szerző:
MTI

Olaszország 2-0-ra legyőzte Csehországot a németországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának utolsó fordulójában, így Karel Brückner együttese meglepetésre búcsúzott a tornától.

Az első 20 perc egyértelmű cseh fölényt hozott, ám a megsérült Nesta helyére beállt Materazzi fejesgólja nagyot fordított a mérkőzésen. A csehek ráadásul még a szünet előtt emberhátrányba kerültek. Fordulás után Nedvedék megfogyatkozva már nem tudtak mit kezdeni az ellenfél masszív védelmével, végül a hajrában Inzaghi adta meg nekik a kegyelemdöfést. 

A cseheknek nyerniük kellett volna a nyolcaddöntőhöz, így viszont 3 ponttal fejezték be a vb-t.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI/hvg.hu Világ

Kikaptak a csehek Ghánától

Ghána már a 2. percben vezetést szerzett az amúgy jól játszó csehek ellen és meg is nyerte a mérkőzést; a 82.percben 2-0-ra növelve előnyét.

MTI Világ

Meglepően sima cseh siker az amerikaiak ellen

Remek játékkal mutatkozott be a németországi labdarúgó-világbajnokságon a cseh válogatott: Karel Brückner alakulata 3-0-ra verte az Egyesült Államok együttesét az E csoport nyitómérkőzésén. Rosicky két gólt szerezve remekelt.