Lavrov a grúziaihoz hasonló bevonulással fenyegeti Ukrajnát

Lavrov a grúziaihoz hasonló bevonulással fenyegeti Ukrajnát

Az orosz külügyminiszter a grúziai bevonulásra utalva úgy fogalmazott: "ha az oroszok érdekeit közvetlen támadás éri, ahogy az Dél-Oszétiában is történt, nem látok semmilyen más megoldást, mint a nemzetközi joggal összhangban reagálni arra".

20 órája

Skóciához közelítő orosz katonai repülők miatt szálltak fel brit vadászgépek

A brit légvédelem két közeledő orosz katonai repülőgépet észlelt Skócia partjaihoz közel, ám később távoztak. A brit királyi haditengerészet egy hajója eközben egy orosz rombolót követ a partoknál.

1 órája

Kerülte a népirtás szót, de azért örülnek Erdogannak Washingtonban

Washingtonban örülnek Erdogan - az örményellenes mészárlással kapcsolatos - üzenetének, mely szerintük pozitív lépés. A török kormányfő részvétét nyilvánította az 1915-ben meggyilkolt örmények unokáinak, de a népirtás szót nagyon kerülte.

2 órája

Új ereklyetartóba teszik Szent István megkeresztelőjének maradványait

Új ereklyetartóban helyezték el szerdán a prágai Szent Vitus székesegyházban Szent Adalbert földi maradványait.

10 órája

Egész Róma a vasárnapi szentté avatásokra készül

Április 25-től várják a XXIII. János és II. János Pál pápa szentté avatására Rómába érkező zarándokok nagy részét, akiknek közel tízezer rendőr és önkéntes segít majd a Szent Péter térre eljutni - hangzott el az eseményről szerdán tartott római sajtótájékoztatón.

10 órája

Három beteg gyermeke megölésével vádolnak egy nőt Angliában

Három gyermeke megölésének vádjával vettek őrizetbe egy nőt szerdán Londonban.

11 órája

Meggyújtotta cigijét, elesett és meghalt Károly herceg sógora

Károly herceg felesége gyászol, Kamilla testvére, a 62 éves Mark Shand ugyanis egy tragikus baleset következtében elhunyt New Yorkban.

12 órája

Juncker szerint most öt évig nem fog bővülni az EU

Szünet várható az Európai Unió bővítési folyamatában a következő öt évben - vélekedett szerdán Brüsszelben Jean-Claude Juncker volt luxembourgi miniszterelnök, aki a jobbközép, kereszténydemokrata irányzatú Európai Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki tisztségére.

12 órája

Visszaszereztek egy várost az ukrán erők

Az ukrán belügyminisztérium irányítása alá tartozó különleges erők kiszorították a fegyveres szakadárokat a Donyeck megye északi részén lévő Szvjatohirszk városából - közölte szerdán a tárca.

13 órája

Hivatalosan is Chelsea Manning lett a WikiLeaks-szivárogtató

Hivatalosan is Chelsea-re változtathatta nevét a WikiLeaksnek szivárogtató egykori katona, Bradley Manning.

13 órája

Kiakadt az egyház a Nobel-díjas író melegek melletti kiállásán

Magára haragította a katolikus egyházat Mario Vargas Llosa világhírű perui író azzal, hogy vezércikkben foglalt állást az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának elismerése mellett, és közben őskorinak, tudatlannak nevezte az azt ellenző katolikus egyház álláspontját.

13 órája

A csehek is beszállnak a "keleti nyitásba", nem küzdenek tovább Tibetért

A cseh kormány szeretné javítani Prága és Peking viszonyát, lehetőségeket lát a cseh gazdaság számára, ezért a jövőben nem fogja bírálni Tibet kínai megszállását - közölte Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a kormány szerdai ülése után.

13 órája

Oroszország az ukrán haderő kivonását kéri Kelet-Ukrajnából

Oroszország továbbra is kitart a délkelet-ukrajnai feszültség haladéktalan enyhítése, az ukrán hadsereg alakulatainak kivonása mellett - közölte szerdai nyilatkozatában az orosz külügyminisztérium.

14 órája

Egységkormányt alakít a Fatah és Hamász

Öt héten belül független kormány alakul Mahmúd Abbász palesztin elnök vezetésével, a riválisok megállapodtak. A kiegyezés hírére emberek ezrei vonultak az utcára Gáza-szerte.

15 órája

Szlovákiában is korlátoznák a földvásárlást

A helyi gazdákat és a legalább három éve gazdálkodókat előnyben részesítené, az Európai Unión (EU) kívüli külföldiek egy részét pedig kizárná a termőföldvásárlásból az a jogszabálytervezet, amelyet szerdai ülésén hagyott jóvá a szlovák kormány.

15 órája

Tömegsír után kutatnak Szerbiában

A feltételezések szerint az egykori kőfejtőben 250 koszovói albánt temettek el 1999 júniusában a koszovói harcokból visszavonuló szerb különleges rendőrség tagjai.

15 órája

Emberekkel együtt siklott ki egy tehervonat Kongóban, sokan meghaltak

Legalább harminchét ember vesztette életét vonatbalesetben a Kongói Demokratikus Köztársaság legdélebbi tartományában - jelentették szerdán szemtanúk és helyi tisztségviselők.

15 órája

"A Jobbikot nem pusztán néhány bűnöző alkotja"

A Jobbik romaellenességéről, a szélsőjobboldali pártok és a Kreml kapcsolatairól és a felcsúti stadion átadásáról cikkezik a külföldi sajtó.

16 órája

Erdogan bocsánatot kért az örményektől

Recep Tayyip Erdogan török kormányfő szerdán Törökország nevében részvétét nyilvánította az Oszmán Birodalomban elkövetett mészárlások során "1915-ben meggyilkolt örmények unokáinak".

16 órája

Koszovó háborús bűnöket vizsgáló bíróságot állít fel

Egy, a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróságot állít fel Koszovó - a javaslatot szerdán szavazta meg a pristinai parlament.

16 órája

Oroszország betiltaná a lengyel zöldség- és gyümölcsexportot

Az orosz állat- és növény-egészségügyi felügyelet (Roszszelhoznadzor) május 10. után konzultációkat kezd Lengyelországgal az Oroszországba irányuló lengyel zöldség- és gyümölcsexport esetleges tilalmáról - közölte Szergej Dankvert, a felügyelet vezetője az ITAR-TASZSZ szerdai jelentése szerint.

17 órája

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X