szerző:
MTI

Olaszország 2-0-ra legyőzte Csehországot a németországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának utolsó fordulójában, így Karel Brückner együttese meglepetésre búcsúzott a tornától.

Az első 20 perc egyértelmű cseh fölényt hozott, ám a megsérült Nesta helyére beállt Materazzi fejesgólja nagyot fordított a mérkőzésen. A csehek ráadásul még a szünet előtt emberhátrányba kerültek. Fordulás után Nedvedék megfogyatkozva már nem tudtak mit kezdeni az ellenfél masszív védelmével, végül a hajrában Inzaghi adta meg nekik a kegyelemdöfést. 

A cseheknek nyerniük kellett volna a nyolcaddöntőhöz, így viszont 3 ponttal fejezték be a vb-t.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI/hvg.hu Világ

Kikaptak a csehek Ghánától

Ghána már a 2. percben vezetést szerzett az amúgy jól játszó csehek ellen és meg is nyerte a mérkőzést; a 82.percben 2-0-ra növelve előnyét.

MTI Világ

Meglepően sima cseh siker az amerikaiak ellen

Remek játékkal mutatkozott be a németországi labdarúgó-világbajnokságon a cseh válogatott: Karel Brückner alakulata 3-0-ra verte az Egyesült Államok együttesét az E csoport nyitómérkőzésén. Rosicky két gólt szerezve remekelt.