Lesújtó videó: drónt küldtek a romos Katmandu fölé

Lesújtó videó: drónt küldtek a romos Katmandu fölé

Friss drónvideó látott napvilágot a nepáli földrengés után két nappal. A robotrepülő a főváros, Katmandu fölött filmezett, és nagy kiterjedésű pustztítást - repedt utakat, összedőlt házakat, leomlott sztúpákat - rögzített. A jelenlegi adatok szerint a földrengésben több mint négyezer ember vesztette életét, de a szám jelentősen emelkedhet, ahogy a mentőcsapatok fokozatosan átkutatják a romokat.

Kivégezték az Indonéziában halálra ítélt drogcsempészeket

Végrehajtották a halálos ítéletet az Indonéziában elítélt nyolc drogcsempészen. Köztük van a két ausztrál férfi is, akikért Tony Abbott ausztrál kormányfő is próbált közbenjárni. Az indonéz főügyész pár órával korábban jelentette, hogy helyi idő szerint kedden éjfél után sortűzzel végzik ki a foglyokat. A helyi média szerint egy Fülöp-szigeteki nő is halálsoron van, de ő még él.

Állatkerti oroszlánok téptek szét egy férfit Dél-Afrikában

Oroszlánok marcangoltak szét egy embert kedden a dél-afrikai East London állatkertjében. A férfi bemászott a kifutójukba.

MTI

Kigyulladt az erdő Csernobil közelében több száz hektáron

Mintegy 270 hektár területen ég az erdő Csernobil közelében – közölte a BBC ukrán nyelvű hírszolgálatával kedden a rendkívüli helyzetek állami szolgálata.

MTI

Lefoglaltak az irániak egy külföldi teherhajót

Az iráni haditengerészet megszállt egy külföldi teherszállító hajót a Perzsa-öbölben kedden – közölte az amerikai védelmi minisztérium azután, hogy arab és iráni hírforrások egy amerikai hajó lefoglalásáról számoltak be.

MTI

Kivégzik éjfél után az Indonéziában halálra ítélt drogcsempészeket

Indonéziában helyi idő szerint kedd éjfél után kivégzik a halálra ítélt nyolc külföldi drogcsempészt indonéz sorstársukkal együtt – jelentette be az ország főügyésze.

Megszólalt a bolíviai kormány Tóásóék kimenekítéséről

Hugo Moldiz bolíviai belügyminiszter tagadta a sajtó előtt, hogy titkos akcióval menekítették volna ki a múlt héten az országból Tóásó Elődöt és Mario Tadicot, az úgynevezett terrorista ügy vádlottjait.

MTI

Meglepték Katalinék a a királyi bébi megszületésére várókat

Váratlan ajándékban volt részük azoknak a táborozóknak, akik a kórház előtt várják Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő második gyermekének érkezését, a hercegi házaspár kedden ugyanis reggelivel kedveskedett nekik.

MTI

Így tiltakoznak a sztárok a baltimore-i zavargások ellen

Így tiltakoznak a sztárok a baltimore-i zavargások ellen

Rihanna, NHL-játékosok és a Baltimore-ban játszódó kultsorozat, a The Wire színészei és alkotói is az erőszak leállítását követelik a baltimore-i zavargás kirobbantóitól.

Földrengés: Háromnapos gyász jön Nepálban

Háromnapos nemzeti gyászt hirdetett kedden Szusil Koirala nepáli miniszterelnök a hétvégi földrengés több mint ötezer halottjának emlékére.

MTI

Lebukott az Iszlám Állam seregnyi tagja, robbantani akartak

Kilencvenhárom embert, köztük hatvanöt szaúdi állampolgárt vettek őrizetbe kedden Szaúd-Arábiában, akik gyaníthatóan az Iszlám Állam (IÁ) nevű szunnita szervezet tagjai – közölte a szaúdi belügyminisztérium.

MTI

Törmelék- és sárlavina sodort el házakat Afganisztánban

Több mint ötvenen meghaltak egy földcsuszamlásban Afganisztán északi-keleti Badahsán tartományában – közölte a tartomány kormányzója kedden.

MTI
Hirdetés

Több mint ötezren már biztosan meghaltak a nepáli földrengésben

Több mint tízezren sérültek meg és egy lavina sújtotta faluban 250-en eltűntek.

MTI

Egy 87 éves volt munkatábor-parancsnok ellen indult per Romániában

Ion Ficior volt kommunista munkatábor-parancsnokot emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolják.

MTI

Ferenc pápa százezer dollárt küldött a nepáli túlélőknek

Százezer dolláros, azaz 27,6 millió forintos segélyt küld Ferenc pápa Nepálba a földrengés sújtotta és otthonát elveszítő lakosság segítésére – közölte kedden a Vatikán.

MTI
Hirdetés

Videó: Anyja rángatta haza a zavargásra induló fiút Baltimore-ban

Videó: Anyja rángatta haza a zavargásra induló fiút Baltimore-ban

Az Év anyjának kiáltották ki azt az anyukát, aki dühösen rángatta haza a fiát a zavargásokról Baltimore-ban, miután meglátta a fiút a tévében.

Nyilvánosságra hozta a Tóásót kimenekítő baptisták nevét Bolívia

Nyilvánosságra hozta a Tóásót kimenekítő baptisták nevét Bolívia

Mivel nem követtek el törvénytelenséget, semmi sem indokolja, hogy a Tóásó Elődöt kimenekítő baptisták adatait megismerje a nyilvánosság, a gesztus inkább félelemkeltésre, fenyegetésre alkalmas – kommentálta a hírt Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója, aki szintén részt vett Tóásó kiszabadításában.

Súlyos vonatbaleset történt Johannesburgban

Összeütközött két személyszállító vonat kedden a dél-afrikai köztársaságbeli Johannesburgtól délre, a súlyos balesetben meghalt az egyik vonat vezetője és körülbelül 80 ember megsérült.

MTI

Porosenko: Bármely pillanatban kirobbanhat a háború

Porosenko: Bármely pillanatban kirobbanhat a háború

Az ukrán elnök egy nemzetközi konferencián azt mondta: bármikor kitörhet a háború, de nem pontosította, hogy milyen – ukrán-orosz vagy egy szélesebb európai – háborúra gondol.

MTI

Kiderült, ki volt az Allah Akbar üvöltéssel támadó merénylő

A 24 éves muzulmán Nerdin Ibric volt az, aki hétfő este Allah Akbar (Allah a leghatalmasabb) kiáltással megtámadott egy rendőrőrsöt Bosznia-Hercegovina északkeleti részén.

MTI

Éjjel kivégzik a külföldi drogcsempészeket Indonéziában

Helyi idő szerint várhatóan kedd éjjel végzik ki Indonéziában a halálra ítélt nyolc külföldi drogcsempészt indonéz sorstársukkal együtt.

MTI
Hirdetés
1234737
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X