Bejelentkezés  

A német kormány döntött: fegyvereket küld Irakba

A német kormány döntött: fegyvereket küld Irakba

Az élet kioltására alkalmas fegyvereket is szállít Irakba a dzsihadisták ellen harcoló kurd erőknek.

Új kiadója van a The Washington Postnak

A Politico médiavállalkozás egyik társalapítóját nevezte ki kedden a The Washington Post új kiadójának a tulajdonos.

MTI

Iszlám Állam: Lefejeztünk egy újabb amerikai újságírót

Iszlám Állam: Lefejeztünk egy újabb amerikai újságírót

A 31 éves Steven Joel Sotloff lefejezéséről videót is közzétettek az Irakban és Szíriában harcoló terroristák. A felvételen Obamát és külpolitikáját hibáztatták az újabb lefejezésért.

A szomszédban kaptak el egy iszlám szélsőségest

A 29 éves csecsen férfit Ausztriában fogták el. Azzal gyanúsítják, hogy a Szíriában harcoló iszlám szélsőségesekhez akart csatlakozni. 2013 decemberében orvosi kezelésre Ausztriába utazott és menedékjogot kért ott.

MTI

Magyar katonák indultak el Ukrajnába, de nem a frontra

A Szőke Lavina nevű közös árvízvédelmi gyakorlatot ezen a héten tartják magyar, ukrán, román és szlovák katonák részvételével Kárpátalján.

"Vesztésre áll a világ az ebola elleni harcban"

"Vesztésre áll a világ az ebola elleni harcban"

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű segélyszervezet elnöke szerint a folyamatot csak úgy lehet megfordítani, ha a gazdag országok orvosi csoportokat küldenek a betegség által sújtott régióba.

MTI

Katonák rokonai között tört ki a pánik, 9 embert tapostak halálra

Egyiptomban egy altisztképző intézet előtt összegyűlt tömegben tört ki a pánik. 9 halottja biztosan van a tömegjelenetnek. Részleteket egyelőre nem tudni, a fegyveres erők lezárták a környéket.

MTI

Hasis és amfetamin miatt fejeztek le négy embert Szaúd-Arábiában

Az év eleje óta becslések szerint már 45 embert végeztek ki az iszlám "jogot", a saríát alkalmazó arab országban. Sokakat közülük nem erőszakos bűncselekmény miatt fejeztek le.

MTI

Videó: Így tuszkolják vissza a karanténba a szökött ebolás beteget

Videó: Így tuszkolják vissza a karanténba a szökött ebolás beteget

Nagyobb erőszak alkalmazása nélkül, de határozottan vittek vissza a karanténba védőruhás emberek egy szökött ebolás beteget Libéria fővárosában, Monroviában. A Euronews felvételén szereplő férfi ételért ment ki a piacra, a fertőzött betegekre rakott karszalaggal a karján. A férfit előbb megpróbálták jó belátásra bírni, majd felemelték és betuszkolták egy furgonba, amit a környékbeliek tömege hallhatóan helyeselt.

Ki lőtte le az utasszállítót? 34 éves államtitkot oldottak fel

1980-ban felrobbant egy utasszállító az olaszországi Ustica felett. A gépet lelőtték, de hogy ki a felelős a tragédiáért, a mai napig homályban maradt. A napokban feloldották az üggyel kapcsolatos dokumentumok titkosságát, de sokkal okosabbak nem lettünk.

MTI

"Az RTL kivonulhatna, de ..." - rólunk cikkezik a külföldi sajtó

"Az RTL kivonulhatna, de ..." - rólunk cikkezik a külföldi sajtó

Az RTL esete azt mutatja, hogy Magyarország bizonytalan befektetési célponttá vált a külföldi cégek számára - írja a német Handelsblatt a külföldi cégeket sújtó magyar különadóval kapcsolatban. Az osztrák Kurier is a reklámadóról cikkezik, a román Adevarul pedig Kertész Imre állami kitüntetését pécézte ki.

MTI
Hirdetés

Putyinék szupernehéz hordozórakéták gyártásába kezdenek

Egy teljesen új rakétatípus építésébe fognak az oroszok. Ennek hordképessége első ütemben 70-80 tonna lesz, és elérheti a 120-150 tonnát is. Az orosz elnök előzetes jóváhagyását adta a tervhez.

MTI

Egy nap alatt 15 ukrán halt meg a harcokban

Mariupol kikötővárosánál három támadás érte hétfőn az ukrán egységeket. Mindhárom támadást visszaverték – közölte egy ukrán nemzetvédelmi szóvivő. 49 ukrán sebesültje is van a harcoknak.

MTI

A gáz ötödét Szlovákia adhatja Ukrajnának

Gázvezetéket helyezett üzembe ukrajnai szállításokhoz Szlovákia

MTI
Hirdetés

Százezres várost rohant le a Boko Haram

Újabb százezres várost rohant le a Boko Haram szélsőséges iszlamista milícia Nigéria északkeleti részén keddre virradó éjjel, a harcokban sokan meghaltak, és ezrek menekültek el otthonaikból.

MTI

Új föld-levegő rakétát tesztelt Irán, két radarrendszert is felavattak

Irán új föld-levegő rakétát és két radarrendszert mutatott be kedden.

MTI

Félórás ebolagyorstesztet fejlesztettek ki japán kutatók

Japán kutatók olyan új módszert fejlesztettek ki az ebolavírus kimutatására, amely sokkal gyorsabb, mint a jelenleg alkalmazott tesztek, és azokkal ellentétben nem igényel komoly orvosi műszereket, így jelentősen megkönnyítheti a betegség detektálását a minden idők legsúlyosabb ebolajárványával küzdő Nyugat-Afrikában.

MTI

Egy bestiális gyilkosság miatt kapott vécéket egy falu

Egy bestiális gyilkosság miatt kapott vécéket egy falu

Vécéket kapott egy indiai falu, ahol azért tudtak két védtelen lányt megtámadni és meggyilkolni a közelmúltban, mert a szabadba mentek ki vécézni.

MTI

Donald Tusk már szeptemberben lemondhat otthon

Az Európai Tanács elnökévé első közép-európaiként megválasztott Donald Tusk várhatóan szeptemberben mond le jelenlegi pozíciójáról, a lengyel kormányfői tisztségről.

MTI

Történelmi méretű etnikai tisztogatás zajlik Irakban

Az Iszlám Állam "szisztematikus etnikai tisztogató hadjáratot" folytat Irak északi részén, ahol egyebek közt tömeges kivégzéseket hajt végre – mutat rá kedden közzétett jelentésében az Amnesty International (AI).

MTI

Putyin Kijev bevételéről szóló kijelentését magyarázza a Kreml

Kiragadták a szövegkörnyezetből az orosz elnök kijelentését Kijev két héten belüli bevételéről, Vlagyimir Putyin nyilatkozatának más értelme volt – közölte kedden Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó.

MTI
Hirdetés
1234436
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X