ez az egész szoci erőlködés a bugyuta és abszolut színvonaltalan filmecskéjükkel...Ezek tényleg nem veszik észre, hogy senki nem szereti őket (a fizetett v. rendkívül korlátolt gondolkodású embereken kívül...). Ezek a szocik lehülyézték már majdnem az egész országot...hiszen Birkának titulálják lépten nyomon a szavazó polgárok kétharmadát...Pusztán csak azért mert nem rájuk szavaztak ! Ezek eladósították az egész országot, népünket milliárdokkal....Bajnait szeretnék ha tapsolnánk...MIÉRT ??? Adóemelést akar a már nélkülöző tömegek nyakába zúdítani...Ingatlanadót ??? Pont ő..?? Akit a jó édes apukája Bécsből távírányítóval működtetett,hogy rabolja , fosztogassa az országunkat !?! Vagy ezt az elvakított mszp ügynökök nem tudják??? Nem tudnak Simor és Bajnaiék offshore számláikról...??? Nem tudnak a közel 3000 öngyilkosról akik nem csupán a libák miatt, hanem a deviza adósságaik miatt vetettek véget az életüknek...!! Nem tudnak minderről ??? Vajon mekkora összeg lehet az amivel lefizetik őket, hogy ezek után még gyurcsánynak v. bajnainak tapsoljanak....Senki nem veszi már komolyan őket !!! Hál' Istennek !!!!

2013. március 6., 21:13 ydam54

jó cikk és igaz.......

nert puskást senki sem üldözte el innen, még az átkosban is király lehetett, nyugatra mehetett , focizhatott.......

ha nem a magyar néphez tartozik, hanem felcsúthoz, puskásné fizesse vissza amit tisztelete jeléül ennek a népnek a nevében adományoztak a volt férjének, és kérje a felcsuti nemzetvédő úrtól a jussát..

azért már tele a padlás ezzel a sok elnyomottal, akik azért nem voltak elég bátrak itthon élni, és elviselni a dolgokat........

kivéve aki a nyilasok elől kellett hogy meneküljön, mert azoknak valóban az életük volt veszélyben.....

talán el kellene dönteni , hogy mit jelent, hogy valaki magyar......
ezek szerint puskásné, bartókutódok, és sokak szerint csak a felcsúti talpnyalói lehetnek magyarok, még akkor is, ha a rákosi rendszernél sokkal brutálisabb autokrata rendszert épitenek itt ki a kgb-s putyin segitségével...........

és még ezek komcsiznak? szégyen.......... nekik

2013. március 6., 20:40 Ts.

Megnézem a fimet remeknek tartom,látszik a fityisznél kiverte a bitosítékot,pedig róluk szól.

2013. március 6., 20:14 Szabo Laszlo

Megjött: http://magyarhirlap.hu/kampany-0

2013. március 6., 19:52 Ügynök Smith

Kiss Tibor

Annyira nevetséges nézni ahogy nap mint nap kiizzadjátok a másik idiótával a kvótát ami után felveszitek a pártközpontból a pénzt.

2013. március 6., 19:29 Kiss Tibor

Balf@sz komcsik belebuktak az újabb hazugság propagandájukba.
akkora öngólt lőttek, hogy ilyet még európa nem látott)))

A talpnyal HVG meg magyarázza a bizonyítványt.
Most már Puskás öcsi és családját is ellenségüknek nevezik és gyalázzák.

Nekik soha semmi sem volt szent. Remegnek a hatalomért, hogy újra lophassanak

2013. március 6., 19:20 nemdoktor

mixath!

Becsületes képe van?

Mi lesz azzal akkor, hogy ne legyenek előítéleteink?
Ha én egy roszarcú baromról feltételezem, hogy barom, akkor körbehordozod a véres kardot és már szervezed a kerékbetörésemet?

Figyelj már jobban rá, hogy összhangba legyél valamennyire magaddal.

A kölyökképű billinek meg nincsen joga útonállónak lenni csak azért, mert kölyökképű?
Mi lesz már ebből a világból?

2013. március 6., 19:15 mixath

T.Hont András!
Valószínűleg elkerülte a figyelmemet.
Nagy jelentősége valójában nincs.
Ha nem is voltam soha Fidesz-hívő, de 1990-ben én is a "jövő aranytartalékának" tartottam a Fideszt. Nálam a kiábrándulás már '93-ban végbement.
Tisztességes ember bizonyos elvekhez, ne politikai pártokhoz, politikusokhoz legyen hű.

