MTI Világ

Az Angyal megérkezett Velencébe - fotók

Újabb hagyományos pillanatához érkezett az idén február 28-ig tartó Velencei karnevál: vasárnap tízezrek figyelték az Angyal repülését, amikor a Szent Márk térre a toronyból engednek le egy lányt. Nézegessen képeket a mulatságokról.

hvg.hu Világ

Merkel vesztésre áll?

A legújabb közvélemény-kutatások szerint Németországban tovább nő a szociáldemokraták népszerűsége, s ha most tartanák meg a parlamenti választást, a zöldekkel és a főként a keleti tartományokban erős Baloldali Párttal (Die Linke) összefogva a szociáldemokraták (SPD) alakíthatnának kormányt.

Bihari Ádám - München Világ

Példátlan szaúdi-izraeli összefogás Münchenben

Az izraeli védelmi miniszter, illetve a szaúdi külügyminiszter szinte ugyanazokkal a szavakkal ítélte el Irán régiós törekvéseit, a külföldi terrorszervezetek iráni pénzelését és keményebb közös fellépésre buzdítottak. A török külügyminiszter is csatlakozott hozzájuk, aki viszont arról beszélt, ideje lenne amerikai különleges erőknek megjelennie Irakban, hogy az Iszlám Állam ellen harcoljnak. Beszédeikben a politikusok a régiós politikával kapcsolatos éles kijelentéseket tettek, melyek vélhetően komolyan befolyásolják majd a dolgok menetét a Közel-Keleten.

Bihari Ádám - München Világ

Irán: Nem fogunk atombombát építeni és kész!

"Nem fogunk atombombát éptíteni és kész!"- üzente az iráni külügyminiszter vasárnap a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián tartott beszédében. Izraelt nem volt hajlandó azon országok közé sorolni, akikkel tárgyalnának a régió helyzetéről és ugyanúgy Nyugat-utáni világról beszélt, mint az orosz külügyminiszter egy nappal korábban.

hvg.hu Világ

London: a Kreml meg akarta gyilkoltatni a montenegrói kormányfőt

Magas rangú brit tisztségviselők szerint Oroszország közvetlenül részt vett egy Milo Gyukanovics elleni merénylet megszervezésében, s a cél az volt, hogy a montenegrói kormányfő megölésével megakadályozzák a volt jugoszláv tagköztársaság NATO-hoz való csatlakozását – írta a londoni The Sunday Telegraph.

MTI/hvg.hu Világ

Világméretű járványtól tart Bill Gates

Világméretű járvány veszélyezteti az emberiséget és a nemzetközi közösségnek a lehető leggyorsabban fel kell készülnie rá - jelentette ki a Microsoft-alapító Bill Gates szombaton, az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián elmondott beszédében.

hvg.hu Világ

Véres harcok Moszulnál

Az iraki kormányerők vasárnap hajnalban megindították az újabb támadást a Moszul nyugati felébe visszaszorított iszlamista felkelők ellen.

Bihari Ádám Világ

Három éve nyertek a lázadók, beleroppant egész Ukrajna

Három évvel ezelőtt vesztette el Ukrajnát a Kreml. Kollégánk ott volt Kijevben, amikor Janukovics államfő emberei vérfürdőt rendeztek az ukrán főváros központi terén, majd fejvesztve menekültek el. A győzelemből azonban nem lett örömünnep: Ukrajna egy részét megszállta Oroszország, egy másik részén szeparatistákaát támogatva fűti tovább Európa elhallgatott háborúját. Bihari Ádám visszaemlékezése.

Keresztes Imre Világ

Trump és a Vatikán: angyalok és démonok?

Szoros szálak fűzik Ferenc pápa belső konzervatív ellenzékét Donald Trump amerikai elnök főtanácsadójához. A Vatikánt és Washingtont egyaránt politikai és ideológiai ellentétek osztják meg.

1 2 3 4 5 6 7
5309
A címlapról ajánljuk