szerző:
MTI

Valószínűleg meglepően gyenge eredménnyel zárul a német kormány által meghirdetett adóamnesztia.

A 15 hónapja tartó amnesztia csütörtökön éjfélkor jár le. Bár végleges adatok még nincsenek, február végéig mindössze 1,2 milliárd euró befizetését hozta a meghirdetett felmentés, a várt 5 milliárd eurónál jóval kevesebbét, és csupán mintegy 15 ezren éltek a lehetőséggel.

Az amnesztia lejárta után péntektől ugyanakkor az eddiginél szigorúbb adóellenőrzés indul: ekkortól lép életbe az az új - egyébként máig vitatott - törvény, amely a pénzügyi hatóságoknak lehetővé teszi, hogy a gyanús bankszámlákat ellenőrizzék.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Gazdaság

Adót csökkentenek a németek

A német kancellár a Bundestagban javasolta, hogy a jogi személyiségű gazdasági társaságokat, nagyvállalatokat sújtó társasági adót 25-ről 19%-ra csökkentsék.

MTI Világ

Sok német szeretné, ha még állna a berlini fal

A Németország nyugati területein élők 24, a keletiek 12 százaléka szeretné, ha még állna a berlini fal, amely a hidegháború éveiben kettéválasztotta a várost - állítja egy felmérés.

Hét nap

A NÉMET BANKTITOK VÉGE

Jövő héten lép hatályba Németországban az a törvény, amelynek értelmében különböző államigazgatási szervek -...