Hont András
Hont András

Bayer, lovagkereszt, halszag, asszimiláció, szervilizmus, siralom.

Augusztus 20. alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át Bayer Zsolt modorossági pályacsúcstartó és fotelharcos. A lendületesen indult, tűrhető íráskészséggel megáldott és talán még érthető generációs indulatoktól fűtött publicista ötvenpluszos kamaszkorára végleg elsüllyedt az elviselhetetlen szépelgés és a tűrhetetlen uszítás zavaros kulimászában; legutóbbi időkben nyújtott, magára valamit is adó orgánumban idézhető munkássága a következő: „                          ”. [idézet vége]

[…]

Egyetlen, mostanában papírra vetett és sűrűn emlegetett bayerikát mégiscsak megkísérlek lefordítani a szeriőz sajtó olvasóközönsége számára. Valahogy így: a horvát és az azeri nemzetiségű hímivarsejt-tároló kéz a kézben létesítsen nemi kapcsolatot a kellemetlen illatú, pénzért kéjt áruló közvetlen nőági felmenőjével. Ezt és hasonló mondatokat díjazott most a magyar állam. Lapzártáig sem a Nyelvstratégiai Intézet, sem a Családtudományi Társaság, sem a Professzorok Batthyány Köre nem adott hangot elemi erejű fölháborodásának.

A legfrissebb lapszámban olvasható a HVG munkatársának írása a Bayer-ügyről, de szóba kerül a „Magyarország halszagú”, és az is, hogy valójában mit is üzen Orbán a határon túli magyaroknak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!