Németh András Világ

Trump a legrosszabbra is készül

Donald Trump amerikai elnök bevette ügyvédi csapatába az ismert washingtoni ügyvédet Joseph diGenovát, aki egy korábbi tv-nyilatkozatában azt állította, hogy az FBI és az igazságügyi minisztérium csapdát állított az elnöknek. Trump közben tárgyal azzal az Emmet T. Flooddal is, aki még Bill Clintont segítette az ellene indított impeachment-eljárás idején.

hvg.hu Világ

Japán a szarinnal támadó szektatagok kivégzésére készül

Japán valószínűleg arra készül, hogy kivégezze a tokiói metróban 23 éve elkövetett merénylet még börtönben lévő elkövetőit – írta a The Guardian című brit lap. A szarinnal végrehajtott támadást az Aum Sinrikjo (Legfőbb Igazság) nevű szekta tagjai követték el, s az ideggáz 13 ember életét oltotta ki és ezreket betegített meg.

MTI Világ

Karl Marx virít egy trieri lámpán

Karl Marx figurája látható a németországi Trier egy közlekedési lámpájának üvegén a gondolkodó születésének 200. évfordulója alkalmából.

MTI Világ

Svédországig érnek a Szkripal-ügy szálai

Bekéreti az orosz nagykövetet a svéd külügyminisztérium Moszkva állítása miatt, amely szerint lehetséges, hogy Svédországból származik az az idegméreg, amellyel megpróbálták meggyilkolni Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynököt és lányát, Julija Szkripalt az angliai Salisburyban.

MTI Világ

Letehetik az abaját a szaúdi nők, egy feltétellel

A szaúd-arábiai nőknek nem kell viselniük a fejkendőt vagy a fekete, földig érő abaját, az iszlám vallás szimbólumát, ha az öltözékük megfelelő és tisztelettudó – jelentette ki a királyság trónörököse a CBS amerikai televízióban.

hvg.hu Világ

Izrael mérgezte meg a Novicsok idegméreg atyját?

Izrael tájékoztatta Oroszországot, hogy a szovjet majd orosz vegyifegyver-kutatások egyik vezetője, Anatolij Kuncevics titokban Szíriának adja tovább a katonai titkokat. Az oroszok nem reagáltak, Kuncevics egy Aleppóból Moszkvába tartó gépen halt meg.

1 2 3 4 5 6 7
5554

A címlapról ajánljuk