Bejelentkezés  

Háromezer fölé ugrott az ukrán háború áldozatainak a száma

Háromezer fölé ugrott az ukrán háború áldozatainak a száma

Az ukrajnai konfliktus megerősített halálos áldozatainak a száma 3 ezer fölé növekedett - jelentette be hétfőn Bécsben az ENSZ-főtitkár emberi jogi ügyekkel foglalkozó helyettese.

MTI

Az iráni elnök is felszólalt az Iszlám Állam ellen

Az Irakban és Szíriában előrenyomuló, Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezet tettei ellentétesek az iszlám alapelveivel - jelentette ki szerdán Haszan Róháni iráni elnök, elítélve az ártatlan emberek meggyilkolását.

MTI

Obama: Amerika támogatni fogja az Iszlám Állam elleni küzdelmet

Az Egyesült Államok nem vívhatja meg egyedül az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezet elleni harcot a közel-keleti térség államai helyett, de egyedülálló katonai potenciáljával támogatni fogja a küzdelmüket - jelentette ki szerdán Barack Obama amerikai elnök.

MTI

Brit önkénteseken tesztelik az ebolaoltást

Hatvan brit önkéntesen tesztelik egy ebolavírus elleni kísérleti vakcina biztonságosságát, az első oltást szerdán adták be egy volt nővérnek - jelentették be brit kutatók.

MTI

Megtalálták a sobibori koncentrációs tábor gázkamráinak helyét

Évekig tartó kutatómunka után régészek megtalálták az egykori lengyelországi sobibori koncentrációs tábor területén annak az épületnek a pontos helyét, amelyben a gázkamrák működtek.

MTI

Visszakapták a Kheopsz-piramis névtábláját az egyiptomiak

Egyiptom visszaszerezte Németországból a Kheopsz-piramist díszítő kartus darabjait, amelyet német kutatók tulajdonítottak el – jelentette a Mena egyiptomi hírügynökség.

MTI

Lecsapott a Boko Haram egy főiskolára, 20-an meghaltak

Vélhetően a Boko Haram nevű terrorcsoporthoz tartozó iszlamista fegyveresek támadtak meg szerdán egy főiskolai kampuszt az észak-nigériai Kano városában. A hatóságok több mint egy tucatnyi halottról és sok sebesültről számoltak be.

MTI

Schumachert 40 millióért kezelik - hetente

Schumachert 40 millióért kezelik - hetente

Heti százezer angol fontnál, azaz 40 millió forintnál is többe kerül Michael Schumacher kezelése a svájci otthonában létrehozott miniklinikán, ahol 15 szakértő felügyeli az ellátását.

Lelövet 900 bölényt a Yellowstone és még az időzítés is rossz

Kilencszáz példánnyal, vagyis majdnem egyötödével csökkenti híres bölénypopulációját idén télen a Yellowstone Nemzeti Park, amely a területéről elkóborló állatok leölésével az elmúlt hét év legnagyobb állományritkítását hajtja végre.

MTI

Itt az újabb olajmilliárdos-botrány, lecsapott az orosz FBI

Erős gyengüléssel zárták a szerdai kereskedést a moszkvai értéktőzsde iránymutató indexei, miután előző nap este kiderült, hogy pénzmosás vádjával bűnvádi eljárást indítottak egy orosz milliárdos ellen.

MTI

Eltűnt Kína izlandi nagykövete

Január óta nem tért vissza Izlandra a kínai nagykövet, akit állítólag kémkedés vádjával tartanak fogva Kínában.

MTI
Hirdetés

Hasznot húzott az Iszlám Állam az amerikai légicsapásokból

Nőtt az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezet támogatottsága és fegyvereseinek száma az amerikai légicsapások kezdete óta - közölte szerdán az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója.

MTI

Tetőfokára hágott az izgalom a skótoknál a nagy nap előtt

Skóciát izgalom és aggodalom árasztotta el szerdán, a kampány utolsó napján, a csütörtöki függetlenségi népszavazás küszöbén - írta helyszíni jelentésében az AP amerikai hírügynökség.

MTI

VIdeó: Kiakadtak az utasok, kidobták a volt pakisztáni minisztert a repülőből

Dühödt utasok nem engedtek felszállni egy magas rangú politikust, egy volt belügyminisztert egy repülőgépre Pakisztánban, miután a gép éppen rá várva nem tudott felszállni két órán keresztül – írta szerdán a Reuters hírügynökség.

Hirdetés

Berendelte az összes EU-nagykövetet a kairói külügy

Egyiptom külügyminisztériuma az Európai Unió összes tagállamának kairói nagykövetét berendelte szerdán helyi sajtójelentések szerint, amiért az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának előző napi ülésén egy európai képviselő aggodalmát fejezte ki az egyiptomi emberi jogi helyzettel kapcsolatban.

MTI

Cipőbe rejtett kamerával kukkolták a nőket Japánban

Mintegy 1500, rejtett minikamerás cipőt hordó férfi után nyomoz a japán rendőrség.

MTI

Oroszország rossz szemmel nézi a moldovai román terveket

Victor Ponta román miniszterelnök szerint Oroszország és Románia érdeke is az, hogy Moldova csatlakozzon az EU-hoz, Oroszország azonban Moldova román annektálásától tart.

MTI

Die Presse: ezzel izzaszthatják meg Navracsicsot

Navracsics Tibornak erős idegekre lesz szüksége az október végi meghallgatásán, mert már most erős ellenállás mutatkozik jelölésével szemben - írta a Die Presse című konzervatív osztrák lap az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölt magyar külgazdasági és külügyminiszterről.

MTI

Videó: rémisztő utcai támadást vett fel egy turista kamerája

Videó: rémisztő utcai támadást vett fel egy turista kamerája

Valódi krimi 3 percben, Argentínából: izgalmas, de egyben elszomorító videót tett közzé egy angolul beszélő turista, akit egy fegyveres bandita támadatott meg biciklizés közben Buenos Airesben. A kameráját akarta, de végül nem tudta megkaparintani. A történet happy enddel végződik: megjelennek segítőkész helyiek és rendőr is érkezik a turistához.

Keményebben büntetnék a szexuális bűncselekményeket a németek

A német kormány a szexuális bűncselekmények büntetésének szigorításáról szóló törvényjavaslatot fogadott el szerdai ülésén.

MTI

Cameron "hideg verejtékben úszva" riad fel éjszaka Skócia miatt

A brit miniszterelnök interjút adott a Timesnak a skóciai függetlenségi népszavazás témájában. Demokratikus országot vezető politikusként döntött, amikor beleegyezett a skót függetlenségi népszavazás megtartásába, de ettől még tragédiának tartaná, ha Skócia elszakadna az Egyesült Királyságtól.

MTI
Hirdetés
1234455
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X