Bejelentkezés  

Lecsaphat Irán az Iszlám Államra

Lecsaphat Irán az Iszlám Államra

Irán arra figyelmeztette az Iszlám Állam tagjait hétfőn, hogy nem nézné tétlenül az iraki síita szent sírhelyek elpusztítását, és fegyverrel is beavatkozna azok védelme érdekében.

MTI

Amerika Szíriában is bombázni készül az Iszlám Államot

A jövő heti NATO-csúcs és más konzultációk után dönthet majd Barack Obama amerikai elnök az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges szunnita erő elleni szíriai légicsapásokról - írta csütörtökön hivatalos forrásokra hivatkozva szerkesztőségi cikkében a The New York Times.

MTI

Amerika szerint a szankciók válnak be Putyin ellen

Washington újabb szankciókat helyezett kilátásba Moszkvával szemben.

MTI

Sokkoló evezős túrát élt túl egy idős nő Kanadában

Élelem nélkül élt túl nyolc napot a kanadai vadonban egy 62 éves nő, aki kenubalesetet szenvedett.

MTI

Elkezdődött az ENSZ BT rendkívüli ülése

Rendkívüli ülést kezdett csütörtökön az ENSZ Biztonsági Tanácsa az egyre mélyülő ukrajnai válságról.

MTI

Ideje lenne cserélni a spanyol vezetőket szállító repülőket

Meghibásodott a spanyol külügyminisztert szállító repülőgép Abu Dhabiban. Egy év alatt ez már a hatodik eset, amikor műszaki probléma merült fel egy olyan repülőgépen, amellyel a királyi család és a kormány tagjai utaznak hivatalos látogatásaikra – adta hírül csütörtökön a spanyol közmédia.

MTI

Orosz gépek hatolhattak be a finn légtérbe

Helsinki szerint orosz repülőgépek megsértették a finn légteret, egy hét alatt háromszor is.

MTI

Jöhetnek az újabb EU-szankciók Oroszország ellen

A szpmbati brüsszeli EU-csúcson ismét napirendre veszik az Oroszország elleni szankciók ügyét - mondta Angela Merkel. Az EP külügyi bizottságának elnöke szerint is indkoltak a további szankciók.

MTI

Száz orosz katona halhatott meg egyetlen összecsapásban

Oroszország katonák tömegeit, harcjárműveket és nehézfegyverzetet küldött Ukrajnába, és ezzel gyakorlatilag lerohanta a szomszédos országot. Egyetlen összecsapásban száznál is több katona esett el - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik emberi jogi tanácsadója csütörtökön.

MTI

Ukrán válság: más nem finomkodik úgy, ahogyan a magyar külügy

A lengyel külügyminiszter agressziónak nevezte az orosz haderő ukrajnai benyomulását, és tetteket sürget. Az olasz kormányfő felhívta Vlagyimir Putyint és súlyos következményeket helyezett kilátásba. Ilyen dörgedelmes közleményekkel a magyar külügy meg sem próbálkozik.

Ukrán válság: Rendkívüli ülés lesz pénteken a NATO-nál

A 28 tagország és Ukrajna NATO-nagykövete rendkívüli tanácskozást tart pénteken az ukrajnai helyzetről – közölték csütörtökön Brüsszelben.

MTI
Hirdetés

Az orosz EBESZ-nagykövet tagadja a behatolást

Az orosz EBESZ-nagykövet tagadta az orosz behatolást Kelet-Ukrajnába, azt állítja, sem megszállásban, sem csapatok küldésében nem érdekeltek. Amerikai kollégája szerint viszont a valóság az, hogy maga Oroszország áll az erőszak mögött.

MTI

Ukrán válság: a magyar külügy is reagált

Ha beigazolódik, hogy valóban orosz csapatok hatoltak be Ukrajna területére, akkor azt „a válság súlyos eszkalációjának tekintjük” – olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtök esti közleményében.

Hackerek támadtak meg több amerikai bankot

Kibertámadás ért több amerikai pénzintézetet, köztük a második legnagyobb amerikai bankházat, a J.P. Morgan Chase & Co.-t. Az ügyben a hónap eleje óta vizsgálódnak az amerikai hatóságok.

MTI
Hirdetés

Műholdképekkel bizonyítják az orosz csapatok benyomulását

Műholdképekkel bizonyítják az orosz csapatok benyomulását

A NATO-tól származó műholdfelvételeket közölt több nyugati médium, amely a jelek szerint azt bizonyítja, hogy az orosz csapatok felsorakoztak az ukrán határnál, és át is lépték azt.

John Lennon gyilkosa ott marad, ahol eddig is volt

Nyolcadjára is elutasították John Lennon gyilkosának szabadlábra helyezési kérelmét. A kegyelmi bizottság indoklása szerint "csökkentenék a bűntény komolyságát és aláásnák a törvény tekintélyét", ha szabadlábra helyeznék Mark David Chapmant.

MTI

Orosz politikusok: Porosenko fekete macskát keres a sötét szobában

Orosz politikusok hazugsággal vádolták Kijevet azután, hogy Petro Porosenko ukrán államfő csütörtökön bejelentette: orosz csapatok hatoltak be Ukrajnába. Leonyid Szluckij, a duma Független Államok Közösségének ügyeivel foglalkozó bizottsági elnöke a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökségnek úgy fogalmazott: "A hazudozás már az úgynevezett kijevi hatalom elválaszthatatlan sajátossága lett, ezért Porosenko úr már sem Keleten, sem Nyugaton nem lep meg senkit".

MTI

Szétrohad a Kodály köröndnél kiégett palota

Szétrohad a Kodály köröndnél kiégett palota

A beázás és a penész miatt egyre rosszabb állapotban van az az Andrássy úti társasház, amelynek öt hete égett le a teteje. A műemlék épület harmadik emelete is tönkrement. A lakókat nemrég ismét visszaengedték a házba, hogy kimentsék az értékeiket. Közben az életveszély-elhárítást még nem fejezték be, így az állagmegóváshoz sem tudtak hozzákezdeni – derül ki az Index cikkéből és videójából.

MTI

Akár több ezer orosz katona is lehet már Ukrajnában

Még mindig bizonytalan, hány orosz katona lehet most Ukrajna területén, és valóban lehet-e már orosz invázióról beszélni. Petro Porosenko ukrán elnök szerint már van invázió, a kelet-ukrajnai lázadók egyik vezére 3-4 ezer, egy NATO-illetékes pedig több mint ezer orosz katonáról beszélt. Oroszország vezetői továbbra is tagadják, hogy orosz katonák lennének Ukrajnában vagy pedig titokban támogatják a szakadárokat.

WHO az eboláról: Hátravan még a robbanás

Hatszorosára nőhet az ebolás betegek száma – közölte az Egészségügyi Világszervezet csütörtökön. A WHO terve, hogy 6-9 hónapon belül megszünteti a járvány terjedését.

MTI

Amerikai lap: visszavonulót fújt az ukrán katonák egy része

Az ukrán katonák pánikszerű visszavonulásáról ír a The New York Times azzal kapcsolatban, hogy a jelek szerint Oroszország a héten új frontot nyithatott Kelet-Ukrajna déli részén.

MTI
Hirdetés
1234428
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X