Videó: Rémisztő perceket rögzített egy nepáli köztéri kamera

Videó: Rémisztő perceket rögzített egy nepáli köztéri kamera

Újabb videófelvétel került ki a nepáli földrengésről. A háromperces anyagon látszik, ahogyan járókelőktől nyüzsög Kathmandu városának utcája, majd elkezdődik a földrengés: van, aki elesik a motorjával, mások fejvesztve rohannak, miközben egy út menti parkhoz vezető díszes kapu az útra dől. A szombati nepáli földrengésben öt és fél ezren vesztették életüket.

hvg.hu

Obama a tengerészgyalogság parancsnokát jelöli vezérkari főnöknek

Joseph Dunford tábornokot jelöli az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának élére Barack Obama a szeptemberben távozó Martin Dempsey tábornok helyére.

MTI

Le kell bontani II. János Pál szobrát Franciaországban

A bíróság szerint az emlékmű ellentétes az állam és az egyház szétválasztásáról rendelkező törvénnyel, ezért arra utasították egy Bretagne-beli város vezetését, hogy bontsák le a pápa szobrát.

MTI

Kiszedik az adatok egy részét a horvát tisztségviselők vagyonnyilatkozatából

A horvát parlament összeférhetetlenségi bizottsága hétfőn eltávolította honlapjáról az állami tisztségviselők vagyonnyilatkozatait, hogy "megtisztítsák" azoktól az információktól, amelyek nyilvánosságra hozatalát a személyes adatok védelmére létrehozott állami ügynökség törvényellenesnek nyilvánította – közölte a horvát közszolgálati televízió.

MTI

Ban Ki Munnak nem ciki Putyin

Az ENSZ-főtitkár nemcsak hofy részt vesz a moszkvai győzelmi parádén, de még találkozik is Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

MTI

Kirúgják az idősebb Le Pent a Nemzeti Frontból

Kirúgják az idősebb Le Pent a Nemzeti Frontból

A francia szélsőséges párt idős alapítójának párttagságát felfüggesztették, miután egyre nyíltabban fordul szembe lányával, Marine Le Pen pártelnökkel.

Egy volt gyermekidegsebész is amerikai elnök akar lenni

Ben Carson volt gyermekidegsebész hétfőn Detroitban hivatalosan is bejelentette, hogy republikánus színekben indulni kíván a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

MTI

Bulgária szabadulni akar az orosz haditechnikától

Lecserélné a bolgár hadsereg az orosz haditechnikát, hogy csökkentse függőségét Oroszországtól – jelentette be Nikolaj Nencsev bolgár védelmi miniszter Szófiában hétfőn.

MTI

Sündisznó: Soha nem látott hadgyakorlat kezdődött Észtországban

Megkezdődött hétfőn Észtország történetének legnagyobb hadgyakorlata. A Siil, azaz sündisznó névre hallgató műveletben több mint 13 ezer fegyveres vesz részt.

MTI

Május végén indulnak a magyar katonák Irakba

Május végén indulnak a magyar katonák Irakba

Májustól augusztusig tart a 116 magyar katona kitelepítése az iraki Erbilbe, ahol az Iszlám Állam elleni hadműveletben fognak részt venni. Elsőként hat tiszt utazik ki. A magyar kontingens hasonló feladatokat lát majd el, mint Afganisztánban.

MTI

Orbán elérte, hogy a halálbüntetés téma legyen az EP-ben

Orbán elérte, hogy a halálbüntetés téma legyen az EP-ben

Csütörtök délután az Európai Parlament igazságügyi bizottsága vitatja meg Orbán témáját. A tagok arról vitatkoznak, mi történne, ha valamelyik tagállam a halálbüntetés visszaállításáról döntene.

MTI

Tilos tüsifrizurát és piercinget hordaniuk az iráni férfiaknak

Szigorítottak Iránban a frizuraregulán: tilos férfiaknak tüskésre vágatniuk a hajukat, mert az állítólag ördögimádást sugall. Ugyancsak tilos férfiaknak tetováltatniuk magukat és testékszert viselniük – adta hírül hétfőn az AFP francia hírügynökség.

MTI
Hirdetés

Orosz kémet fogtak Litvániában

Kémkedés gyanújával őrizetbe vettek egy orosz állampolgárt Litvániában – közölték hétfőn a helyi hatóságok. A vilniusi főügyészség szerint a férfi az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat munkatársa, aki litván kormányzati intézményekbe, a biztonsági erőkhöz és a titkosszolgálatokhoz próbált meg beépülni.

MTI

Megvan a második Royal Baby neve

Megvan a második Royal Baby neve

Charlotte Elizabeth Diana – ezt a nevet kapta Vilmos herceg és Katalin hercegné szombaton született kislánya. A Kensington-palota hétfő délután jelentette be a hercegi pár második gyermekének nevét.

Videó: Keményen őrködik a vizek fölött az amerikai parti őrség

Videó: Keményen őrködik a vizek fölött az amerikai parti őrség

Legyen szó bár csak egy illegális halászról, az ameirkai parti őrség kérlelhetetlen - mint az alábbi, New Orleans partjainál készült videóról kiderül. A gyanúsítottakat feltartóztatják, megmotozzák, megbilincselik és a hajófenékbe zárják.

Hirdetés

Amerikai elnök akar lenni a volt HP-vezér

Amerikai elnök akar lenni a volt HP-vezér

Az amerikai üzleti élet egyik legkeményebb asszonya, Carly Fiorina, a Hewlett-Packard volt vezérigazgatója bejelentette, hogy indul az amerikai elnöki posztért.

Rendőrök holttestét megcsonkító tüntetőket ítéltek halálra Egyiptomban

Halálra ítélt egy kairói bíróság öt embert, akik a vád szerint megöltek 11 rendőrt és két civilt a Mohamed Murszi elnök megbuktatása utáni 2013-as zavargásokban.

MTI

Hazaérkezett Nepálból Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata

Hazaérkezett Nepálból Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata

A mentőcsapattal együtt, nepáli nagyszüleivel érkezett Budapestre egy másfél éves magyar kislány. A földrengés miatt Nepálban ragadt gyermek és a nagyszülők utazását a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezte meg és a Baptista Szeretetszolgálat segítette.

MTI

Kiadták a nemzetközi körözést a Magyarországon tartózkodó volt RMDSZ-es ellen

Kiadták a nemzetközi körözést a Magyarországon tartózkodó volt RMDSZ-es ellen

A korrupcióval gyanúsított Markó Attila ellen nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség. A volt képviselő korábbi nyilatkozataiban ártatlannak mondta magát, ügyét a restitúciós folyamat megakasztását szolgáló támadásnak minősítette, és szeretné, ha Budapest nem adná ki.

Brüsszel felvenné a harcot a dohánycsempészekkel

Brüsszel beléptetné a tagállamokat a dohánycsempészet elleni nemzetközi egyezménybe. A jegyzőkönyv hatálybalépéséhez 40 ország ratifikációjára lenne szükség.

MTI

Kisebb káoszt okozott az átállás a román rendelőkben, kórházakban

Fennakadásokat okozott a romániai orvosi rendelőknél, kórházaknál és az egészségbiztosító megyei kirendeltségeinél hétfőn az elektronikus egészségügyi kártyára való áttérés.

MTI
Hirdetés
1234743
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X