2013. március 6., 19:12 kukureddu

Azt árulja már el valaki, hogy annak a most már több tízezer kárpátaljai és erdélyi új állampolgárnak, aki átjelentkezett a magyar nyugdíjalapba, aki soha itt nem fizetett TB-t, egy percet itt nem dolgozott, és itt jár neki az egészségügyi ellátás, az ingyen utazás és az ingyenes múzeumlátogatás is, a nyugdíját pedig valami különleges módszerrel úgy állapítják meg, hogy kétszerese annak, mint amit az itt 42 évet ledolgozott kap, azoknak a nyugdíját milyen soron számolja el a magyar költségvetés. Ezért kellett az anyaországi magyaroktól elvenni a rokkantnyugdíjat? Ezért kell megszüntetni a korkedvezményes nyugdíjat?

2013. március 6., 19:01 Hont András

T mixath!
Én erről visszatérően szoktam írni.

2013. március 6., 18:56 nemdoktor

Szerintem senki nem foghatja rám, hogy kenyerem a nyálazás.
Ez az írás tetszett.

Az mindenképpen dicséretes, hogy a Szerző ezt a fideszes dolgot kinőtte.

Puskásról.

Ő egy tipikus fideszes. Ráadásul, tipikus mszp-s. mindig oda húz, ahol anyagilag jobban jön ki. A lelkiismeretével sem lehet sok gondja.

Akkori szóhasználattal élve disszidált.
Hova?
Franco fasiszta diktatúrájába.
No de, hol érezhette volna magát otthon egy diktatúra kegyeltje?
Nyilván, hogy egy még jobban fizető diktatúrában.
Csak gondolom, hogy a demokrácia nyomasztotta volna szegényt.
Az is lehet, hogy egy ilyen helyen kevesebbet is keresett volna.

Ha magyar lennék, hát én biztosan kikérném magamnak, ha együtt emlegetnének akár csak mint "nemzettárs" is ezzel a fasisztával.

Se a fidesz, se az mszp nem találhatott volna olyan figurát, aki ennyire megtestesíti a két párt ideológiáját.
Nem csodálom, hogy veszekszenek érte.
Meg hát a narancs, meg a vörös, csak árnyalatban különbözik egymástól.

2013. március 6., 18:53 kukureddu

Nagyon jó írás. Özv. Puskásnét emlékeztetni, hogy Mesterházy 8 éves gyerek volt, amikor Öcsi bácsinak már sportszerboltja volt a Lenin körúton. 82-ben jött haza, még Kádár is ereje teljében. És valóban addig is egészen jól elvoltak a Real Madridnál és jobbnál jobb helyeken Európában. A disszidensek egyébként már a 70-es évek elején nyugodtan hazajöhettek akár látogatóba, akár végleg.

2013. március 6., 18:42 Disznópásztor

Hiányolom Ybl Miklós és Clark Ádám leszármazottainak tiltakozását is. Sőt Budapest vezetőiét is, hiszen a város látképe is szerepel a filmben.
Javaslom, hogy a közmédia vetítse le a filmet, és mindenki maga döntse el, mire értékeli. Ez lenne az igazi megmérettetés a felnőttek világában.

2013. március 6., 18:22 mixath

T.Kapcsford!
Köszönöm. Tényleg nem tudtam. Pedig milyen böcsületes képe van!

2013. március 6., 18:16 kapcsford

re mixáth, erre gondolhatott: 'A Fidesznek 1990-től, 15 éves kora óta volt tagja. Rövid ideig a KÖSZ (a Fidesz ifjúsági partnerszervezete) tisztségviselője. Előbb a párt Erzsébetvárosi Szervezetének alelnöke, majd 1995-től 2001-ig elnöke. A Budapesti Választmánynak 1994-től 2001-ig, az Országos Választmánynak 2001-től tagja. Az 1994. és az 1998. évi országgyűlési választásokon Deutsch Tamás, 2002-ben Rockenbauer Zoltán kampányát vezette.

