Seres László
Seres László

Igen, a muszlim hátterű bevándorlók jó része komoly kihívást jelent. Mások vagyunk.

"...bár a Kölnben – és még tucatnyi városban – történt atrocitások nyilván nem mérhetők a Tahrír tér éveken át tartó borzalmaihoz, tömeges megerőszakolásaihoz, Németország most tapasztalta meg először a Tahrír tér-feelinget, Európa közepén.

(...)

A kölni botrány nagy hozadéka azonban a közbeszéd tabumentesítése, a nyílt beszéd a kényszeres polkorrektség helyett. Igen, a muszlim hátterű, sokszor polgárháborús országokból érkezett menekültek jó része komoly kulturális kihívást jelent a Nyugat számára. Mások vagyunk, ez nem megbélyegzés, hanem tény. Próbáljuk ezt elfogadni, hogy tovább tudjunk lépni.

(...)

...a muszlim migránsok gyakran végletesen intoleráns, patriarchális és szexista közegből érkeznek Nyugatra, olyanból, amely a nőt lenézi, ahol a szexualitás tabu, a kétely üldözendő. Többfelé létezik a többnejűség, a gyerekkori kényszerházasság (a legalizált nemi erőszak), Európában is előfordulnak becsületgyilkosságok. A kisebbség sokszor kirekesztő: Franciaország antiszemita atrocitásainak zömét arabok követik el hosszú évek óta, Hollandiában muszlimok verik meg néha a melegeket."

A teljes cikk a nyomtatott HVG-ben olvasható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!