Világ

Gentiloni külügyminiszter lehet az olasz kormányfő

Paolo Gentiloni külügyminisztert tartja a népszavazáson megbukott Matteo Renzi miniszterelnök legesélyesebb utódjának a szombati olasz sajtó, miközben az államfő csak estére zárja le a konzultációt a parlamenti pártokkal a kormányválságról.

MTI Világ

Új ötlettel állt elő Juncker az EU szülinapja alkalmából

Teljes tévedésben vannak azok, akik azt gondolják, hogy elérkezett az idő Európa feldarabolására, de az Európai Uniónak a mai világhoz kell igazítania a szabályait, és egyes államok számára új pályát kell kialakítania - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken, az Európai Uniót létrehozó maastrichti szerződésről szóló megállapodás 25. évfordulóján.

MTI Világ

Egy csoki miatt áll a bál két ország között

Napok óta tart Zágráb és Belgrád között egy nyilatkozatháború, amely azért robbant ki, mert Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő egy óvodai látogatás alkalmával Szerbiában gyártott csokoládét osztogatott dubrovniki gyerekeknek.

hvg.hu Világ

A második világháború egyetlen ötös ügynöke

Kémkedett a németeknek, a japánoknak, a szovjeteknek, az olaszoknak és a brit uralom alatt álló Indiának is. A Silver kémnéven tevékenykedő Bhagat Ram Talwar kommunista volt, de ez nem akadályozta meg, hogy segítse az indiai brit uralom ellen küzdő, Hitlerrel is lepaktáló nacionalistákat.

1 2 3 4 5 6 7
5251
A címlapról ajánljuk