Bejelentkezés  

Molotov-koktélokat dobtak egy német zsinagógára

Molotov-koktélokat dobtak egy német zsinagógára

Több Molotov-koktélt dobtak kedden egy zsinagógára a németországi Wuppertalban.

Büntetést ígér a vallásosoknak Észak-Korea?

Észak-Korea szerdán közölte, hogy a jövőben keményebb büntetésre számíthatnak azok, akik "a vallás köntösébe bújva" próbálják "megszegni az ország törvényeit" - ez az intézkedés válasz arra, hogy az Egyesült Államok bírálta a bezárkózó kommunista diktatúra fellépését a vallásos emberekkel szemben.

MTI

Az USA nem enged be több venezuelai tisztségviselőt

Az Egyesült Államok megtagadja a beutazási engedélyt számos venezuelai tisztségviselőtől, mert szerepük volt az emberi jogok megsértésében és az év elejei tömegtűntetések elleni erőszakos fellépésben - közölték szerdán Washingtonban az amerikai kormány képviselői.

MTI

Leégett egy világhírű angol móló

Leégett egy világhírű angol móló

Tűz ütött ki szerdán a délkelet-angliai, viktoriánus kori híres eastbourne-i mólón, senki sem sérült meg, de súlyos anyagi károk keletkeztek.

MTI

Terroralagutakkal is támad a Hamász - egyre durvább Izrael háborúja

Terroralagutakkal is támad a Hamász - egyre durvább Izrael háborúja

Izrael négyórás humanitárius tűzszünete ellenére szerdán is tovább tombolt az erőszak a Gázai övezetben. Egyelőre nem körvonalazódik a tartós tűzszünet.

Inkább nem repül Irak felett több légitársaság

Dubaji és európai légitársaságok biztonsági okokra hivatkozva elkerülik a jövőben az iraki légteret.

MTI

Olajvezetéket robbantottak fel Jemenben

Ismeretlen fegyveresek ismét felrobbantották Jemen legfontosabb kőolajvezetékét - közölte szerdán egy helyi tisztségviselő.

MTI

Lezárták a horvát légteret, felénk kerültek a gépek - térkép

Leállt a légirfogalom Horvátország felett egy technikai hiba miatt, amelyet feltehetően az országra lecsapó vihar okozott - jelentette az idokep.hu meteorológiai portál. Sok gép Magyarország felé került, a ferihegyi forgalmat is érintette a fennakadás.

Tehéncsorda taposott agyon egy túrázót Tirolban

Magatartási kódexet dolgoznak ki Ausztriában a túrázók számára, miután egy megvadult tehéncsorda Tirolban agyontaposott egy 45 éves német nőt.

MTI

Magyar nő verette meg kamuvőlegényét Londonban

Vőlegényjelöltjét csalta egy parkba, fosztotta ki és verte félholtra az a magyar nő, aki most öt évett kapott a brit bíróságon - jelentette a Blikk.

Újabb női öngyilkos merénylő robbantott Nigériában

Hat halálos áldozatot követelő öngyilkos merényletet követtek el a nigériai Kanóban szerdán, ez a múlt hétvége óta már a negyedik hasonló robbantás volt a városban. Az elkövető minden esetben nő volt.

MTI
Hirdetés

Rapkoncerten tapostak agyon több mint 30 embert Guineában - videó

Több mint harmincan haltak meg egy tengerparti rapkoncert során kitört pánikban Guineában.

Az ebola sose volt még ennyire durva

Az ebola sose volt még ennyire durva

Február óta pusztít Nyugat-Afrikában az eddigi legfertőzőbb ebolavírus, négy országban mintegy 670 áldozatot szedve eddig. A vírus mostani válfaja a fertőzöttek több mint hatvan százalékát megölte. A héten lezárta határait Libéria, a járvány elérte Nigéria fővárosát, a 21 milliós Lagost is. A vérzéses lázat, elkocsonyásodó belső szerveket okozó ebola ellen jelenleg nincs védőoltás vagy célzott terápia, és becslések szerint ha még jobban bedurvul, a halálozási arány elérheti a kilencven százalékot is.

Új részletek derültek ki az afrikai gép lezuhanásáról

Mindössze három perc alatt zuhant le 10 ezer méteres magasságból a múlt héten Maliban lezuhant algériai utasszállító repülőgép – közölte szerdán a baleset okainak feltárásában részt vevő egyik illetékes.

MTI
Hirdetés

Lelőtt maláj gép: Hollandia vagy Malajzia nyomozhat az ügyben

Nem a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság fog eljárni a lelőtt maláj gép ügyében, hanem Hollandia, vagy Malajzia - közölte egy holland miniszter.

MTI

Rakétákat lőtt ki Észak-Korea

Észak-Korea négy rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki keleti irányban szerdán – közölték dél-koreai források.

MTI

Négyórás tűzszünetet hirdetett Izrael

Humanitárius okokból négy órára felfüggeszti a Gázai övezet bombázását szerdán délután az izraeli hadsereg – jelentették be Jeruzsálemben egy katonai közleményben.

MTI

Megrökönyödtek az oroszok Obama kijelentése miatt

Moszkva megrökönyödéssel fogadta az amerikai elnök kijelentését, hogy Oroszország mindezidáig nem működött együtt a Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító szerencsétlenségének kivizsgálásában – közölte szerdán az orosz külügyi szóvivő.

MTI

Egy rakat pénzt szán az EU az ebolajárvány megfékezésére

Megduplázta az eddig meghirdetett támogatás összegét, így már 4 millió eurót szán az ebolajárvány megfékezésére az EU. A pénzből a betegségben érintetek egészségügyi ellátásának javítására is jut.

MTI

Előkapta a Financial Times Orbán Viktor illiberális világát

Úgy tűnik, Orbán Viktor nem említi egy lapon a liberalizmust és a demokráciát, mert miközben szabadságról és demokráciáról beszél, mentesítené az egyéni jogokat a „liberális nyomás” alól – írja a Financial Times véleményrovatának egyik szerzője. Gideon Rachman szerint beszédes az is, milyen országokat említett példaképként tusnádfürdői beszédében a magyar miniszterelnök.

„Lélekromboló”: Tilos káromkodniuk az ukrán lázadóknak

Megtiltotta katonáinak a káromkodást a kelet-ukrajnai szakadár lázadók egyik vezetője, arra hivatkozva, hogy az "lélekromboló", és kockáztatja a mozgalom győzelmét. Erről a donyecki lázadók számoltak be szerdára virradóra a Twitteren.

MTI
Hirdetés
1234391
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X