Bejelentkezés  

Eltűnt az ebolavírus a spanyol ápolónő szervezetéből

Eltűnt az ebolavírus a spanyol ápolónő szervezetéből

Legyőzte az ebolavírust a kórházban kezelt spanyol ápolónő szervezete, a Teresa Romerón elvégzett legutóbbi vizsgálat már nem mutatta ki a kórokozó jelenlétét a betegség elleni harcot irányító kormányzati bizottság vasárnap esti tájékoztatása szerint. Az eredmény megerősítésére újabb tesztet végeznek el.

Putyin Ukrajna felosztását javasolhatta a lengyeleknek

A lengyel parlament elnöke szerint pontatlanul idézte őt a Politico amerikai portál abban az interjúban, amelyben arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök 2008-ban azt javasolta Donald Tusk akkori lengyel miniszterelnöknek, hogy a két ország ossza fel egymás között Ukrajnát.

MTI

Monica Lewinsky: "Beleszerettem a főnökömbe, ahogy a 22 évesek szoktak"

Monica Lewinsky: "Beleszerettem a főnökömbe, ahogy a 22 évesek szoktak"

Az emberek online terrorizálásának beszűntetését nevezte hétfőn élete új küldetésének Monica Lewinsky, aki amiatt vált világszerte ismertté, mert 1995-ban, fehér házi gyakornokként intim viszonyt folytatott az akkori elnökkel, Bill Clintonnal.

MTI

Obama már most elment szavazni

Barack Obama amerikai elnök hétfőn élt a korai szavazás lehetőségével, és Chicagóban leadta a voksát a közelgő "félidős" választások alkalmából.

MTI

A Trafalgar Square-en tüntetnek a magyarok október 23-án

A londoni gyűlés szervezői arra buzdítják a kint élő magyarokat, hogy ünnepeljék meg ők is a demokratikus Magyar Köztársaság kikiáltásának 25. évfordulóját "a második legnagyobb magyar városban". Az elmúlt 25 év nem pontosan a reményeik szerint sikerült - írják.

7 nőt ölt meg egy sorozatgyilkos az USA-ban

43 éves Darren Van legújabb, megfojtott áldozatára pénteken bukkantak rá egy motelben az indianai Hammondban. A férfi további hat gyilkosságot vallott be.

MTI

Öncenzúrázó magyar újságírókról beszélt az EBESZ az Európai Parlametnben

DK-s EP-képviselők szerveztek közmeghallgatást a magyar médiaszabadság témájában. Videóüzenetben megszólalt Dunja Mijatovic, az EBESZ médiaszabadsággal foglalkozó tagja is.

MTI

Ebola: Meggyógyult egy norvég orvos

Az ENSZ egy újabb munkatársa halt meg ebolában, egy norvég orvos viszont felépült a betegségből. Kuba több száz egészségügyi dolgozót küld Nyugat-Afrikába.

MTI

Barnamedve ölt meg egy embert Dél-Lengyelországban

Az eltűnt 70 éves férfi után kutató hegyi mentőket és a velük tartó falusiakat is megtámadta egy hatalmas barnamedve. Valószínűsíthető, hogy ez az állat ölte meg a férfit, akit végül holtan találtak meg az erdőben.

MTI

Mélybe zuhant kisgyerekeivel egy túrázó férfi Ausztriában

Szörnyű tragédiával végződött egy négytagú család kirándulása vasárnap Alsó-Ausztriában. A 36 éves családfő megpróbálta megmenteni ötéves fiát, aki lesodródott egy korlátnál, ám ő is lezuhant másik, hároméves gyermekével együtt, akit a hátára erősített hordozóban cipelt magával. Mindezt a felesége szeme láttára.

Buszok ütköztek Bangladesben, nagyon sok a halott

Legalább harmincketten meghaltak hétfőn Bangladesben, amikor összeütközött két busz az ország északnyugati részén.

MTI
Hirdetés

Nőket lesavazó férfiakat vettek őrizetbe Iránban

Az iráni hatóságok őrizetbe vettek négy embert, akik a gyanú szerint savval öntöttek le nőket – jelentette hétfőn az IRNA iráni hírügynökség.

MTI

Nemsokára kiderül, ki lesz az EU ebola-felelőse

Koordinátort nevez ki az Európai Unió ebolajárvánnyal kapcsolatos feladatokhoz. Laurent Fabius francia külügyminiszter az uniós külügyminiszterek tárgyalása után azt mondta, hogy a következő napokban azt is elmondják, kit bíznak meg ezzel a munkával.

MTI

Óriási robbanás volt Donyeckben, az egész város hallhatta

Robbanás volt hétfőn Donyeckben nem messze attól az épülettől, ahol Andrij Purhin, az oroszbarát szakadárok önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaságának "miniszterelnök-helyettese" tartott éppen értekezletet.

MTI
Hirdetés

Ebola: Brüsszelben is elkezdték az utasok hőmérőzését

Testhőmérséklet-ellenőrző kapun kell átmenniük a járványtól sújtott országokból érkező utasoknak a brüsszeli Zaventem repülőtéren. Londonban és Párizsban már a múlt héten megkezdték a szűrést.

MTI

Lengyel elnök: Krímért cserébe visszavonhatóak lennének az oroszellenes szankciók

Bronislaw Komorowski szerint az Oroszország ellen hozott nyugati szankciók visszavonásának feltételéül a Krím félsziget visszaadását kell szabni. A lengyel elnök a szankciók hatását korlátozottnak, de pozitívnak minősítette.

MTI

Fegyveres ember okoz pánikot egy kölni gimnáziumban

Egy fegyveres férfi tartózkodik egy kölni Kreuzgasse Gimnáziumban, a rendőrség kiürítette az iskolát és a környéket is.

Nigéria hivatalosan is ebolamentes

Nigéria mentes az ebolától, az utolsó gyanús esetet is 42 napja találtak, de az sem fertőzött volt.

MTI

Keleten bezzeg vannak barátaink!

Kazahsztán hidat jelenthet Magyarországnak a közép-ázsiai térség felé, ahogyan Magyarország is a híd szerepét töltheti be Kazahsztán és Közép-Európa, illetve az EU között - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott Kabibulla Dzsakupovval, a kazah parlament elnökével az Országházban.

MTI

Rejtélyes tengeralattjáró bukkant fel a svéd partoknál

A Stockholm melletti szigetek partjainál állomásozik egy tengeralattjáró, amiről már fotó is készült. A svéd hadsereg szerint nem hozzájuk tartozik, a svéd média úgy gondolja, az oroszok lehetnek a háttérben. Az oroszok tagadnak.

Három újabb holttestet találtak a nepáli hóvihar után

A nepáli hegyi mentők hétfőn három újabb holttestet találtak, feltehetőleg olyan áldozatokat, akik a múlt héten az egyik kedvelt hegymászóútvonalon pusztító hóvihar okozta lavinákban vesztették életüket.

MTI
Hirdetés
1234497
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X