Vélemény

Portré Hollós Jánosról

"Könyvelő apám roppant szigorúan, poroszosan nevelt, ha rossz fát tettem a tűzre, bizony keményen elnáspángolt" - jelzi, hogyan edződött nagy megpróbáltatásokra is egy nyugdíjazási döntésével ellenfeleiből megértést csiholó, szövetségeseiből ellenfelet csináló, a Kondor-érában rádióalelnökké emelt, 44 éves riporter.

Vélemény

Médiapiaci ellentmondások

A múlt év végén az Európai Bizottság benyújtotta javaslatát a "határok nélküli televíziózásról" szóló 1989-es irányelveinek módosítására. Viviane Reding, a médiaügyekért felelős biztos az alábbi szavakkal vezette fel a javaslatot: "Virágozzanak a világ egyik legkorszerűbb és legrugalmasabb jogszabályi környezetében az európai audiovizuális műsorszolgáltatók."

Vélemény

Az egyik vizsla, a másik eb

A Magyar Vizsla kiadójának politikamentes civil szervezetként történt „eladása” látványosan megbukott, ugyanúgy mint korábban A Viktor c. könyv mocskolódásainak elhatárolása a szocialistáktól. A kampánytrükkök - remélhetően – lepattannak a vájtfülű és "vájtszemű" választópolgárról.

Itthon

Mi is van a Fidesz támadta FT-mellékletben?

Továbbra sem csillapodik a londoni üzleti napilap, a Financial Times (FT) magyar melléklete körüli vihar. A Fidesz decemberben megjelentette „bundás” hirdetését, ma pedig parlamenti különbizottságot kezdeményezett, amiből állítólag ugyan ki akarták hagyni az FT-t, de mégis belekerült. Emellett különös hangütésű levelet írtak Londonba. Az ügy kapcsán továbbra is támadják a Gyurcsány-kormányt. De mit is tartalmazott valójában a melléklet?

Gazdaság

Orbán István: "Amit kaptunk, abból illik visszaadni"

Az Egis most a csúcson van, nekem maximális a reputációm, ezért nem szabad olyan helyzetbe kerülnöm, hogy valaki azt mondhassa, mit keres még itt ez a vén hülye - indokolta a HVG-nek a 66 esztendős Orbán István, hogy csaknem negyedszázadnyi vezérigazgatóság után a január végi közgyűlésen távozik a gyógyszercég éléről.

Vélemény

Adórendszer másként

Világos helyzetre, átlátható viszonyokra és pontos számokra van szükség, hogy új, valóban igazságos adórendszer alapjait rakhassuk le. Az évről évre toldozgatott-foldozgatott jelenlegiből ugyanis éppen ezek az összetevők hiányoznak. Pillanatnyilag csak találgatni tudjuk, mekkora részt viselnek a közös teherből a társadalom egyes tagjai, és ugyanígy fogalma sincs senkinek, valójában ki és pontosan mekkorát merít a közös javakat tartalmazó kosárból.

Vélemény

Portré Karafiáth Orsolyáról

"Nevem török vagy görög eredetű. Esetleg szlovák. Nekem elég, hogy szép hangzású" - sugall értékrendet a két kötete mellett számos művészeti kapcsolódású eseményen magát észrevetető, 29 éves alkotó.

Vélemény

Támadják Sólyom köszöntőjét

Már javában benne vagyunk 2006-ban, de még mindig téma Sólyom László államfő újévi köszöntője. Támadják innen-onnan, de beszélnek róla. Lehet, hogy ezt akarta?

Vélemény

Nem baba a Babakötvény?

A Babakötvény vegyes fogadtatásra talált, egyesek kampányszagú látszatintézkedést, mások nemes szociális lépést emlegettek. Az eddigi tapasztalatok szerint az ilyen jellegű ösztönzések nem igazán képesek visszafordítani a negatív demográfiai trendet.

MTI Világ

"Legalább gyermekeink életét próbáljuk helyrehozni"

Omar Abed El Shafi, az egyik Kelet -Jeruzsálemi kórház sebész főorvosa a palesztin mindennapokról, a széthúzásról, a január végén esedékes választások és a béke kilátásairól beszélt a hvg.hu tudósítójának.

