szerző:
Kocsis Györgyi

Európa kétsebességes lesz - és mi a pótkocsiba készülünk.

"Molnár Gyula, az MSZP ikszedik számú, újdonsült elnöke odanyilatkozott Brüsszelben, hogy pártja nem támogatja az EU menekültügyi kvótarendszerét, és ebben kész a Fidesznek segédkezet nyújtani. Nem tudom, szólt-e valaki Molnárnak, hogy ezzel lényegében a brit Munkáspárt alkalmatlan vezetője, Jeremy Corbyn által választott utat fogja végigszerencsétlenkedni, miközben az MSZP – minden Európa-barát bla-bla ellenére – Magyarországnak az Európai Unióból való esetleges kivezetéséhez is a kormánypárt partnerévé szegődnek. Corbyn – aki egykor Nagy-Britannia uniós csatlakozása ellen szavazott – az idei Brexit-kampányban képtelen volt hitelesen elma- gyarázni híveinek az EU-n belüli szabad munkavállalás előnyeit, s végül hiába próbált a kilépés ellen felszólalni, pártjának szimpatizánsai inkább a konzervatív populisták szirénhangjaira voltak vevők."

(...)

"Igazán különös, hogy a nagy MSZP–Fidesz–Jobbik egyetértésben a Magyarországot nem valamiféle európai zárványként elképzelő kevés józan hangok egyike éppen Varga Mihály gazdasági miniszteré volt, amikor júliusban azt mondta, hogy 2020-tól Magyarország akár be is léphetne az euróövezetbe. Talán csak elkerülte a figyelmemet, de valahogy nem hallottam, hogy a szocialisták bármelyik főkorifeusa támogatásáról biztosította volna ezt a szándékot."

A teljes cikk a nyomtatott HVG-ben olvasható.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!