Bejelentkezés  

Szijjártó szakácskönyvet népszerűsített Azerbajdzsánban

Szijjártó szakácskönyvet népszerűsített Azerbajdzsánban

Az azeri-magyar szakácskönyv kiadása szerinte a két ország közötti barátság megnyilvánulása – mondta a külgazdasági- és külügyminiszter Azerbajdzsánban. A könyvet a volt azeri elnök, Hejdar Alijev nevét viselő alapítvány adta ki.

hvg.hu

Óriási blama: lemondott a választási bizottság a hibás előrejelzés miatt

Óriási blama: lemondott a választási bizottság a hibás előrejelzés miatt

A kormányzó jobbközép Polgári Platform (PO) szerezte meg a legtöbb képviselői helyet az egy hete rendezett lengyel helyhatósági választásokon a szombat éjjel nyilvánosságra hozott eredmények szerint. A hivatalos eredmények jelentősen eltérnek a szavazás napján készített közvélemény-kutatásoktól, ráadásul a választási bizottság az új elektronikus rendszerrel sem boldogult.

Hatalmas áradások a rekordhavazás után

A rekordnagyságú hétközi havazás után a következő napokra áradás veszélye miatt adtak ki riasztást New York állam egyes körzeteire.

MTI

Halálosan megfenyegettek egy Uber-sofőrt

Halálosan megfenyegettek egy Uber-sofőrt

Őrizetbe vettek Spanyolországban öt taxisofőrt, mert üldözték és halálosan megfenyegették az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás egyik alkalmazottját - jelentette a spanyol sajtó szombat éjjel a rendőrség közlésére hivatkozva.

MTI

Iráni atomprogram: végtelenül kicsi az esély a hétfői megegyezésre

Végtelenül kicsi az esély a megegyezésre hétfőig az iráni atomtárgyalásokon - írja az APA osztrák hírügynökség az értekezlet európai résztvevőire hivatkozva.

MTI

Török katonák kurd harcosokat képeznek ki az Iszlám Állam ellen

Észak-iraki kurd pesmerga harcosokat képeznek ki török katonák, akik hasonló katonai felkészítésben részesítik majd az iraki hadsereg új egységének tagjait, így segítve az Iszlám Állam (IÁ) elleni küzdelmet - jelentette be szombaton Isztambulban egy magas rangú török katonai vezető.

MTI

Közepes erejű földrengés rázta meg Romániát

A Richter-skála szerinti 5,6-os erősségű földrengés rázta meg szombat este Románia délkeleti részét.

MTI

Több mint hatvanezer ember tüntetett Madridban az abortusz ellen

Több mint hatvanezer ember tüntetett szombaton Madrid utcáin azt követelve Mariano Rajoy konzervatív spanyol miniszterelnök kormányától, hogy teljesítse az abortusz alkalmazásának korlátozására vonatkozó, három évvel ezelőtti választási ígéretét.

MTI

Nem jutnak zöldágra Iránnal az atomtárgyalásokon

Nincs előrelépés az Iránnal folytatott atomtárgyalásokon - közölte a német külügyminiszter, Frank-Walter Steinmeier szombaton Bécsben.

MTI

Földrengés Japánban és Kínában

Japánban többen megsebesültek, Kínában pedig egy ember meghalt, amikor szombaton mindkét országban egy-egy földrengés történt.

MTI

Sokkal több német csatlakozott az Iszlám Államhoz, mint gondolták

A német kormány szerint az eddig véltnél sokkal többen csatlakoztak Németországból az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezethez Irakban és Szíriában.

Hirdetés

7500 orosz katona harcol Ukrajnában Kijev szerint

Az ukrán védelmi miniszter szerint mintegy 7500 orosz katona van Kelet-Ukrajnában, ami csak tovább rontja a helyzetet az oroszbarát szakadárok által maguknak követelt területen.

Kivégezték egy busz utasait, mert nem voltak muszlimok

Fegyveresek elfoglaltak egy buszt és kivégezték legkevesebb 28 nem muszlim utasát Kenya északkeleti vidékén szombaton. A támadással az al-Shabaab szomáliai iszlamista szervezet hajtotta végre.

Hatalmas vulkánkitörés Mexikóban

Mexikó nyugati részén kitört a Colima vulkán, és öt kilométer magas hamuoszlopot, valamint gáz- és kőzetfelhőt lövellt a magasba. A lakosságot nem fenyegeti veszély.

Hirdetés

Kalasnyikovval lövöldözött egy férfi egy pireuszi diszkóban

Lövöldözés volt Athén külvárosában, egy szórakozóhelyen szombatra virradóra, legalább tizenegyen megsebesültek, hárman súlyosan. A rendőrség szerint a támadó Kalasnyikov gépkarabélyt használt, és válogatás nélkül lőtt a pireuszi diszkó vendégeire.

Rettegett betegség jelent meg Madagaszkáron

Egyre fenyegetőbb a pestisjárvány Madagaszkáron: két és fél hónap alatt 119-en fertőződtek meg, közülük negyvenen belehaltak a betegségbe – közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet.

Ártatlanul ültek 39 évig, most kiszabadultak

Harminckilenc évi börtön után ártatlannak nyilvánítottak és pénteken szabadlábra helyeztek két elítéltet az Egyesült Államokban, az Ohio állambeli Clevelandben – közölte az ügyészség.

Ferenc pápa szavaira sok pap összerezzenhetett

Ferenc pápa szavaira sok pap összerezzenhetett

A megváltás ingyenes, be kell fejezni azt a gyakorlatot, hogy az egyház pénzt kér keresztelőkért, az áldásért és a misékért - mondta Ferenc pápa a pénteki reggeli misén.

Belebukott a szavazási botrányba a lengyel választási bizottság elnöke

Lemondott posztjáról péntek délután a lengyel országos választási bizottság elnöke, valószínűleg azért, mert a vasárnapi önkormányzati választásokon leadott szavazatok akadozó számlálásával függ össze. A hatvannyolc éves Andrzej Jaworski 2010 óta volt a bizottság elnöke.

A republikánusok betartanak Obama eü-reformjának és a bevándorlásügyi könnyítésnek

A republikánus képviselők keresetet nyújtottak be Obama egészségügyi reformja ellen.

Ebola: Lassan eléri az 5500-at a halottak száma

Megközelítette az 5500-at a Nyugat-Afrikát sújtó ebolajárvány halottainak száma – közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet. A genfi székhelyű WHO friss jelentése szerint november 18-ig 15 351 ember betegedett meg a vírustól, és közülük 5459-en meghaltak.

Hirdetés
1234537
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X