Az aktív Fidesz-politikusok közül 2003-ban elsőként bírálta a Fidesz és az ezoterikus jobboldali értelmiség kapcsolatát, majd 2005-től Orbán Viktor vezetési módszereit.[1] 2007 márciusában kizárták a pártból.[2] Az aktív politizálástól ezután visszavonult.' wikipédiáról
és ami igaz, az igaz, elég sokáig tartott HA-nak mire leesett, hogy miről szól a fidesz valójában. mindenesetre üdvözlendő - jobb későn mint soha

2013. március 6., 17:29 Szalay László

Történelmi hőseink utódainak az utóbbi években bőven lett volna miért tiltakozni. Hallgattak! Messze elgurultak őseik fája alól. Nha nevetségessé fokozzák a tiltakozást, hogy pl. ne viseljem a Kossuth-címert.

2013. március 6., 17:16 mixath

T.Horváth jozsef!
Hogy kell ezt érteni, hogy Hont Fidesz áruló? Fidesz tag ez a Hont csak szégyelli nyilvánosan bevallani?

2013. március 6., 17:14 László Nagy

Egyszerűen nem értem azokat, akik nem vitatkoznak a cikk állításaival, hanem csípőből lőnek! Nem ártana azt tudomásul venni, Puskást senki nem zavarta el, Ő egyszerűen nem jött haza! Nem ártana azt sem elfelejteni, hogy honvéd tisztként dezertált! A "kegyetlen" rendszer az akkori törvények értelmében, távollétében akár halálra is ítélhette volna! Az "utód párt" a "piszkos komcsik" térdre borult(ak) előtte, tejben, vajban "fürösztötték", majd gyógykezelték, sajnálatos halála után ágyútalpon végig húzták a városon, a MI pénzünkön!
A labdarúgó tudását semmiképp nem lebecsülve még hozzá tenném, hogy többet kamatoztatta azt a tudást külföldön mint itthon!

2013. március 6., 16:54 szlovák vagyok

Remélem amúgy a választási kampány nem ilyen bénáskodás lesz. Orbánnak annyi támadható pontja van, ha ebből nem tudnak ötletes plakátokat, videókat kihozni, akkor reménytelenek. Be kellene vonni az egyetemistákat, millásokat, mindenkit, hogy ne ilyen izzadságszagú, belterjes alkotások szülessenek. Van még idő, lehet tanulni a hibákból, szerencsére. Szárnypróbálgatásnak veszem a mostani cuccot.

2013. március 6., 16:53 Berka Zsolt

Dzsentri világ Magyarországa jött el ismét.

2013. március 6., 16:39 szlovák vagyok

Ez a legjobb cikk, amit olvastam Banditól. Tóta Árpi "A komcsi örök" mellé kell felrakni a "könyvespolcra", klasszikusként, amiből majd unokáinknak is idézgetünk. :)

2013. március 6., 16:33 Dr. Szabó József

Tisztelt Hont András!
Eddigi írásai nem igen nyerték el tetszésemet. Tudom, hogy ez nem rendíti meg Önt.
Ez az írása azonban nagyszerű! Hozzáteszem, minden tekintetben. Köszönöm és egyben gratulálok!
Üdvözlettel: dr. Sz.J.

2013. március 6., 16:11 Horvath Jozsef

Személyes sértésnek veszem ezt a cikket.mert hazugságokat véd és magyaráz.Hont te egy mocskos FIDESZ áruló vagy.Aki a lopást ilyen vehemenciával védi az egy sima firkász aki visszaél a sajtószabadsággal!

2013. március 6., 15:29 dr. K. H. G.

Rosszabb, kedves chinshi és lieberty, rosszabb. Parvenük ezek.

2013. március 6., 15:06 Csorbó

Én is tiltakozom, mert egy a filmben mutatott helyszínen már jártam, vagy éppen járhattam volna.

2013. március 6., 14:38 Draguner Tibor

Magam sem fogalmazhattam volna pontosabban mindazt, amit gondolok erről a témáról. Remek cikk.

2013. március 6., 14:34 chinshi

Akár a dzsentrik.

2013. március 6., 14:17 lieberty

"Népünk egy kihalófélben lévő, debilizált arisztokratacsaládhoz hasonlatos, mely vagyonát és méltóságát már régen elkártyázta, de tagjai az őseikkel büszkülnek, és megvetnek mindenkit, kinek ereiben nem kékvér csörgedez"

talált, elsüllyedt.. :(

Véleménye van? Ossza meg velünk!


A foci, a szocik, a Bartók-örökös és a nemzeti önérzet
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
NYÜZSI
további posztok »
HIRDETÉS
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
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X