Vélemény

Lomnici különös levele Vastaghnak

Érdemben nem foglalkozik egy végelszámolás alatt álló cég panaszával az Országgyűlés Alkotmány- és igazságügyi bizottsága, mert a Legfelsőbb Bíróság elnöke úgy tájékoztatta őt, hogy a társaság ügyében eljáró személy a cég képviseletére nem jogosult. Pedig dehogynem.

Vélemény

Portré: Bodor Ádám kerékpárügyi miniszteri megbízott

"A földrajz vonzott, de nem a leíró típusú geográfia, hanem a világ térszerkezete" - az idézet Bodor Ádámtól jelzi, miféle szellemi hátországból kerekezett az országos hatáskörbe a 28 esztendős, salgótarjáni születésű bicikli-főmegbízott.

Vélemény

Amikor a látszat(hivatalnok) csal

A visszaélések leleplezése helyett látszathivatalok bújnak ki a földből, ahol látszattisztségekben múlatják az időt alibiemberek. Ha mégis van, aki hivatalát komolyan veszi, azt előbb-utóbb elcsapják.

Vélemény

Babastop a szingliknek?

Törvénymódosítás készül, amelynek értelmében a terméketlennek bizonyult egyedülálló nők is igénybe vehetnék a lombikbébi-programot. Vannak, akiknek ez nem tetszik.

Vélemény

A genetika jövője

Noha a tudomány mai világában talán a genetika rejti a legizgalmasabb felfedezéseket, ez a terület annyira bonyolult, hogy lehetetlen pontosan felmérni, mit hoz a jövő. Ráadásul ebben a tudományágban a fejlődés nem lineáris, azaz nem a korábbi eredményekre támaszkodva, nem lépésről lépésre halad előre. Néhány éve, amikor elkészítettük a humán géntérképet, rájöttünk, hogy biológiai felépítésünk sokkal bonyolultabb, mint korábban gondoltuk, mivel az egyes emberek esetében nem csupán a különböző gének, hanem a gének és a környezeti hatások kombinációja is szerepet játszik biológiai lényük kialakításban.

Vélemény

Ha szeretsz is, utállak én

Kisebbfajta hisztéria tört ki ez év elején, amikor kiderült, hogy - lapcímeket idézve - "zöld akadály" keletkezett a 10-es úton, merthogy "minél rosszabb, annál jobb" alapon a sokak által szidott Levegő Munkacsoport több civil szervezettel a háta mögött a bíróságon is igyekszik megakadályozni az új nyomvonalon tervezett út építését. A múlt héten kiderült: mégsem lehetett teljesen alaptalan a helyi lakosság ellenségeinek kikiáltott zöldek tiltakozása.

Vélemény

"Egy ponton egyszer csak elszakad a cérna"

Ami most van Magyarországon, az még nem pénzügyi válság, csak baj - állítja Antal László, a makroökonómiai folyamatok egyik legelismertebb hazai szakembere. A 63 esztendős közgazdász sem a Pénzügyminisztérium, sem a Magyar Nemzeti Bank elemzéseinek nem hisz.

Vélemény

Portré az alkotmánybíróval

Építész szeretett volna lenni, de a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium fizika szakáról a szegedi egyetem jogi karára nyert bebocsátást a nemrég alkotmánybíróvá emelt, 47 esztendős jogtörténész.

hvg.hu Itthon

A profi boksz igazi hírverése

Elismerem, hogy vannak (voltak) nagy egyéniségek, akadnak izgalmas meccsek, de ha véletlenül belenézek valamelyik tévécsatorna éjszakai „bokszgálájába”, én valahogy mindig tehetetlen dulakodást, unalmas maszatolást, botrányos pontozást látok. Szombaton se volt ez másképpen. Vagyis dehogynem!

Vélemény

"Még manapság is ébernek kell lennünk"

Oroszország rossz irányba halad - véli Jurij Orlov atomfizikus és emberjogi harcos, több emberijog-védő csoport, köztük a nemzetközi Helsinki-mozgalom egyik alapítója, aki mégsem türelmetlen szülőhazájával szemben. A New Yorkban élő, 81 esztendős professzor szerint az emberi jogokért küzdőknek Nyugaton is résen kell lenniük.

1
369 370 371 372 373
386

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával