Kakukktojás lehetett az ausztrál szociális rendszerben a sydney-i túszejtő

Kakukktojás lehetett az ausztrál szociális rendszerben a sydney-i túszejtő

Alapos vizsgálatot rendelt el szerdán Tony Abbott ausztrál miniszterelnök a sydney-i túszdrámával kapcsolatban.

MTI

Kanada újabb szankciókat vezetett be Oroszország ellen

Kibővítik az olaj- és gáziparban használt egyes technológiák exportjának tilalmát, emellett húsz orosz, illetve oroszbarát ukrán szeparatista ellen léptettek életbe beutazási tilalmat és vagyonzárolást.

MTI

Obama: Az USA reagálni fog a Sony elleni támadásra

Az amerikai elnök szerint nem engedhető meg, hogy "valami diktátor cenzúrát vezessen be az Egyesült Államokban".

MTI

Meglepő eredményt hozott a katalán függetlenségi közvélemény-kutatás

A katalánok többsége már nem akar elszakadni Spanyolországtól, igaz, a két tábor között nagyon kicsi a különbség.

MTI

Letartóztatási parancsot adtak ki Erdogan legfőbb ellenfele ellen

A török hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki az Egyesült Államokban önkéntes száműzetésben élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok ellen, akit Recep Tayyip Erdogan államfő azzal vádol, hogy hatalmának megdöntésére törekszik – jelentette pénteken.

MTI

Szijjártó: Magyarországnak erős Ukrajnára van szüksége

Éppen 100 ezer euróval járul hozzá Magyarország az Ukrajnát segítő NATO-alaphoz, 20 sebesült ukrán katonát ellát a magyar egészségügy, és az EBESZ-misszióban is részt veszünk.

MTI

Hat évvel tovább él a világ népessége, mint 1990-ben – ezek az okok

A gazdag országokban a rák- és a szívbetegségek csökkenő halálozási rátáinak, a szegényebb országokban pedig a gyomorhurut, a tébécé és a malária jobb túlélési esélyeinek köszönhető, hogy 1990 óta átlagosan hat évvel nőtt a születéskor várható élettartam a világon.

MTI

Ferenc pápa eddig zárt rezidenciáját is megnézheti bárki

Nyári rezidenciája, a Castel Gandolfo termeit is megnyitja a látogatók előtt Ferenc pápa: az apostoli palota egy részét múzeummá alakítják.

MTI

Thatcher szobrot kap a Falkland-szigeteken

Az 1982-es Falkland-szigeteki brit-argentin háború idején Thatcher volt a brit kormányfő. Cameron a szigeteknek írt karácsonyi üdvözletében azt írta, a tervezett bronz mellszobor méltó módja annak, hogy megemlékezzenek a tavaly elhunyt politikusról, aki fontos szerepet játszott a szigeteket megszálló argentin csapatok legyőzésében.

MTI

Hiába a tűzszünet, újabb katonák haltak meg Ukrajnában

Most már csak kézi lőfegyverekkel támadnak, nem használnak harckocsikat vagy tüzérségi eszközöket a szakadárok, de öt ukrán katona mégis meghalt az elmúlt 24 órában.

MTI

Földrengés volt Firenzében

A Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földrengést észleltek az olaszországi Toscana tartományban – számolt be az olasz média.

Lehallgatják a finn mobilokat, "külföldi hatalomra" gyanakodnak

Több más országhoz hasonlóan Finnországban is rögzítettek arra utaló tényeket, hogy külföldi államok lehallgatják a mobil távközlés helyi felhasználóit – mondta el az Yle finn közszolgálati televíziónak Yuri Rantala rendőrségi szóvivő.

MTI
Hirdetés

Tengeri megfigyelő hálózatot épít ki Kína az érdekei védelmére

Kína tengeri megfigyelő hálózat kiépítésébe kezd, hogy tengeri hatalmi státusát ezzel is megtámogassa – írta a China Daily című angol nyelvű napilap pénteken.

MTI

Többen meghaltak a Japánban tomboló ítéletidőben

Szerda óta heves hóviharok sújtják Japán jelentős részét, az ítéletidő legkevesebb tizenegy halálos áldozatot szedett, súlyos anyagi károkat és közlekedési gondokat okozott.

MTI

Bajban a marosvásárhelyi katolikus gimnázium

Csütörtöki leváltása előtt egy bírósági keresettel akadályt gördített a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium működése útjába Vasile Oprea Maros megyei prefektus – közölte pénteki számában a Krónika erdélyi magyar napilap.

MTI
Hirdetés

Különleges légi járművel erősítik meg Washington védelmét

A pilóta nélküli léghajók kétszer akkora távolságban tudják majd megfigyelni Washington légterét, mint amekkora a földi radarberendezések hatótávolsága.

MTI

Halott gyerekeket és egy megszurkált nőt találtak egy ausztráliai lakásban

Cairns város Manoora nevű elővárosában egy 34 éves sebesült nő miatt vonultak ki a rendőrök, és a házban nyolc gyerek holttestére bukkantak. Egyelőre nem lehet tudni, hogyan ölték meg őket.

MTI

Nemzetbiztonsági üggyé dagadt a Sony elleni hackertámadás

Nemzetbiztonsági ügynek nevezte a Fehér Ház a Sony Pictures elleni hackertámadást, és erőteljes választ ígért, a kormányzati körökből kiszivárgott információk ellenére azonban egyelőre nem tette közvetlenül felelőssé Észak-Koreát az ügyért, amely többek közt mozihálózatok elleni fenyegetésekhez, valamint ahhoz vezetett, hogy a filmstúdió nem mutatja be a kommunista rezsim által kifogásolt új vígjátékát.

MTI

"Csalódottak vagyunk" – megszólalt a Vida-perről az amerikai külügy

Csalódottak az amerikai külügyben az André Goodfriend budapesti ügyvivőt ért jogtalan támadás miatt – írta a Népszabadság az USA külügyi tárcájától kapott válaszra hivatkozva.

Flottul ment minden az EU-csúcson, a mai napot le is fújták

Az eddigi szokással ellentétben már az első napon, csütörtökön sikerült minden napirendi kérdésben egyetértésre jutniuk az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek, így az Európai Tanács ülése nem folytatódik pénteken – közölte a tanácskozást követően Donald Tusk, a testület elnöke.

MTI

Orbán: "csínján" a véleményekkel Oroszország válságáról

Óvatosságra intett Orbán Viktor miniszterelnök az oroszországi válság lehetséges következményeinek megítélését illetően. Csütörtök késő este Brüsszelben újságíróknak azt mondta, az orosz devizatartalékok és az orosz katonai képességek rendkívül erősek, az orosz gazdaság újjászervezhető, Oroszország továbbra is komoly ország, amelyet megfelelő súlyán kell kezelni.

MTI
Hirdetés
1234569
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X