hvg.hu Világ

A svájciak belementek abba, hogy a titkosszolgálat lehallgassa őket

A népszavazáson megerősített, így hamarosan hatályba lépő törvény lehetővé teszi a titkosszolgálatoknak, hogy megfelelő felhatalmazással telefonokat hallgassanak le, ellenőrizzék az elektronikus levelezést, rejtett kamerákat illetve lehallgató berendezéseket telepítsenek a gyanúsítottak otthonába.

hvg.hu Világ

Gúnyt űzött az iszlámból, agyonlőtték

Három lövéssel végzett támadója azzal a jordániai íróval, akit vallásgyalázónak ítélt, a Facebookra kitett karikatúrája miatt állítottak bíróság elé.

hvg.hu Világ

A web sötét oldala: brit útlevél vacak 800 fontért

Nemcsak brit, hanem jóformán minden ország okmányait meg lehet venni a dark weben. Azokat az internetes helyeket nevezi így a szakma, ahova nincs mindenki számára belépés. A rendszer meghívás alapján működik.

MTI Világ

Gyűlik a cézium Fukusimában

Nagy mennyiségű cézium gyülemlett fel a nukleáris balesetet szenvedett fukusimai erőmű környékén lévő gátak aljában:. a 2011-ben megrongálódott erőmű 45 kilométeres körzetében lévő gátak közül legalább tíznek a fenekén nagy mennyiségű radioaktív cézium halmozódott fel.

MTI Világ

USA - elfogták a burlingtoni lövöldözőt

Elfogták szombat este a több halálos áldozatot követelő, előző napi burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját. Rendőrségi források szerint egy húszéves férfit fogtak el a Washington államban lévő Burlingtontól csaknem 50 kilométernyire délnyugatra fekvő Oak Harborban.

MTI Világ

"A balkáni útvonal maradjon örökre zárva"

A nyugat-balkáni migrációs útvonal által érintett országok vezetői tanácskoztak Bécsben az osztrák kancellár meghívására, ahol a magyar miniszterelnök több javaslattal is előállt. Ötleteit még egyeztetni kell.

1 2 3 4 5 6 7
5206
A címlapról ajánljuk