szerző:
Tokfalvi Elek

Orbán nyerhet, de nekünk nem lesz jobb, ha erre figyelünk a csőd helyett.

Orbán válaszolt azoknak, akik kifogásolták, hogy a szocialisták a nyamvadt kis boltbezárásos népszavazási kérvényüket nem tudták leblokkoltatni a szekus verőlegények miatt. Továbbá a tanároknak, diákoknak, szülőknek, orvosoknak, nővéreknek, betegeknek stb. stb. akik az ő nyamvadt kis felfogóképességükkel úgy érzik, hogy az életük egyre inkább kibírhatatlanabb Orbán és cselédei miatt. Kiír egy népszavazást arról, hogy az Európai Unió menjen a fenébe, problem?

Ha nem tetszik, a nyamvadt ellenzék küldjön kamunénit kamukezdeményezéssel és verőlegényeket, ja, hogy eszükbe se jutott? Ilyen buták? Megérdemlik, nem tudtak kitermelni egy olyan baromi jó politikust, mint én, és különben se tudják, hogy a politikai cselekvés lényege a hatalom, és azért nem tudják, mert ők komcsik, tehát már a történelem szemétdombjára vannak kerülve. Bezzeg én. Én magam vagyok a történelem.

Igaz, hogy a saját alaptörvényembe az van beleírva, hogy nem lehet népszavazást tartani nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségekről, de hadd röhögjek, ott van nekem a saját Alkotmánybíróságom, ahol a saját jogászaim be fogják osztjónapotozni, hogy ez nem is nemzetközi szerződésből adódó kötelezettség, de ha véletlenül, akkor meg a népszavazás nem arról szól, hogy betartsuk-e a nemzetközi szerződésből adódó kötelezettségeket, hanem arról, hogy:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Tehát arról, hogy az Európai Unió hová tegye a kötelezéseit, azaz nem arról szól, hogy nekünk be kell-e őket tartani, quod erat demonstrandum, a kedves szakértők és politikai gondolkodók számlájára már meg is érkezett, aminek meg kell. Akinek meg nem tetszik, az jöjjön ki a köves útra, de nem garantálom, hogy nem leszek túlerőben, szólok pár barátomnak, ki tilthatja meg nekem, te meg szólhatsz a saját rendőrségemnek.

Az már csak apróság, hogy nem is kötelező. Van egy megállapodás, ki-ki vagy betartja, vagy nem, önkéntesen. Ha nem tartja be, legföljebb azok a nagy és erős országok, amelyektől a gazdasága függ, leköpik. Ha ilyen népszavazást tart egy nem létező kötelezettségről, tisztán azzal a mondanivalóval, hogy az Európai Unió menjen a fenébe, szintén leköpik, ha lehet, még jobban.

De ennek a kormánynak ez már mindegy.

Legyünk egy picit objektívak.

Orbán szerint a kvóta azért elviselhetetlen, mert „átrajzolná Európa etnikai, kulturális és vallási arculatát". Bár az emberei rettentően próbálják ködösíteni a számokat, összesen 160 000 emberről van szó, ezt kell szétosztani több százmillió őslakos között, ráadásul az egyes országok GDP-jének arányában. Magyarország GDP-je az uniós GDP háromnegyed százaléka. Vagyis tízezrelékekről van szó. Amelyik országnak pár tízezrelék elviselhetetlen mértékben megváltoztatja az etnikai, kulturális és vallási arculatát, az olyan is.

Egyébként olyan, nem egészen függetlenül a kormányától. Orbánra kezd rádőlni, amit felhalmozott. Most jött haza Moszkvából, ahol nem az derült ki, hogy ő az istencsászár, de még csak nem is az, hogy Merkel ellencsászára, hanem az, hogy az Európai Unió magányos, lekicsinyelt számkivetettje, aki a védelmi teljesítményével még a görögöknél is kevésbé ugrálhat a NATO-ban, s nem először, de nem is másodszor az, hogy Putyin ööö odaadó, hálás partnere.

Ahogy egyre odaadóbb és egyre hálásabb lesz, a rakás is egyre nő, ezért egyre brutálisabb húzásokra van szükség, hogy messzebb tolja a napot, amikor úgy jár, mint Putyin ukrajnai (itt nincs ööö) csicskája az aranyvécéjével.

Lehet, hogy most is sikerül. Lehet, hogy sikerül összeszedni annyi szavazót, amennyivel ezzel a kérdéssel – ami még egy kultúrájában, erkölcseiben és nemzeti önérzetében legyengített országot is csak masszív rásegítéssel tud hiszterizálni – meg lehet nyerni egy népszavazást, Lehet, hogy az a két vagy hány millió ember már nem fog rájönni, hogy a saját pénzéből folytatott kampánnyal csapták be. De az unokáik Új-Zélandon, Kanadában, esetleg a Magyarországot magasból lenéző Romániában vagy Ukrajnában nagyon fogják szégyellni őket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!