Dühpolgárok kontra jóemberek: szétesik a Pegida?

Dühpolgárok kontra jóemberek: szétesik a Pegida?

Kettészakadt a német politikai elit egyik fő gondja, a drezdai, és mellette egyre több városban szerveződő iszlámellenes utcai mozgalom. A Pegida átalakulhat, sőt, akár el akár el is tűnhet - ám az általa szóvátett problémák attól még maradnak.

Állítólag lefejezte az Iszlám Állam a japán túszt

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet állítólag lefejezte a fogságában lévő japán újságírót, Goto Kendzsit.

MTI

Kivégezte az Iszlám Állam Goto Kendzsit is

Az Iszlám állam (IÁ) terrorszervezet állítólag lefejezte a fogságában lévő japán újságírót, Goto Kendzsit.

Államcsínnyel vádolják az ellenzék vezérét - Macedóniában

A macedón rendőrség azzal vádolta meg a fő ellenzéki párt vezetőjét szombaton, hogy egy külföldi titkosszolgálattal együttműködve meg akarta dönteni a kormányt.

MTI

Nincs megoldás az ukrán válságra

Nem jutottak megállapodásra az ukrán válság rendezésére létrehozott összekötő csoport tagjai szombati ülésükön - közölte a tárgyaláson Kijevet képviselő Leonyid Kucsma volt ukrán államfő.

MTI

Külön minihadsereg a Boko Haram ellen

Hét és félezer fős katonai kontingenst hoz létre a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet vezette északkelet-nigériai felkelés leverésére az Afrikai Unió - közölte szombaton a szervezet béke- és biztonsági tanácsnak vezetője, Samil Chergui.

MTI

25 éves az RMDSZ

A kolozsvári magyar operában tartott gálán ünnepelte megalapítása 25. évfordulóját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ). A szövetség volt és jelenlegi vezetői azt hangsúlyozták a rendezvényen, hogy a romániai magyarságnak ma már van mit veszítenie.

MTI

Sergio Mattarella az új olasz államfő

Két hét után lett új köztársasági elnök: Giorgio Napolitano az előrehaladott kora miatt mondott le.

Terrorgyanú: Öt iszlamistát őrizetbe vettek Párizsban

Párizsba szállították szombaton azt az öt iszlamistát, akit a hét elején, kedden Franciaország déli részén őrizetbe vettek, mert szíriai szélsőségesekhez fűződő kapcsolatokkal gyanúsítják őket - közölték igazságügyi források.

MTI

Meghalt Richard von Weizsäcker

Meghalt Richard von Weizsäcker

A volt német államfő 94 éves korában hunyt el, 1984 és 1994 között volt Németország köztársasági elnöke.

Ki Dzsong-Un durván megfenyegette Obamát

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kijelentette egy szombati hivatalos közlés szerint, hogy Phenjan nem fogja karba tett kézzel nézni a "veszett kutyákat", utalva nyilvánvalóan Barack Obama amerikai elnök egy beszédére, amelyben az észak-koreai rendszer lehetséges összeomlására utalt.

MTI

Ukrajna "terrorizmust támogatónak" nyilváníttatná Oroszországot

Ukrajna hamarosan kezdeményezni fogja az ENSZ-ben, hogy a világszervezet nyilvánítsa Oroszországot terrorizmust támogató országnak - közölte újságírókkal pénteken Jurij Szerhejev, Ukrajna ENSZ-nagykövete.

Hirdetés

Görög és török vadászgépeket riasztottak egy görög miniszter miatt

A török és a görög légierő is vadászgépeket riasztott a két ország határán egy pénteki incidens során, amelyet az új görög védelmi miniszter váltott ki azzal, hogy egy helikopter fedélzetén átrepült egy vitatott hovatartozású, korábban kis híján háború kiváltó okául szolgáló sziget felett a török partoknál.

Tigrishúst és leopárdhúst találtak egy moszkvai étterem konyháján

A kihalás szélén álló, védett szibériai tigris és távol-keleti leopárd húsát foglalták le egy gazdag ínyenceket kiszolgáló moszkvai vendéglőben - közölte a Komszomolszkaja Pravda pénteken.

Fontos településért folyik az ádáz harc Ukrajnában

Továbbra is súlyos harcok folynak Donyeck megyében, a Debalceve közelében lévő Vuhlehirszk településen, amelyet előző nap támadtak meg az oroszbarát szakadárok - derül ki a kijevi hadműveleti parancsnokság (ATO) péntek este kiadott közleményéből.

Hirdetés

Orosz közbelépésre nem üzletelhetett Ukrajnával egy bosnyák cég?

Egy bosnyák fegyverkereskedő cég azt állítja, Oroszország miatt kellett lefújnia az Ukrajnával kötött üzletét.

Kerry Ukrajnába utazik

Ukrajnába látogat a jövő héten John Kerry amerikai külügyminiszter, hogy megerősítse a kijevi vezetést Washington támogatásáról az oroszbarát szeparatisták elleni harcban - közölte pénteken a washingtoni külügyminisztérium.

Mohamed-karikatúrák ellen tüntettek Európában

Montenegro egy főként muszlim bosnyákok által lakott településén tüntettek több százan a próféta ábrázolása ellen pénteken.

Kalandos történetet adott elő egy fiú meneküléséről Észak-Koreából

Kalandos történetet adott elő egy fiú meneküléséről Észak-Koreából

Egy tinédzser állítása szerint Észak-Koreából megszökve Kínán és Oroszországon át jutott el Svédországig, a svéd bevándorlási hivatal szerint viszont a fiú hazudik, és Kínába akarják visszatoloncolni.

A könyörületes ukrán katona az internet új hőse

A könyörületes ukrán katona az internet új hőse

Alekszej Chaban, az ukrán hadsereg harckocsivezetője, miután csapatával kilőtt egy ellenséges orosz tankot, a személyzetet hagyta elmenekülni. Az ukrán harckocsizó nem sokkal később nyílt levet írt Facebookon az egyik orosz katona édesanyjához. A bejegyzést eddig 17 ezren osztották meg.

Ukrajna kitiltott két orosz újságírót

A Kreml-párti LifeNews újságírója és operatőre Kijev szerint csak félretájékoztatott, ezért az információs háborúra hivatkozva kitiltották őket az országból.

Hirdetés
1234626
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X