szerző:
hvg.hu

Nemcsak a politikusoknak biztosított erre a hétre nyilatkozatháborút a Nemzeti Választási Irodánál kedden történt népszavazásos lökdösődés, hanem a közélet iránt érdeklődők körében is valóságos kommentcunamit generált. Elindult a célozgatás, a másikra mutogatás, anyázás. Van azonban egy fontos magyar érték, amely sajnos most is komoly sérüléseket szenvedett: a helyesírás. És néha egészen szórakoztató formában.

Akár könnyed péntek esti szórakozásnak is tökéletes lehet, ha valaki megpróbálja összeszedni, milyen elméleteket szőttek egyes kommentelők a keddi események megmagyarázásához és milyen formában. Mindkét politikai oldalon születtek merésznek is nevezhető dolgozatok.

Például egy YouTube-os népművész „akarunk értelmes rendszer” nevű csatornáján jelent meg olyan videó, amelyben speciel Gyurcsány Ferencet okolják azért, hogy kopasz, kigyúrt emberek segítették elsőként célba érni Erdősi Lászlónét a népszavazási kezdeményezésével. Erre azonban nem feltétlenül lehet rájönni az első megtekintés után, még akkor sem, ha aludtunk nyolc órát, akkora pofont adott ugyanis a szerzője a magyar nyelvnek. A népművész pedig megörökítette ezt 01:20-ban. Mindenesetre, ha nagyon ráérünk, érdemes vele bíbelődni, mert akár még vicces is lehet.