Engedélyezték az eutanáziát Kaliforniában, ez az ötödik állam

Engedélyezték az eutanáziát Kaliforniában, ez az ötödik állam

Kalifornia lett hétfőn az ötödik amerikai állam, amelyben engedélyezték az eutanáziát.

MTI

Irakba megy a héten Szijjártó Péter

Irakba megy a héten Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter a hét közepén Erbilbe utazik, ahol meglátogatja az ott állomásozó magyar katonákat, és tárgyal a kurdisztáni elnökkel, valamint a kurd Külügyi Hivatal vezetőjével is.

Puska helyett méreggel ölnek a zimbabwei vadorzók

Ciánnal öltek meg 14 elefántot az agyarukért Zimbabwéban, ahol két éve több mint 200 vastagbőrű esett méregkeverő vadorzók áldozatául.

MTI

Elvették a francia állampolgárságot öt terroristától

Kettős állampolgárságú terroristákat fosztott meg francia állampolgárságától a francia belügyminiszter.

MTI

A németek már nem örülnek a menekülteknek

A németek már nem örülnek a menekülteknek

Bár Angela Merkel továbbra is kiáll amellett, hogy szeptember elején beengedték az országba a Magyarországon várakozó menekülteket, a németek többsége már hibának tartja ezt, és döntő hányaduk korlátozná a menekültek beengedését.

MTI

Amerikaiak döntöttek a kunduzi kórház lebombázásáról

Amerikaiak döntöttek a kunduzi kórház lebombázásáról

Az Egyesült Államok afganisztáni katonai parancsnoka elismerte, hogy hiba volt a kunduzi kórház szombati lebombázása. Nemrég azt állították, hogy afgán kérésre mértek csapást az intézményre.

MTI

Orosz gépek zavartak meg török vadászrepülőket Szíriában?

Egy azonosítatlan MiG-29-es harci repülő és egy Szíriában telepített rakétarendszer hétfőn "megzavarta" járőrtevékenységében és célként fogta be a török légierő nyolc F-16-os vadászgépét, amelyek a szíriai határ mentén teljesítettek szolgálatot – közölte kedden a török vezérkar.

MTI

Az Iszlám Állam toborzóit ítélték el Szarajevóban

Megszületett az első, az Iszlám Államnak való toborzásért kiszabott ítélet Bosznia-Hercegovinában, összesen négy embert ítéltek el első fokon.

MTI

Egy baktérium miatt kell kivágni olajfák ezreit Dél-Olaszországban

Összesen háromezer olajfát kell kivágniuk a termesztőknek a dél-olaszországi Puglia tartományban, hogy megállítsák a Xylella fastidiosa nevű baktérium terjedését. A gazdák tiltakoznak a határozat ellen.

MTI

11 terroristát tartóztattak le Tunéziában

Az Iszlám Állam számára toborzó terrorista csoportokat számolt fel a tunéziai rendőrség.

MTI

Százakat tartóztattak le Kubában a pápa látogatása alatt

Százakat tartóztattak le Kubában a pápa látogatása alatt

Több mint 350 ellenzéki aktivistát tartóztattak le a kubai hatóságok Ferenc pápa szeptember 19. és 22. közötti kubai látogatása alatt - jelentette egy ellenzéki emberi jogi szervezet.

MTI

Megint kapott pár tojást az ellenzéktől a koszovói miniszterelnök

Ismét tojással dobálták meg ellenzéki aktivisták Isa Mustafa koszovói kormányfőt kedden, a koszovói-szerb határ közelében fekvő Podujevo településen. Az akciót magára vállaló Önrendelkezés (Vetevendosje) nevű párt keddi közleményében azzal indokolta ezt, hogy a miniszterelnök a szerb kisebbség mellett áll ki. A rendőrség két aktivistát elfogott.

Hirdetés

Szijjártó: Igazságtalan, ahogy bírálják Magyarországot

Szijjártó: Igazságtalan, ahogy bírálják Magyarországot

A magyar külügyminiszter az Al Jazeera arab hírtelevíziónak adott interjújában igazságtalannak nevezte Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak a magyar kormányt bíráló kijelentéseit, szerinte ez is csak a média egyoldalú tájékoztatásának az eredménye. Az interjút készítő James Bayes jelezte a külügyminiszternek, hogy a főtitkárt nem lehet egy kalap alá venni a médiával.

Hollande: Elfogadhatatlan, hogy kis híján meglincselték az Air France vezetőit

Hollande: Elfogadhatatlan, hogy kis híján meglincselték az Air France vezetőit

Megszólalt a hétfői Air France-erőszak ügyében a francia államfő. Manuel Valls miniszterelnök is jelezte, hogy felkeresi az üzemi tanács ülésén megtámadott vezetőket.

MTI

Az Iszlám Állam állásait bombázták ma az oroszok

Orosz harci gépek első alkalommal bombázták az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásait a szíriai Palmüra ókori romváros közelében.

MTI
Hirdetés

EUB: Összezúzták az amerikai-európai adatvédelmi egyezményt

EUB: Összezúzták az amerikai-európai adatvédelmi egyezményt

Az Európai Unió legfelsőbb bírósága érvénytelenítette a "Biztonságos Kikötő" egyezményt, amely alapján az amerikai cégek hozzáférhettek uniós polgárok adataihoz, ha a cégek vállalják, hogy betartják az EU adatvédelmi irányelveit. Ez betehet több amerikai központú internetes szolgáltatásnak is – például a Facebooknak –, illetve európai szerverparkok létrehozására kényszerítheti őket. Az amerikai hírszerzés minden adatot megfigyelhetett, ami amerikai szerverekre érkezett Európából.

NATO-főtitkár: aligha volt véletlen a török légtér megsértése

Orosz katonai gépek kétszer is megsértették a török légteret. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint ez aligha lehet véletlen, Moszkva pedig eddig nem adott valódi magyarázatot az incidensekre.

MTI

Meghalt egy menekült a felgyújtott befogadóállomáson

Tűz ütött ki egy menedékkérőket befogadó állomáson a németországi Türingia tartományban hétfőn. A lángok eloltása után egy holttestet találtak a hatóságok.

MTI

Megjelenhetnek az orosz "önkéntesek" Szíriában

Megjelenhetnek az orosz "önkéntesek" Szíriában

A Kelet-Ukrajnában és a Krím-félszigeten látott felségjelzés nélküli katonákhoz hasonlóan Szíriában is megjelenhetnek "önkéntes" szárazföldi harcoló alakulatok Bassár el-Aszad rezsimjének oldalán.

Úgy tűnik, újra erőre kap az iszlámellenes Pegida Németországban

Úgy tűnik, újra erőre kap az iszlámellenes Pegida Németországban

Németországban a menekülthullám hatására ismét sok ezer embert mozgat meg az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom, amelynek hétfő esti drezdai tüntetésén független becslés szerint csaknem 10 ezren vettek részt.

MTI

Népszavazást szeretne a CÖF minden EU-államban

Országonkénti véleménynyilvánító népszavazást vagy népi konzultációkat javasol az uniós országokban a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) a menekülthelyzet kezeléséről, a szervezet erről nyílt levelet írt mind a 28 tagállam miniszterelnökének.

MTI
Hirdetés
1234898
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X