Londoni brit fejezte le James Foleyt az Iszlám Állam videóján

Londoni brit fejezte le James Foleyt az Iszlám Állam videóján

Felfedték a kilétét annak az iszlamista fegyveresnek, aki az Iszlám Állam több lefejezős videóján feltűnt, és saját kezűleg fejezte le James Foley amerikai újságírót. A férfi brit állampolgár, Nyugat-Londonban élt.

Kitiltják az előítéleteket kiváltó sárga mellényeket a kínai bíróságokról

Véget vetnek a vádlottak rabruhában történő bíróság előtti meghallgatásának Kínában - közölte a legfelsőbb bíróság igazságszolgáltatást érintő reformjáról kiadott legutóbbi közleménye nyomán a helyi média csütörtökön.

MTI

Ellopták a ruhát, amit a 12 év rabszolgaság sztárja viselt az idei Oscaron

Ellopták azt a 150 ezer dollárt, vagyis átszámítva több mint 40 millió forintot érő, hófehér igazgyöngyökkel díszített estélyi ruhát, amelyet Lupita Nyong'o színésznő viselt az idei Oscar-díjátadón – közölte csütörtökön a Los Angeles-i rendőrség.

MTI

Ma is pokolgépek robbantak Nigériában, az egyik merénylőt agyonverték

Újabb pokolgépes merényleteket hajtottak végre csütörtökön több nigériai városban, a halottak száma a negyvenhez közelít – jelentették helyi források.

MTI

Rácsörgött az uniós főképviselő az orosz külügyminiszterre

Maradéktalanul végre kell hajtani a kelet-ukrajnai tűzszünetet előíró minszki megállapodásokat – mondta Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, amikor Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel beszélt telefonon csütörtökön.

MTI

Még zöldebb az Eiffel-torony, rászereltek két szélkereket

Két szélerőművel szerelték fel az Eiffel-tornyot, így akarják demonstrálni a francia fővárosban, hogy elkötelezettek a fenntartható fejlődés iránt – jelentette be csütörtökön a turistalátványosságot működtető SETE vállalat.

MTI

Nem helyezik vád alá az argentin elnököt

Elutasította Cristina Fernández de Kirchner argentin elnök vád alá helyezését, és ejtette az államfő és mások ellen egy 1994-es súlyos merénylet állítólagos eltussolása miatt indított ügyet az abban eljáró bíróság csütörtökön.

MTI

Kalapáccsal vertek szét ősi műkincseket az Iszlám Állam terroristái

Újabb barbár videót küldött az Iszlám Állam. Ez a felvétel is sokkoló, mint az előzőek, azzal a különbséggel, hogy ezen elvileg nem öltek meg senkit, tönkretettek viszont felbecsülhetetlen értékű műkincseket, csak azért, mert azokkal ideológiai problémáik voltak.

Új képek jöttek az elképesztő olasz óriásharcsáról - fotók

Új képek jöttek az elképesztő olasz óriásharcsáról - fotók

Újabb felvételek érkeztek arról az óriási harcsáról, amelyet a Pó folyóból fogtak ki Olaszországban.

MTI

Újra kaphat sugárzási engedélyt Oroszországban a CNN

Visszatér a CNN Oroszországba. Az orosz médiahatóság engedélyezte az amerikai hírtelevízió működését két hónappal azután, hogy az kivonult az orosz piacról.

MTI

Vérbagoly tartja rettegésben egy holland város lakóit

Csak esernyővel felfegyverkezve lépjenek ki éjjel az utcára – ezt tanácsolják Purmerend lakóinak. Az északholland városban egy titokzatos bagoly tartja félelemben az embereket. Az elmúlt három hétben többször is lecsapott, voltak, akik kórházba kerületek.

MTI

Elengedték a drónt reptető újságírókat Párizsban

Szabadon engedték csütörtökön Párizsban az al-Dzsazíra hírtelevízió három munkatársát, akiket előző nap azért vettek őrizetbe, mert a Bois de Boulogne parkban délután drónt reptettek – közölte a francia rendőrség.

MTI
Hirdetés

220 asszír keresztényt raboltak el az Iszlám Állam katonái

Több mint kétszáz asszír keresztényt rabolt el az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista szervezet Szíriában – közölte csütörtökön az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

MTI

Londoni brit fejezte le James Foleyt az Iszlám Állam videóján

Londoni brit fejezte le James Foleyt az Iszlám Állam videóján

Felfedték a kilétét annak az iszlamista fegyveresnek, aki az Iszlám Állam több lefejezős videóján feltűnt, és saját kezűleg fejezte le James Foley amerikai újságírót. A férfi brit állampolgár, Nyugat-Londonban élt.

Már 200-nál is több ember halt meg az afganisztáni lavinaomlásokban

A hideg száraz telet követően az elmúlt napokban hatalmas hómennyiség zúdult a középázsiai ország négy tartományára, a halálos áldozatok száma kétszáz fölé emelkedett.

MTI
Hirdetés

A luhanszki szakadárok visszavonták nehézfegyvereik 80 százalékát

A Luhanszk megyei felkelők már kivonták nehézfegyvereik 80 százalékát a front menti ütközőzónából – közölte csütörtökön az egyoldalúan kikiáltott "luhanszki népköztársaság" vezetője.

MTI

Oroszországban is tervezett támadást az al-Kaida

Egy oroszországi csővezeték és a moszkvai amerikai nagykövetség ellen is tervezett pokolgépes merényletet az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat – derült ki az Oszama bin Laden pakisztáni búvóhelyén lefoglalt dokumentumok felolvasásából egy brooklyni bíróságon szerdán.

MTI

A héten Magyarországra jön Thomas Melia, akiről Deutsch nem tudja, ki

Nem tudni, pontosan miért jön Budapestre az Egyesült Államok helyettes külügyi államtitkára, de a kormány képviselői mellett ellenzéki politikusokkal és a civil szervezetek képviselőivel is találkozik.

Bitcoinnal finanszírozhatja magát az Iszlám Állam

A virtuális devizával való kereskedelmet sehol sem szabályozzák, egy kormány sem ismerte el ezeket legális fizetőeszközként, nem tartoznak egyetlen ország hatóságának, jegybankjának felügyelete alá sem, használatukat szinte lehetetlen nyomon követni. Az Iszlám Állam valószínűleg ezzel finanszírozza magát, hogy láthatatlanul bonyolítsa le pénzügyleteit.

MTI

Felrobbant egy autó Kabul diplomáciai negyedében

A célpont a török nagykövetség egyik gépkocsija volt, amelynek a sofőrje is feltehetően meghalt a detonációban, és még egy ember megsebesült.

MTI

Fél évnél is többet kell várni a békefenntartókra Ukrajnában

Legalább fél évre lesz szükség csak ahhoz, hogy döntést hozzon az ENSZ Biztonsági Tanácsa és csak ezután következik a kontingens felállítása.

MTI
Hirdetés
1234666
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X