szerző:
MTI

II. Erzsébet brit királynő nem vesz részt fia, Károly herceg esküvőjén - jelentette be kedden este a Buckingham palota.

A királyi család közleménye tudatja, hogy Károly herceg és kedvese, Camilla Parker Bowles polgári esküvőjén a királynő nem vesz részt, az azt követő egyházi áldáson azonban igen. Az április 8-ra kitűzött windsori esküvőn a brit trónörökös két fia, Vimos és Harry herceg, illetve Parker Bowles gyermekei, Tom és Laura részt vesznek - írta a Press Association hírügynökség.

A walesi herceg hivatala csütörtökön jelentette be hivatalosan, hogy Károly herceg áprilisban feleségül veszi kedvesét, Camilla Parker Bowlest.

Nagy-Britannia leendő királya egy közönséges vidéki házasságkötő teremben fog örök hűséget esküdni választottjának, miután kiderült, hogy az eredetileg tervezett helyszínt, a windsori királyi kastélyt a törvény szerint nem lehet csak egyszeri esküvői szertartás megrendezésének jogával felruházni.

Az esküvő - tekintettel az ara elvált státusára - polgári jellegű lesz, és a párt a gondosan kimunkált koreográfia szerint a szertartás után áldja majd meg Rowan Williams, Canterbury érseke, az anglikán világegyház legfőbb vallási méltósága. (Károly is elvált előző feleségétől, Diana hercegnőtől, jórészt éppen Camilla miatt, de mivel Diana egy évvel később autóbalesetben elhunyt, a trónörökös egyházjogi szempontból özvegynek számít).